Türkiye Rallisi Öncesi Kimi Raikkonen Röportajı

yazar:

kategori:

Sebastien Ogier/Julien Ingrassia ve Kimi Raikkonen/Kaj Lidstrom ikilileri İstanbul’da Citroen C4 WRC’leri kullanacak. Türkiye’de Finliler yeni, farklı bir rotayla karşılaşacak.

Kimi Raikkonen, “Türkiye’den neler beklenmesi gerektiğine dair bir fikrim yok. Ralliye iyi başlamak için daha fazla çalışmaya ihtiyacımız olacak. Amacımız yine bitirebilmek ve azar azar diğer pilotlarla olan puan farkını kapatmak.” diye konuştu.

Ürdün’de ilk puanını elde ettin. Bu sezon için başarılmış ilk hedefiniz bu muydu?

KR: “3. yarışımdaki ilk amacım Ürdün’de sona ulaşmaktı. Bazı yerlerin aşırı kaygan olduğu, farklı bölgeleri barındıran, farklı yol koşulları gördük, çok az dayanağımız vardı. İlk gün, kısa ralli kariyerimdeki en zor yarıştı. Tüm bu tehlikeleri aştığım ve büyük hatalar yapmadığım için çok mutluyum. Çok hızlı değildik; fakat ilerlememiz için geçmemiz gereken bir aşamaydı.”

Citroen C4 WRC’deki gelişimini nasıl buluyorsun?

KR: “Ürdün’deki arazi çok zordu. Meksika’da daha güvenli hissetmiştim. Bu yüzden biraz daha zorlamaya karar verdim ve yol dışına çıktım. Ürdün’de sona ulaşmak için daha güvenli gitmeye karar verdik. Citroen C4’le ilgili daha fazla şey öğreniyorum, her kilometresini nasıl süreceğimi. Gerçekten daha rahat olmaya başladım ve belki de en önemlisi WRC’de olmaktan çok zevk alıyorum.”

Ürdün’de yaptığın kilometreler Türkiye Rallisine daha güvenli gitmeni sağlayacak mı?

KR: “Türkiye’de daha farklı bir çevre keşfedeceğiz. Tecrübe zamanla kazanılıyor ve her ralli bizim için yeni. Bir kez daha, amacımız finişe ulaşmak. Rallinin startından sonra nerede olacağımıza bakacağız; eğer şansımız olursa, liderlerle farkı kapatmaya çalışacağız.”


Yorumlar

  1. yakup kontas avatarı

    ……..

  2. neden nedemek asla dönmesin !!!

  3. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    "….en önemlisi WRC'de olmaktan çok zevk alıyorum." En önemlisi gercektende bu yaptıgı işten keyif alması herzaman insana basarı getirir.
    Sana güveniyoruz daima mutlu ol ve F1 e asla dönme bundan sonra bence 😀

  4. ben kimi nin f1 e dönmeyeceğini düşünüyorum.
    wrc de yolun açık olsun kimi.go kimi go

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    ne söylerse söylesin ben hala Monaco yarışına geldiğinde herşeyin değişeceğini ve F1'e dönme kararını ciddi ciddi düşüneceğini düşünüyorum yada bunu istediğim için hayal ediyorum 🙂

    İstanbul-Pendik'te pazar saat 11:30'da görüşürüz Kimi 🙂

  6. Kimi yi bir kez daha canli izleyebilecegim icin mutluyum ama bu kez rallide. Ben hangi seride mutlu olacaksa orada olmasi gerektigini dusunuyorum. Go Kimi 🙂

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Gerçekten daha rahat olmaya başladım ve belki de en önemlisi WRC'de olmaktan çok zevk alıyorum."

    haydi bakalııııııım, la olum f1 için dicen bunları…

    ama mutluysa,hayırlısı olsun ne diyelim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir