Çin GP Öncesi Mercedes

yazar:

kategori:

Nico Rosberg: “Şangay, piltolar için keyif verici, iyi bir pist. İki uzun düzlük, iyi geçiş imkânları sağlıyor ve farklı virajlar mevcut, özellikle de yüksek hızlı bölümler. Hava da önceki üç yarışa kıyasla Şangay’da  daha soğuk ve ne olacağı tahmin edilemez. Bu yüzden ilginç bir hafta sonu olacak. Çin’deki taraftarlar çok coşkulu ve Şangay’ın kendisi de harika bir şehir. Bu yüzden oraya olan yıllık ziyaretlerimden her zaman keyif almışımdır. Takım adına son yarış Malezya’da ilk podyumuma ulaşmak muhteşemdi ve bu hafta sonu Çin’de, istikrarlı olarak aldığımız iyi sonuçların devam etmesini dört gözle bekliyorum”

Michael Schumacher: “Mercedes-Benz’in coşkusu ve taraftarların desteği, Çin’de çok büyük. bu yüzden gelecek hafta Çin’de ilgi çekici bir yarış olacak. Taraftarların yarışı hayal kırıklığı ile terk etmeyeceğine inanıyorum. Son yarış Malezya’da gayet makul göründük ve belki de Şangay’da işler yine bizim lehimize işler. Yarışı ve tekrar mücadele etmeyi dört gözle bekliyorum. Kabul etmek gerekir ki son son iki yarış, benim için pek talihli olmalıd. Ama bunun nedenlerinin de gayet farkındayım. Formula 1’de işlerin nasıl ilerlediğini biliyorum. İki yarışın ayrıntılarına bakınca her şeyin hâlâ plana göre gittiğini düşünüyorum. Sadece adım adım gelişebilirsiniz ve bunu yaptığıma inanıyorum”

Ross Brawn: “Nico ile bu sezonki ilk podyumumuza ulaşmak, isim sponsorumuz Petronas’ın evi Malezya’da çok ödülkâr oldu ve takıma ivme kazandırdı. Michael de güçlü bir hafta sonu geçirdik ve Melbourne ve Sepang’da kontrolü dışındaki şartların, yarış performansını sınırlamış olmasına rağmen her yarış hızlanıyor. Çin’de de bu gelişim sinyallerini sürdürmeyi umuyoruz. Ayrıca Michael’in temiz bir yarış çıkarıp sezon başından bu yana gelişim kaydettiğini gösterebilmesi de özellikle iyi olacak. Operasyonel düzeyde takım, üç yarış boyunca çok iyi performans gösterdi ve Malezya’da Nico’nun yarışı sırasında sezonun en hızlı pitstopunu gerçekleştirerek iyi bir iş çıkardı. Aracımız Malezya’daki bijon sorunu haricinde dayanıklıydı ve pilotlarımızın performansından da çok memnunum. Aracın şu anki temposunun sınırlarında makul sonuçlar aldık ama gerçekçi olmalı ve şu anda tam önde mücadele etmeye yetecek kadar hızlı olmadığımızı kabul etmeliyiz. Bu açıkçası mutlu olduğumuz bir durum değil ve arayı kapatmak için mümkün olduğunca sıkı bir şekilde zorluyoruz”

Norbert Haug: “Çin GP, 2004 senesinden bu yana düzenleniyor ve Formula 1 takviminde en bilinen etkinliklerden biri. Çin, Mercedes-Benz için çok önemli bir pazar, mesela dünyada en çok S sınıfı aracı orada satıyoruz. Pist, Şangay’ın dışında; araç, pilotlar ve takımlar için bir çok zorluğa sahip. Hızlı virajların yanı sıra sıkı virajları ve iki U virajı var, biri kalkışa yakın diğeri turun sonuna. Şangay için uzun vadeli hava tahminine göre Malezya’daki gibi bir yağmur görünmüyor. Ama o veya bu şekilde iyi bir sonuç almaya ve buna ek olarak gelecek yarışlar için teknik pakedimizi adım adım geliştirmeye çalışacağız”


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Pist çok ilginç rfactorde sürmesi bile zor. Arabanın kıvrak olması çok önemli burada. Birde geçen seneki brawnın lastik ısıtamama sorunu bu sene bazı takımlarda var gibi? Bu konu da daha tam bilgi yok. Pist soğuk olursa farklı bir sıralama olabilir.

  2. çin gp sonrası sıralama en hızlı motorlarında sıralamasını gösterecektir.

  3. bu yıl en güçlü motor ferraride rbr nin renault motoruda bu yıl şu ana kadar mercedes motorundan güçlüydü

  4. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    F1 in en güçlü motoru kabul edilen mercedes nasıl uzun düzlükleri olan pistte hiç şansı olmuyor? daha neler duyacaz.

  5. uzun düzlükler mercedes için avantajdır hele hele mclaren için.çinde daha iyi sonuçlar alabiliriz bence ama araç ispanyada daha belirgin olacak.olabildiğince istikrarlı sonuçlara ihtiyacımız var puan farkının fazla açılmaması için.çin için Mclareni favori görüyorum.

  6. çin gibi uzun düzlükleri olan yüksek motor gücü ieteyen bi pistte mercedeslerin şansları çok az mercedeslerin avantajları ise şimdiye kadar motor problemi yaşamadılar.çin için en önemli beklenti mercedes için yağmur olsa gerek.

  7. Konuyla alakası yok belki ama Bu resim şuana kadar gördüğüm en doğal ve sempatik resmi. Adam hep bir kasıntı içinde sanki ben güçlüyüm hızlıyım demeye çalışır gibi bi görüntüsü vardı. Bu resmi yakalayan muhabire bravo 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir