Ferrari “Raikkonen, Vettel’i Görünenden Çok Zorladı”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Teknik Patronu James Allison, Sebastian Vettel’in takım arkadaşı Kimi Raikkonen karşısında puan tablosunda görünenden daha çok zorladığını söyledi.

Vettel sezonu açık bir şekilde takım arkadaşının önünde tamamladı ve neredeyse 2 katı puan topladı.

BBC’ye konuşan Allison “Sebastian’ı terlettiği bazı zamanlar oldu ve takım arkadaşını geçmesi için zorlaması gerekti.”

“Silverstone’da Sebastian yarışta pistin bazı bölümlerinde Kimi ile mücadele edemiyordu. Onun kadar hızlı değildi.”

“Ancak diğer yarışlarda daha az hata yaptı ve Raikkonen’in bazı şanssız anları oldu. Dayanıklılık sorunları yaşadı.”

“Ancak sezon içerisinde, özellikle son bölümde Kimi, Sebastian için hayatı zorlaştırdı.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari “Raikkonen, Vettel’i Görünenden Çok Zorladı”” için 25 yanıt

  1. Patron bunadı.

  2. Vettel’in Kimi’yi ezdiği tek yarış Singapur’du.Anlaşılamaz şekilde, özellikle ss’lerde çok hızlıydı Vettel.Bunun dışında Kimi’nin Avustralya, Bahreyn, Çin, Silverstone, Spa, Abu dabi, Monza, Meksika da Hızlı olan taraf olduğunu düşünüyorum.Diğer yarışlar kafada geçti.Sorunsuz bir sezon geçirseydi Kimi, Vettel ile çok yakın olurlardı, puan farkı da en fazla 15 20 puan olurdu.Seneye iyi bir sezon bekliyorum..

  3. Sıralamalarda geçmesini beklemiyorum ama yarışta kafa kafaya olmalılar. Kimi bu durumu kendi bozmalı. Zorlamalı ama şuda bir gerçek yetişemeyeceğini anlayınca bütün pilotlar motoru ve Aracı koruma moduna alıyorlar. Oyüzden sıralamalar daha önemli oluyor . Gelecek senede işi zor çünkü Vettel Hamilton ile birlikte en iyi sıralama pilotlarından birisi..

  4. Raikkonen sene başı hariç Vettel’i hiç zorlamadı. Adam amaç sürücüsü, bir amaç yoksa takılıyor öyle pistte. Sene başında dikkat edin güçlü performansları vardır. Bahreyn’de baya iyiydi. Malezya’da sonunculuktan 4.’lüğe çıktı. Raikkonen 2016 başında sorun yaşamaz ve şampiyon olma ihtimalini görürse o zaman adam gibi sürer.

  5. sitemizin temelinin atıldıgı forum sayfamızın veritabanı silinmişti. sonunda çalışan bir yedek bulup kurmayı başardım. eskilerden merak eden arkadaslar için yayına koydum:

    http://www.trf1.net/eskiforum/

    güzel günlerdi 🙂

    1. güzelmiş mevcut foruma da el atıver 🙂

  6. Ferrari’den yeni araç hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı yine 😀 . Torro Rosso , Redbull vari yeni burun , Push Road süspansiyon , MGU-K (yeri haric yeniden tasarlanmış) ve İntercoolerın yeri değişiyor , Soğutma konusunda daha riskli bir çözüm olabilirmiş. Daha sıkı arka taraf vs. cok net anlayamıyorum. italyancası olan okuyabilir veya translate http://www.f1analisitecnica.com/2015/12/ferrari-2016-motore-endotermico-mgu-k-e.html. Twitterda ise şu elamnın verdiği haberler ve bilgiler doğru oluyor. https://twitter.com/RoboCoPJ

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Vay anam vay

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        hm 🙂

    2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      En çok korktuğum olay ısıtma problemi yaşamaları.En direkt problem bu gibi duruyor.

      1. Bakalım işi cok ciddiye alıyorlar , araç tanıtımlarını ve testleri iple cekiyorum 😀 evde f1 2012 ve 2013le idare etmeye calısıyoruz bir yandanda haber cıkacak mı diye beliyoruz. baya yenilikci arac olacakmış. umutluyum 🙂

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ
      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        intercoolerin yeri soğutma için önemli burda.Çünkü soğuk hava verirken moleküler arası boşluk daha az ama birim zamanda fazla.Yani silindire ne kadar soğuk hava verebilirsek silindirin içinde oksijen çok depolanabilir.Buda daha çok ateşleme,performans kısaca motorun nefes alma gücünü arttırır.Umarım doğru kararı verirler.

    3. Ferrari kaç yıldır pull road ile yarışıyor 5 yıl mı? Ben hep karıştırıyorum bu ikisini. Sanırım burunu pull road yüzünden değiştiremiyorlardı

  7. Allison: “Sebastian önümüzde ki sezon bu şekilde devam ederse, Bernie daha çok sinir krizi geçirir.. Ron ne yapar onu kestiremiyorum bile”……D

  8. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    “Raikkonen, Vettel’i Görünenden Çok Zorladı” demiş. Doğru söylemiş bu iki pilot arasında ki performans farkını puan tablosu doğru göstermiyor evet VET daha iyiydi ama bu kadar farkın olmasının sebebi sadece performans değil adam bunu belirtmiş sadece hemen millet şaha kalkmış. Gerçi bizim gibi gazla çalışan bir toplumdan beklenir bir durum.

    1 Nisan şakasını farklı anlayanlar var. Hiç görmeyenler de tüm sezonu takip etmedi sanırım.

  9. Yorumcular ne kadar da hakimler konulara yav, hayret..

  10. “Ancak sezon içerisinde, özellikle son bölümde Kimi, Sebastian için hayatı zorlaştırdı.”

    Yok daha neler 🙂

  11. Hiç güleceğim yoktu.

  12. Ulan insafsızlar adamın kaç kez talihsizlik yaşadığına bir bakın boş boş yorum yapmayın. Ne olduysa Kimi’yi buldu. Ayrıca Ferrari getirdiği bütün yeni parçaları Kimi üzerinde denedi adam cuma günlerini full boş geçirdi..

  13. Hiç görmedim desem yeridir.

    1. Sorun yaşamalarını bahane eden arkadaşlar olmuş azcık pilotunuza öz eleştiri yapın, yapabilin. Vettel ve Raikkonen in sorun olmadan bitirdiği yarışların kaçında vettel in önünde bitirebilmiş bunun cevabını verdiklerinde görecekler ki aslında rai vettel i gerçek manada hiç zorlamamış hatta nerdeyse hiç alakaları olmamış. Bahreyn hariç gerçekten iyi performanslı bir yarışını hatırlamıyorum rai nin.

  14. mareşalsaidertuğrul avatarı
    mareşalsaidertuğrul

    1 Nisan Şakası yapıyor sanırım Ferrari Patronu…!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir