Massa Eski Puan Sisteminde de Şampiyona Lideri Olacaktı

yazar:

kategori:

2010 sezonun ilk yarışlarının ardından şampiyonada ilk yedi pilotu sadece dokuz puan ayırıyor. Lider Felipe Massa ise henüz bir zafer kazanabilmiş değil.

Şampiyonadaki durum sorulduğunda Hamilton, “Evet, oldukça yakın. Yeni puan sistemini düşündüğünüzde bu şaşırtıcı belki de.” yorumunu yapmıştı.

Bu sene alınan sonuçlar, eski puan sistemiyle değerlendirildiğinde Felipe Massa yine liderlik konumunda olacaktı. Onu Fernando Alonso ve Sebastian Vettel takip edecekti.

Jenson Button ise, “Yeni sistemin istikrarlı olan pilot yerine hızlı olan pilotu ödüllendireceğini düşünen tek pilot ben değilimdir heralde ama ilk üç yarışta gördük ki istikrar hâlâ daha çok iş yapıyor.”” diye konuşmuştu.

Şu anda Nico Rosberg’in önünde dördüncü sırada olan Button eski sisteme göre bu kez Mercedes pilotunun arkasında ancak beşinci sırada olacaktı.


Yorumlar

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Başladı eksi yağmuru. Sorun değil…

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sebebi açık. Kimi denilen adamın defalarca sonlara kalışı ve aracının iflasından kaynaklanan bir durumdur… Ama yok. Kimi gereksiz zorlayıp motorlarını, krank millerini, kanatlarını, lastiklerini harcamış, bu yüzden kaybetmiştir… Alonso ise Malezya'da muhteşemdir, ama araç onu yarı yolda bırakmıştır…

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ah AArank. O dediğin olaylarla Alonso 2005 şampiyonluğunu kazanmıştı değil mi? Yoksa yanlış mı hatırlıyorum?…

  4. bana göre en ideali 10-7-5-4-3-2-1
    7 pilot puan alıyor aradaki puan farklarıda ne büyük nede küçük ideal

  5. bu senenin en güzel yanı, bahreyn'i saymazsak geçilen 3 yarışın 2'sinin felipe'nin sezona yenik başlamasına neden olan pistlerden sonra gelen liderliğidir. felipe'nin sevdiği pistlere 1 yarış kaldı. orada daha da güçlü olacaktır.

  6. 10 6 4 3 2 1 kadar güzel bir sistem var mıydı ya ? Resmen puanlamayı da yüzlerine gözlerine bulaştırdılar :@

  7. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ne yaparlarsa yapsınlar en iyi sitem 10 , 8 , 6 …dır ..eninde sonunda ona döneceklerdir…

  8. Sebebi açık… Alonso denilen adamın iki seferdir sonlara kalışı ve aracının iflasından kaynaklanan bir durumdur.

  9. Tarihi istatisklerde zaten bir iki sene itibariyle,yarışan pilotlar ilk sıraları alır.En çok yarış kazananın şampiyon olmasını herkes ister ama sadece galibiyetlede olmuyor istikrarlı olananın da ödülünü alması gerekir.

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bu sistem güzel.Daha fazla pilot daha fazla heyecan.Bu takımları bu sezondan kopup 2011 e yönelmeme (erkenden) konusunda teşvik edecektir.

  11. tamam takım sayısı arttı baraj genişletilmeliydi ama yeni sistemdeki puanlar gereğinden fazla arttı kötü olan bu en kötüsüde tarihi istatisklere olacak olanlar

  12. kural koymasalar takımları serbest bıraksalar daha iyi olmazmı?

  13. kerim sisman avatarı

    en iyi sistem 10,6,4,3,2,1 di.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir