Kubica "BMW Hâlâ Yakalamaya Devam Ediyor"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, takımının bazı radikal konseptler kullanmasının ardından hâlâ farkı kapatmaya devam ettiğini söyledi.

F1.08 kış testlerinde çok yüksek performans göstermedi ancak sürekli gelişim kaydetti ancak buna rağmen henüz Mclaren ve Ferrari’ye yaklaşamadı.

Kubica "Mühendisler oldukça yüksek risk aldılar ve F1.08’deki bazı bölümler ile yeni alanlara girdik. Bunun bir sonucu kış testleri başında umduğumuz kadar hızlı olmayışımızdı."

"Ancak o zamandan beri takım içerisindeki herkes, hem test takımı hem de arkada kalan kişiler haftanın 7 günü her an çalışıyorlar."

"Bu emekler sonuç verdi; ileri yönde çok büyük adım attık ve her alanda gelişim kaydettik. Ve eminimki F1.08’in tüm potansiyelini göstermekten henüz uzaktayız." dedi.

Kubica ayrıca 2008 kurallarının sürücüler üzerindeki önemi arttırdığını söyledi.

Kubica "Testlerde pilotların lastik üzerinde çok etkili olduğunu gördük. İdeal yarış çizgisinden mümkün olduğu kadar dışarı çıkmamakta çok önemli."

"Önceden çizgi dışına çıktığımızda herşeyi kontrol altında tutması için çekiş kontrole güveniyorduk, çok az kaydığımızda çok az süre kaybedip kurtarabiliyorduk. Çekiş kontrol olmadan spin atmayı engellemek için ayağınızı gazdan çekmeniz gerekiyor ve bu daha fazla süre kaybettiriyor. Ancak bu genel olarak pilotların sürüş stili ile ilgili bir konu. Aynı zamanda araç lastik kullanımında en iyisini yapmalı." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir