Williams: "KERS, F1'in Çevre İmajı İçin Önemli"

yazar:

kategori:

Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi (KERS), hâlâ kurallarda yer alıyor ama takımlar, aralarında iyi niyet anlaşması yaparak bu sezon bu sistemi kullanmama kararı almıştı.

Ama geçen hafta Malezya’da yapılan toplantıda bu konu yine gündeme geldi ve Williams, sistemin geri dönüşünü desteklediklerini söyledi.

Williams: “Formula 1’i pek aktif olarak takip etmeyen, işbirliğinden yana olmayan basın üyelerinin ilgisini engellemek için, ki şimdiye kadar yapıldı, Formula 1’in bir toteme ihtiyacı olduğuna her zaman inanmışımdır.”

“Totem kelimesini kullanıyorum ama çok genel ifadelerle ne demek istediğimi açıklama adına çok yanlış bir kelime. Çünkü KERS, salınım kontrolü için çok anlamlı bir şey ve güç tasarrufu sağlıyor”

“Pahalı, teknik açıdan da zor ve büyük bir lokma. Ama er ya da geç Formula 1, saldırılara neden olan bu kesimlerden birini kızdıracak”

Geçen sezon boyunca KERS’ten sürekli olarak yararlanan McLaren ve Ferrari iken BMW ve Renault başlarda kullanmış fakat daha sonra vazgeçmişti.

2009’da şampiyonluk için mücadele eden Brawn ve Red Bull’da KERS yoktu ama Williams’a göre sistem o kadar gelişti ki artık kullanmayan takım rekabetten uzak kalacak.

Frank Williams: “Eğer üç takımda KERS olur ve diğer yedisinde olmazsa, sistemlerin git gide gelişmesi ile (KERS’siz yarışırsanız) yarış kazanma şansınızın önüne büyük bir engel çıkacaktır. Ya herkes için zorunlu olmadı ya da hiç olmamalı”

Williams, KERS’in mekanik versiyonu üzerine çalışan tek takımdı, diğerleri batarya sistemi üzerinde durmuştu.

Williams, yakıt ikmalinin yasaklanmasının, volanlı KERS’i şimdi kullanışsız hale getirdiğini söyledi.

Williams: “Kendi KERS’imizi kullanamayız. Çünkü bizimki volanlı, daha fazla yer kaplıyor ve bunu koyabileceğimiz tek yer, pilotun arkası”

“Eğer yakıt deposu, iki sene öncekine göre 3 kat büyükse ve KERS’i koymak istiyorsanız, aracınızı Londra otobüsünden daha uzun yapmanız gerekir. Bu yüzden (volanlı KERS’i) başka yerde kullanacağız”


Yorumlar

  1. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Kers geri gelirse yarışların seyir zevki daha yüksek olur.

  2. elif çivici avatarı

    Açıkçası bende Kers i begenenlerdendim,bazı otomobil tasarımlarında da takımlara iyi feedback veriyordu.Bu tarz teknolojik olaylar F1 da hep olmalı,yakıt ikmalini yasaklayıp lastik enini küçültmek benim seyrime ekstra bir şey katmadı,tabi sizinkini bilemem.O pitstopları izlemek bana çok keyif veriyordu cidden önceki senelerde.Her neyse dediğim gibi bu tarz teknolojik sistemler sporda çok daha fazla olmalı,daha çok mühendislik ve bütçe savaşları görmek isterim.

  3. KERS'in çevre imajı için önemli olduğu çok doğru. Ama bence LeMans'ta kullanılması ve geliştirilmesi daha da doğru…

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    2011 de yakıt ikmali ve kers dönsün.Michelin de katılsın ve 2 lastik üreticisi olsun.Bernie verdiği sözü tutsun,ön kanatlar (bu sezondan başlamak üzere) küçülsün,arka kanatlar büyüsün ve lastikler.Alın size turbo çağına benzer yeni bir çağ.Araçlarda 2005 araçlarına benzer bu durumda.

  5. KERS F-Kanal sisteminden daha avantajlı, çünkü F-kanal sistemi bir aracı takip ederken işe yaramıyor.

  6. ben açıkçası kersi beğeniyordum.çok eleştiriliyordu ama sezonun ikinci yarısına damga vuran oydu bence.mclaren kers konusunda çok ilerideydi ve otomobile yarım saniye gibi bir avantaj katıyordu.f kanal sistemide benzer bir etki yapıyor aslında.gelecek sene kers döner mi dönmez mi bilmem eğer gelirse en avantajlı 3 takım mercedes mclaren ve ferrari olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir