3 Üretici MGU-H’yi Standartlaştırmak İstiyor, Honda Karşı Çıkıyor!

yazar:

kategori:

Motorsport.com’da çıkan habere göre motor üreticilerinin harcamaları düşürme amaçlı düşündükleri önlemler kapsamında pilotlar bir sene içerisinde 3 motor kullanma sınırı ile karşı karşıya kalabilir. Bunun dışında Honda haricindeki diğer üreticiler MGU-H ve MGU-K gibi hibrit sistemlerin standartlaştırılmasını istiyor.

2017’den itibaren standart motorların spora girmesini engellemek isteyen üreticiler, gelecek senelerde harcamaları düşürecek bazı önlemler üzerinde çalışmalara başladı.

Bu planların hayata geçmesi için 15 Ocak’ta onaylanması gerekiyor.

Bu görüşmeler henüz ilk evresinde olsa da üst düzey isimlere göre tüm  üreticilerin şu anda odaklandığı 3 temel nokta var:

  1. Güç ünitesinin ömrünü arttırarak sene içerisinde pilotların 3 motor hakkıyla kısıtlanması. Bu kısa vadede baş ağrısına sebep olacak olsa da uzun vadede harcamaları düşürecek.
  2. Olgunlaştığı düşünülen motor parçalarının gelişiminin dondurulması. Böylece o parçalar üzerinde daha fazla harcama yapılmayacak.
  3. Tek bir üreticiden tedarik edilebilecek standart parçalar. MGu-H ve MGu-K bunlardan ikisi olabilir. Diğer elektrik sistemlerinin gelişimine izin verilebilir.

 

Bu değişikliklerin 2017’ye kadar uygulanmasının mümkün olmayacağı, bu yüzden FIA’nın bunlara sıcak bakmayacağı düşünülüyor.

Yukarıdaki tekliflere Honda’nın bir miktar karşı çıktığı söyleniyor. Honda, belli hibrit parçaların gelişiminin devam etmesini istiyor.

Mercedes, Ferrari ve Renault tarafından kabul edilen bir öneri pahalı MGU-H’nin tamamen kaldırılması. Honda ise F1’e dönmesindeki en büyük sebeplerden birisinin MGU-H olduğunu belirttiği bu yüzden karşı çıktığı söyleniyor.

Motorsport’a konuşan bir kaynak Yasuhisa Arai’nin hibrit teknoloji için F1’de olduklarını, bunların kaldırılması halinde sporda kalmalarının bir anlamının olmayacağını belirttiğini söyledi.

 

 


Yorumlar

“3 Üretici MGU-H’yi Standartlaştırmak İstiyor, Honda Karşı Çıkıyor!” için 7 yanıt

  1. İstersen motoru 1’e düşür. Uygulanabilir olmadıktan sonra bu kural neye yarar?

  2. boş işler temel sorunlar etrafından dolanmaya çalışarak çözülmez. Gayet basit bu motorlar yaaaaannnnlııııışşş

  3. Motor parçalarının tek üreticiden tedarik edilebilmesi için hala çok erken. Tüm motorlar benzer güçlere ulaştığı an sonuna kadar mümkün, ancak şimdi değil.

  4. Şimdi MGU-H’nin arkasına saklanıyorlar.Oda kalkarsa mazeret kalmayacak.
    Honda F1 motoru yapmayı beceremediği için F1’den kaçmıştı.Onların ürettiği araca motor takılınca şampiyon olmuştu.

    1. Sallama şimdi motor yapamadığı için ayrılmışta falan. Toyota,BMW niçin ayrıldıysa Honda da o yüzden ayrıldı. Açık deniz sanki at gitsin.

  5. honda önce bi mgu-h mgu-k nedir öğrensin, sonra adam gibi yapsın. Sonra karşı çıksın , merco abiniz bile olur demiş, elindeki külüstürle neyine caka satıyorsun 😀

  6. Al işte daha net haberini trf1 yapıştırmış elinize sağlık , italyanlarla uğraşıyoruz anlamak icin 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir