Renault, Sorunlardan Ders Çıkardığından Emin

yazar:

kategori:

Renault, 2015’te güç ünitesinde yaşadığı tüm sorunları değerlendirerek gelecek sene için gerekli dersleri çıkardığını düşünüyor.

Geçen seneyi ikinci hızlı motor olarak tamamlayan Renault, bu sene ilerleyeceğine daha da geriledi. Sene içerisinde tek bir kez güncelleme geldi ve onda da beklenenin aksi bir durum ortaya çıktı.

Renault gelecek sene Red Bull’a motor tedarik etmeye devam edecek ancak aynı zamanda Lotus’u satın almasıyla fabrika takımı olarak mücadele edecek.

Remi Taffin “İlk teste geldiğimizde sezonlar arasında büyük adım attığımıza inandık. Aslında iyi bir iş çıkardığımızı düşünmüştük.”

“Belli alanlarda öyleydi ancak 3 konuda yakalandık. İlki pistonlarda çok fazla dayanıklılık sorunu oldu. Yaptığımız tüm testlerde belirli bir sorun yaşamamıştık.”

“Bir diğer sorun güç ünitesi elektronikleri içerisinde bulamadığımız şeylerdi. Sorunların kaynağını bulamıyorduk. Sonuncusu ise 2015 için frene çok geç bastık. Kararları çok geç aldık.”

“İlk yarıştaki motorun özellikleri çok geç belirlendi. Sezon başlarken hazır değildik. Farkı kapatmayı çok istedik ancak ayağımızın altını kaydırmış olduk.”

“Tüm bu sorunlar takımın çok fazla öğrenmesini sağladı. Gelecekte aynı sorunları tekrar yaşamayacağız.” dedi.

Ilmor ile olan bağlantı henüz sonucunu vermese de Taffin, gelecek sene çalışmaların sonucunu alacaklarını söyledi.

Taffin “Masaya farklı konseptler getirmeyi başardılar. Farklı bir içten yanmalı konsepti getirdiler ve 2016’da onlarla devam edeceğiz.”

“Kendimiz gelişime devam edeceğiz ancak Ilmor gibi partnerlerin çok geniş ve zengin uzmanlığı bulunuyor.” dedi.

Taffin son olarak yeni motoru bu ayın sonunda dynoda test etmeye başlayacaklarını ve ilk yarışa mümkün olduğu kadar fazla dayanıklı geleceklerini belirtti.

 

 


Yorumlar

“Renault, Sorunlardan Ders Çıkardığından Emin” için bir yanıt

  1. Hadi hayırlısı olsun… Her F1 sezonunun başlangıcı bilinmezliklerle doludur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir