Çin GP Öncesi Williams

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello: Şangay oldukça ilginç bir pist. İyi viraj kombinasyonlarına sahip ve turun sonundaki uzun düzlük geçiş için harika. İyi bir tur elde etmek için araç mekanikten daha çok aero gücü gerektiriyor. Bunlar arasındaki doğru noktayı bulmak her zaman zor olmuştur. Bu durumla beraber tur değişkenlikleriyle  birlikta oldukça uzun ve aracı harika bir şekilde ayarlamak çok zor bir iş. Sangay’da yapılan ilk yarışı ben kazandım ve bu da bu pisti benim için özel kılıyor. O zaferi her zaman, beni bunu tekrar yapabileceğimi düşündürtmesiyle hatırlarım.

Nico Hulkenberg: Malezya’da olduğu gibi burada da daha önce iki sezon önce A1 GP’de yarıştım. Bir grand prix’e pistle ilgili tecrübeye sahip olarak gitmek iyi bir durum. Simülasyonlarda istediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz ama bunu pistte yaşadığınız gerçek tecrübeyle kıyaslayamazsınız. Pist benim favorilerimden birisi değil. Bu benimle ilgili bir şey değil ama geçiş için iyi olan oldukça uzun bir düzlük var. Bu yüzden yarış sırasında birçok iyi aksiyonun burada olması gerektiğinden gözler bu kısımda olacak. Çin’e pazartesi günü uçacağım. İklime alışmak için bu piste erken gerek yok ama şehirin soğuk olması gibi bazı noktaları kontrol etmek istiyorum. Pudong Park’ın yanındaki Oriental Pearl Binası ve Bund’u kesinlikle ziyaret edeceğim.

Sam Michael, Teknik Direktör: Malezya’da yüzleştiğimiz bazı sorunların ardından Çin’e performansımızı geliştirmek gibi net bir hedefle gidiyoruz. Kesinlikle odaklanmamız gereken bazı anahtar konular var. Öncelikle, sıralamalarda ilk 10’a iki sürücümüzün de kalmasını garantilememiz gerekiyor. Böylece yarışta ihtiyacımız olan puanları elde etmemiz için en önemli şansı elde etmiş oluruz. Ayrıca start konusunda çalışmamız gerekiyor. Rubens’in gridde yaşadığı sorunu çözüme kavuşturduk ve cuma antrenmanlarında start denemeleri yapacağız. Aracı geliştirmek açısından ise Sangay için ön ve arka kanatta biraz daha aero elde etmek adına sıkı çalışıyoruz.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir