Horner “Renault, Bizim Yeteneklerimizden Faydalanamadı”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, yıllardır motor partnerleri olan Renault’nun kendilerinden yeteri kadar faydalanmadığını düşünüyor.

Renault bu sene iki müşterisinin gelişimine birden odaklanmıştı ancak Red Bull’a göre bu yanlış bir şeydi.

Horner ” Dürüst olmak gerekirse  Renault’nun sadece Red Bulla çalışacak olup Toro Rosso ile çalışmalarına şaşırdım. Red Bull’u tam olarak teknik partner olarak görme konusunda her zaman isteksizlik oldu. Ve motorun hangi alanlarda zayıf olduğu konusunda farklı görüşler oldu.”

“Motorun gelişim yönü konusunda ikna edemedik. Mario Illien, Renault için kendi projelerine paralel bir proje geliştirdi. Bunun sonucunda D versiyon ortaya çıktı.”

“Renault’nun teknik yeterliliklerimize sarıldığını asla hissetmedim.”

“En başından beri Renault’nun sadece tedarikçi olarak kalmaktan mutlu olmadığı çok açıktı. Geçen senenin son bölümünden beri tekrar fabrika takımı olarak girmeyi istiyorlardı.” dedi.


Yorumlar

“Horner “Renault, Bizim Yeteneklerimizden Faydalanamadı”” için 5 yanıt

  1. Anlasmayi yapmadan once kuzu oldular, anlasma gelince basladilar yine konusmaya 🙂

    1. Seneye motor buluruz rahatligi bu :))

  2. İstemeye isterler de Redbull’un yaptığını yapamazlar… Boş hayaller.
    Karizmayı çizdirme konusu olarak görüyorlar sonra gidip çaresizlikten 3. party ortaklara teslim oluyorlar bu yaman çelişki.
    Renault’u parlatan belki de bugüne kadar kalmasına sebep olan şartları Redbull sağladı başkası değil lotus gibilerle uğraşırken bir an da dominasyonla 1. gündem maddesi oldular… Eh bu rağbetin de bir karşılığı, baskısı elbet olmalı redbull’un ayarlarına da çok fazla kızmadım o sebeple haklılar. Redbull olmasaydı tüm ismine cismine rağmen reno gerçekten bi halt değil. Bundan sonra olabilirler mi görücez.
    Bence renault’u da honda ‘yıda mclaren’i de yanlış yönlendiren idarecileri var biriken hataları patlıyor…

  3. Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, yıllardır motor partnerleri olan Renault’nun kendilerinden yeteri kadar faydalanmadığını düşünüyor.

    Çok doğru demiş bay Horner kendilerinden yeterince faydalanılamadı toplam sekiz dünya şampiyonluğu vermiş bir motor üreticisinin üst yetkilisi bir kere podyuma çıktı ondada Red Bull tişörtü giydirdiniz adam tişörtün altından logoyu gösterdi yararlanamadık evet beleş motor verildi nankörlüğün bu kadarı.

    En başından itibaren sattınız adamları 2014 de yaygara çıkartacak ne vardı ? 2015 de haklı yanlarınız olabilir ama 2014 de yılların ortaklığı motor partnerizi sattınız… Ama o sattığınız marka sporun geleceği için yılların ortaklığı ve hatırı için F1 de kalmanızı sağladı ve motorunu verdi sonra çıkıp saat üreticisi motor üretti demeyinde zaten madare oldunuz iyice olmayın motor konusunda.

    Motor konusunda çalışmadan bahsetmiş şasi olarak bir başka ekip olarak Horner efendi. Marko paşanız ne dedi 2014 de 4 farklı şasiye göre motor yapıldı bu yanlıştı 2015 de tek bize ve kardeş takıma göre yapılacak buda bizim avantajımıza dedi ama gel görki Horner efendi ile Marko paşanın dedikleri yine bir birini tutmuyor.

    “Renault’nun teknik yeterliliklerimize sarıldığını asla hissetmedim.” Ne kadar da doğru demiş yine sarılmalarını hissettirecek ne yaptınız ekip olarak 2014 ile birlikte eleştirmek ve sırt üstü bırakmadan başka kazanınca şasi kaybedince motor ben olsam bende sarılmam .

    “En başından beri Renault’nun sadece tedarikçi olarak kalmaktan mutlu olmadığı çok açıktı. Geçen senenin son bölümünden beri tekrar fabrika takımı olarak girmeyi istiyorlardı.” dedi.

    2013 Japonya podyum olayından sonra fabrika takımı olarak dönmek söz konusuydu ve sonunda oldu 40 yıllık bir F1 geçmişi olan bir ekiple dans edemezsin sen olmadan da var olunur işte böyle ama o olmasaydı bu gün 2016 F1 sezonunda isminiz bile geçmezdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir