Sainz, Bir Sene Önceki Motoru Kullanacak Olmalarından Endişeli

yazar:

kategori:

Carlos Sainz, Toro Rosso’nun gelecek sene bir sene önceki Ferrari motorunu kullanacak olması nedeniyle endişe duyduğunu söyledi.

Red Bull gelecek sene Tag markalı Renault motorunu kullanmaya devam edecek ancak Toro Rosso Ferrari’nin 2015 motorunu kullanacak.

Sainz “Bizim için sezonun ilk yarısı çok önemli olacak. O zaman elimizdeki ile maksimumu çıkarmamız lazım.”

“İkinci yarı açıkçası daha zor olacak. Özellikle bu seneye bakarsak sezon içerisinde çok fazla gelişim olacak.”

“Bunun yanında Renault’nun tüm sezon boyunca aynı güce sahipti.”

“Toro Rosso sezon başında iyiydi ve ardından yavaş yavaş geriledi. Bu yüzden ilk yarıdan maksimumu almalıyız.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Sainz, Bir Sene Önceki Motoru Kullanacak Olmalarından Endişeli” için 9 yanıt

  1. Şampiyonluk yolunda motor kucaklayanlara Japonya gp desem en basit örnek.

  2. Ferrari’nin 2016 yılının motorunu vermemesinin sebebini bilen var mı ?

    1. 2016 motoru için yeterli teknisyen ve mühendis olmaması , sağlanamaması ve üretim sürecindeki planlamanın 3 takıma göre yapılmış olması diye hatırlıyorum. O yüzden veremiyorlar , seneye 2017 motorunu alırlar. Bende sene ortasından itibaren 2016 motoru verseler diye düsünüyordum.

  3. İşleri çok zor 2015 sezonunu mumla arayacaklar.

    1. Niye ? Honda ve Renault’un, Ferrari ve Mercedes’in 2016’yı bırak, 2015 güç üniteleri seviyesine çıkıp çıkamayacağı bile meçhulken, iyi bir şasiyle beraber neden iki yarışta bir güç ünitesinden yana sorun yaşadıkları bir sezonu mumla arasınlar ?

      1. Meçhul mü sezon başlasın görelim Renault neler yapacak… İkinci sınıf bir motorla kendi şasilerine göre yapılmamış bir güç ünitesi ile bir yere kadar görelim…

        1. Renaultla devam etseler bir sıkıntı yok yani bana sorarsanız Renault 2016da Ferrarinin 2015 ünitesine yakın bir ünite çıkarması bile başarı olur adamlar 12 tokenle 0.1 saniye kazanamadılar bu nedemek 🙂 Renault 2015 ferrari ünitesi gibi bir ünite çıkarsın jereze de öpsün başına koysun hiç değilse sezon içinde rekabetçi kalmaya devam ederler . En azından finish çizgisinde motoru kucağına almaz

          1. Sıkıntı olur yada olmaz bunu göreceğiz Renault kendilerine Şasinin gereksinimlerine göre motor sağladı şuan ise motorun gereksinimlerine göre bir şasi yapmak zorundalar bu da kayıp demek. Renault 12 token hakkından 7 tanesini kullandı doğru bunun 3 tokeni içten yanmalı motorda idi 4 tokeni ise Turbo sistemindeydi buda denenmedi zaten tur başına 0.2-0.3 saniye kazanıldı ki buda ilk devre de gayet iyi. Sezon başlasın görelim Kimici kardeş biz çok gördük şampiyonluk yolunda motoru kucaklayanları.

  4. Gözün doysun Carlos…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir