Mercedes “Takımlar Bu Haliyle 21 Yarışı Kaldıramaz”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Toto Wolff, 2016 F1 takviminde 21 yarış olmasının takımlar için çok büyük sıkıntı olduğunu düşünüyor.

FIA Dünya Motor Sporları Konseyi, 2016 F1 takvimini doğruladı. Bu, gelecek sene F1 takviminde 21 yarış olacağı, yani en uzun sene olacağı anlamına geliyor.

Wolff “Seyahat eden takım için kesinlikle aşırı olacak. Bu sene 19 yarış olması bile çoktu ve gelecek seneki art arda yarışlarla oldukça zor olacak.”

“Organizasyona bakmamız gerek. Herkes sezon sonunda oldukça yorgun oluyor ve mevcut yapıyla 21 yarışı idare edebileceğimizden emin değilim.”

“Belki de 2. vites olmalı ve yarışlardan sonra ekip dinlenmeli.”

“Gelecek sene oldukça karmaşık olacak.” dedi.

 


Yorumlar

“Mercedes “Takımlar Bu Haliyle 21 Yarışı Kaldıramaz”” için 4 yanıt

  1. yarış sayısının fazlalığı herkesi sıkıntıya sokmuş anlaşılan

    bir dokun bir ah işit.

    sayıdan ziyade yarış içeriğine birşeyler yapmak lazım rekabetin olmadığı bir seride

    ister 2 tane ister 22 tane yapın seyirci ilgisi olmayan boş tribünler..

  2. bıktım yeminle. çekin şu sezonu 16 maksimum 17 yarışa. art arda yarış sayısını azaltın. lütfen

    1. yazarken bir taraftan da hep sen aklıma geldin inan 🙂 evet herşeye rağmen sırf senin durumundakiler için düşmesi lazım 😀

  3. F1 basitleştirilirse kaldırır. Gerçek bir tatmin olursa zaten 21 yarışa ihtiyaç kalmaz. Para açığını daha fazla yarışla kapatmak doğru değil.
    İnsanlar şuanda da yoruluyor zaten takımların yapması gereken iş yükü çok fazla… şikayet edeceklerine bir araya gelip bunu devrim niteliğinde değiştirmeleri lazım bu onlara bağlı birşey. Onlar sağlam durur ve aslolan insanlarını korumaya çalışırlarsa Bernie yeni yarış ekleyip duramaz yada devamlı ucuzluk lafı altında karmaşıklaştıracaklarına gerçek basitliği yakalayabilirlerse şuankinden daha fazla da yarış yapılabilir yılda.
    Yılda ki hafta sayısı belli sezon operasyon aralıkları da belli 22-24 yarışta mümkün…

    Şöyle bir bakayım dedim serilerde durum neymiş kaç round dönmüş sezonda;
    WTCC: 12 round (2xrace = 24 result)
    WRC: 13 (serbest cup’ların sayısı daha fazla)
    Rallycross : 13
    MotoGP/2/3: 18 round
    FIA Wec 6 saat: 8 + EU Lemans 4 saat : 5

    American F2000: 8 (2xrace = 16 result)
    American Lemans: 10 (2xrace = 16 result)
    Nascar Sprint : 36 (Birçok nascar yükselme serisi var 6, 23, 33 rountluk vs.
    Indycar : 16 (çok dar bir takvimle mart/nisan>ağustos)

    Buradan anlaşılan düz mantıkla F1’in yarış sayısının fazla olduğu şeklinde….
    Amerikalılar basitlikle bu işi yapabiliyorlarsa ve insanlara daha fazla açılabiliyorsa F1 de yapabilir.
    Dünyanın en ileri en muhteşem serisiyiz demek gerçekte pek birşey ifade etmiyor. Bizim gibi hayatından yüzlerce defa kayıp zaman vermiş en fanatikleri bile izlemez hale getiren işte bu temelsiz kabullerdir.
    Bütün otomobilcilerin hedeflediği asıl, ön pazar olan amerika da F1 hiçbir zaman Top 3’te olmadı bunu da doğru düzgün sorgulayamadılar.

    https://www.youtube.com/watch?v=MSsf2vEUnVM

    daha önce bahsi geçtiği üzere insanlara tepeden bakma yerine insanların arasına girebildiği, garajların, şahısların arasında dolaşabildiği, gücü yakından hissedebildiği birşey halinde olmalı. Yoksa tv ile bir yere kadar.
    Birkaç gecedir top fuel, dragster dünyasına takılıp kaldım yine bizim açlıklarımızı pek doyurmuyor olabilirler ancak basitlikle muazzamlığı nasıl da rahat birleştirebiliyor, insanlara ucuz, kolay erişimli olabiliyorlar işte bu hayran ediyor.

    İnsanların artık zamanı çok daha hızlı akıyor ve dar. Yaş alanlarda bu daha büyük kriz. Takip edecem diye canı çıkabiliyor insanların. F1 artık senenin çoğu hafta sonu koca 3 saati doyurmadığı halde çalacağına başka formüller üretmesi lazımdı ama nerdeee. Dönen paranın bu kadar büyük olmasının nedeni reklam süresinin uzun olmasında.
    Çifte format artık düşünülebilir ve tabi ki daha kısa yarışlar. Bu doyurucu olarak daha az sezon yarışı getirebilir. Tabi geçmişten beri daha basit seriler çifte formatı ancak uygulayabiliyor motorsporlarında pahalı serilerin bakım gibi handikapları büyük. Bu olamıyorsa da F1’i yukarıda tutup mutlaka yakın tek bir alt seriyi aynı hafta sonunda koşturabilir yüksek sayıda ki aynı silindirlere yakından kulak kabartabilir, garajlar arasında kilere ruhen dokunabilir insanlar. Bu show’u kudretlendirir.
    İnsanlar elbette ki 458 GT’e rahat oturabildikleri, dokunabildikleri gibi olmasını beklemiyor.
    Corse clienti hafta sonunda Scuderia makinelerinin dibine kadar girip çekimler yapabildik sonra kovulduk 🙂 mallar sanıyor ki dokunduğumuzda lastiklere çakı saplamayı arzuluyoruz. İşte bu Mallık işte…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir