Alonso Motorların Azalmasından Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

FIA, 19 yarışlık takvimde her pilota 8 motor hakkı tanıyor ve eğer bunun üzerine çıkılırsa 10 sıra grid cezası uyguluyor.

İspanyol Alonso, ilk motorunu Bahreyn’de sıralamalar sonrasında değiştirmiş, sorunsuz geçen Melbourne’nin ardından Malezya’da yarışın sonlarında motoru iflas etmişti.

Ferrari’nin Çin’de Alonso için yeni bir motor kullanılacak ve sezon için kendisine tanına hak giderek azalıyor.

Alonso: “Biri arızalandı, diğerini (Bahreyn’de değişen) sadece serbest antrenmanlarda kullanabilirim ve üçüncüsünü ise (Melbourne’deki) daha fazla yarışta kullanabilirim.”

“Ama bu konu üzerine özellikle endişe duymuyorum. Takım, (Malezya’dakinin) izolasyon sorunu olduğunu ve sezon öncesinde böyle bir şeyi hiç yaşamadığımızı söyledi.”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    fotoğraf kamber açısını harika gösteriyor.

  2. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    vettelı yazmayı unuttum bence ya vettel ya alonso sampıyon olur dedıgım gıbı bu sene sampıyon olanın bılegı bukulmez grıdın en ıyısı olur cunku ortalık bos degıl alo mas vet but ham bırbırlerını yıyolar bıle sımdıden ham sampıyon oldugunda kımı yoktu alo yoktu vettel yoktu button yoktu sadece massayla cekıstı ama suan cok kalabalıklar aradan cıkmak cok zor olucak sampıyon olmak cok zor olucak ınanılmaz bır sezon gercekten abartıldıgı kadar oldu son 5 yılın en ıyısı olabılır

  3. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ferrarı daha dıkkatlı olur ve alonsoyla daha nıce zaferlere kosıcaklar alonso ferraıyle ınanılmaz ıkılı oldu daha 1 yıl oncesı bıle alonsoyu su noktada gormek hayal dı ama gercek oldu oda ıyıbır otomobıle sahıb ve o mutlu bu kotu cunku alonso cok hızlı 2008 son dort yarısı harıc alonsoyu 2007 den buyana bukadar ıyı gormedım kı 2007 de cok zor gunler gecırdı ve sımdı hersey gerıde kaldı bu sene sampıyon olanın bılegı bukulmez kı suan grııdın en pılotu olur ve sorular cozulur bu sene hersey cevap bulucak alonso massa hamılton button kım daha ıyı pılot gorucez ve artık tartısmıcaz cunku suan herkesın aracı esıt bakalım kım en ıyı

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Fırtına öncesi sessizliktir bu inşallah:D

  5. Alonso yada Massa nın adam akıllı bir yarış geçiremediğinden bu konuşmalar ve endişeler ileridedir.Düzgün bir yarış geçirebilseler millet motor sayısını felan unutacakdır.Alonso nun aracının bu kadar iyi durumdayken henüz sonuç alamaması çok iyi değil.Vettel e benzetme yaparsak daha kötü değiller ama hala bir mikltar endişeler var ve dikkat çeken şey Ferrari ve Alonso nun çok suskun olması…

  6. Geçen sene de Red bull için aynısını söylemişlerdi ama birşey olmamıştı diye hatırlıyorum. bir de bu kural diğer kurallarla birlikte, harcamaların düşmesine neden oluyor. eskiden takımlar antremanda 1, sıralamalarda özel ayarlanmış 1, yarışta da 1 tane olmak üzere bir haftasonunda 3 motor kullanıyorlardı. bir motorun fiyatı ortalama 300000 euro bu da her hafta sonu 1 milyon euro civarında masraf demek. sadece sezon boyunca 8 motor kuralıyla milyonlarca euro tasarruf ediyor takımlar. Ayrıca yedek aracın kaldırılması, takım çalışanlarının azaltılması gibi çözümler de masrafları kısıtlıyor.

  7. henüz sezon başı olduğu için motorlarda sezon ortasına ve sezon sonun nazaran daha çok arıza olur.bu nedenle motor probleminin ilerleyen yarışlarda azalıp alonsoyu etkilemeyeceğini düşünüyorum.kaldıki bu tip arızalar nadiren olan arızalar alonsonun anlatmaya çalıştığı gibi.

  8. umit isbilen avatarı

    alonso'yla ilgili haberlerin sonunda hep endişe etmiyor yazıyo…

  9. Zombi nin birisi bana puan vermiş :).Ne için oy verdiğini anlamamış olmalı :):Kanimca… FIA nın motor kuralını protesto için benim yorum yazıma oy vermişler ama ben FIA üyesi değilim.

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Şimdilik bir sorun yok.Ancak ileride ne olur bilemeyiz.Umarım bir soruna yol açmaz.

  11. bu sene ispat etmesi gereken bir durumu var. ondan dolayı bazı yarışlar bir sıra daha fazla alacağım diye motoru zorlayabilir. bu başına iş açabilir. panik yapmazsa normal şartlarda takım arkadaşını geçmesi lazım. zira massa bazen çok iyi bazen çok yanlış işler yapıyor. bu durumda motor meselesi başına sıkıntı açmayabilir.

  12. Motoru çok zorlamayan yarışlarda eski motorları kullanıyorlar.Motoru zorlayan yarışlarda eski motor kullanmak risk göze almak olduğundan kullanılmıyor.Bir senede 8 motor hakları var ve istediklerini istedikleri yerde kullanabilirler ama tüm hak 8 adet.

  13. burak bocek avatarı

    "Biri arızalandı, diğerini (Bahreyn'de değişen) sadece serbest antrenmanlarda kullanabilirim ve üçüncüsünü ise (Melbourne'deki) daha fazla yarışta kullanabilirim."
    Şimdi kullanabilirim dediğine göre Bahreyndekini antremanlarda ve Avustralyadakini yarışta kullansa bu sorun giderilmiş olur mu.Yoksa Çin için yeni takıcaklar.Böyle bir kullanım hakkı olması lazım.İnşallah daha fazla sıkıntı çekmeyiz 4 yarış 4 motor çok fazla.Bilen birisi varsa şu motorları dönüşümlü olarak hangisini yarışta hangisini antremanda kullanır yazabilir mi?

  14. Geçen sene Redbull un başını ağrıtmıştı bu sorun.Çok fazla endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyorum.Ama sezon uzun ilerde sıkıntı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir