Dennis: "Mercedes Ayrılığına McLaren Önayak Oldu"

yazar:

kategori:

Mercedes-Benz, 2009 sezonu sonunda McLaren ile olan uzun süreli birlikteliğine son vermiş ve daha sornasında BrawnGP’yi alarak kendi takımına sahip olmuştu.

Mercedes ile ayrılıklarının, McLaren’in gelecekteki duruşuna zarar vereceği yönünde söylemler olmasına rağmen en iyisinin böyle olduğunu söyledi, özellikle de takımın motor almaya devam etmesi ile.

Dahasında gruplar arasındaki ilişkiyi Mercedes’in değil, McLaren’in bitirmek istediğini belirtti.

Dennis: “Tamamıyla barışçıl bir şekilde tamamlandı. Yıllar boyunca devamlı olarak McLaren’in kontrolünü ellerine almak istediler ve yine devamlı olarak onlara, McLaren’i kontrol etmelerini istemediğimizi söyledik”

“Onlar bizden fazlasını istedi, biz onlara daha azını vermek istedik. Çünkü, olanlara bakın.Onların (otomobil üreticilerinin) kontrol etmesinin etkisi, her zaman yapıcı olmaz. CEO’lar bir gecede değişiyor. Bu şirkette hayatımın 30 senesini geçirdim, fazlasıyla arkadaşa ve bana bağlı bir çok insana sahibim. Satılık olmadığımızı Mercedes-Benz’e ve diğer hissedarlara net bir şekilde açıkladım. Her zaman istekliydiler”

“Biz önayak olduk, bağımsız olmak istedik. Tarafı olduğumuz bir şey değildi bu. Demem o ki 2008’de (2009 sezonu için) Brawn’a motor vermeleri için bizim onayımız gerekiyordu.”

“Sonuçta Mercedes-Benz’in, tamamıyla bütünleşmiş bir iş ortağıydık ve hâlâ da öyleyiz. Pistte rakibiz ama pist dışında hâlâ sıkı dostlarız. Canım cicimli bir durum diyemem ama her iki taraf da kazandı”

“İstediklerini tam olarak aldılar: tamamıyla kontrolleri altında olan bir yarış takımı. Ve biz de motor almayı sürdürdük”

“Her iki tarafın da kazandığı bir durumdu. Sonuçta açıkçası böyle olacağını hepimiz farkettiğinde bu çok mantıklı bir durumdu”


Yorumlar

  1. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    lol.Nerden aklıma getirdin ya.Ama belki bi boyut kapısı açılırda bizde Avatar gezegenine gider mavi mavi yaşarız.Varsın 2012 gelsin.

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    F1ilyoF1,güzel espri:D ama çıkarız gibi geliyor, olmadı gider ayak bari f1 aracını kullanalım sonra ne kopacaksa kopsun:D

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Satılık olmadığımızı Mercedes-Benz'e ve diğer hissedarlara net bir şekilde açıkladım"
    vay be dobra dobra söylemiş Ron herşeyi
    ayrılık Mclaren'a yaramış gibi görünüyor hızlılar her zamanki gibi ve dayanıklılık konusunda da iyiler

    ayrılığın Mercedes'e çok iyi geldiğini söyleyemeyiz hızlı değiller tabi yavaşta değiller hala şampiyonluğa adaylar ve bu kadar tecrübeyle bunun olmasıda normaldir yani.sonuç olarak Mercedes'in takım ruhunu biraz daha hissetmesi gerek diye düşünüyorum

  4. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    üç yarışa bakarak ''şu yanlış yaptı, bu doğru yaptı.'' demek çok yanlış. formula 1 sadece formula 1 değil, mclaren bu kararı alırken sadece formula 1'i düşünerek almadı.

    mercedes'in de amacı artık tek başına anılmak. yıllarca mclaren'i tamamen satın almaya çalıştılar, olmayınca da daha fazla onların gölgesinde kalmak istemediler.

    ayrılık sportif olduğu kadar, ticari bir karar. belki de daha çok ticari. her şey dönüp dolaşıp marka değerine dayanıyor.

    mercedes'e zaman vermek gerek. en iyi kadroyu da kursanız, en çok para sizde olsa da, her şeyi doğru yaptığınızı da düşünseniz; başarı asla garanti değildir. üstelik de karşınızda bunca efsane takım, bunca büyük değer dururken.

    formula 1'de her şeyi uzun vadede değerlendirmek lazım. ancak bu seneyi beklemeyi geçtim, daha üç yarış gerise kalmışken mercedes'i eleştirmeye şimdiden başlamışız. bu ne acele arkadaşlar?

  5. Ne yazık ki daha fazla işlerin ters gitme, yarışların anormale dönüşme olasılığı. Bak Monaco Asya'da mı? 2007 Almanya var? Almanya Asya'da mı? Lewis Hamilton 2009'da Monza'da zorlarken hata yaparak yarış dışı kaldı. İtalya Asya'da mı? 2009 Belçika'yı hatırlatmama gerek yok. Peki Belçika Asya'da mı?

    Formula 1'de kazanmanın, zaferin, podyumun garantisi olmayacağını öğrenmek gerekiyor. Bak Brawn az daha şampiyonluklarından birini kaybediyordu geçen senenin sonlarında…

  6. uzakdoğuda asyada avustralyada şartlar genelde anormal olmuştur.avrupada genelde normaldir.
    senin bahsettiğin olayların olma olasılığı %5 civarında

  7. Formula 1'de şartlar her zaman sabit değildir. Yani normal şartlar bir anda "anormal" olabilir. Bak tüm yarışlarda sabit olmayan şartları gördük. Vettel'in sorunu x2, start kazaları, yağmurlu hava… Bunlar F1'in özünde var. Bana bunların asla olmayacağı "garantisini" verdiğin sürece sana hak vermem imkansız.

    Ve evet çoğu takım için podyum imkansız değildir. F1 bazen sadece 3 tane aracın bitirebildiği (1996 monaco) ilginç durumlara da sahne olabilen çok bilinmeyenli denklemler kümesidir…

  8. senin hesabına göre tüm takımların podyum şansı var.ama sadece şansları var normal şartlarda podyuma çıkamazlar.

    kilit nokta mercedesin b versiyonu göreceğiz

  9. Red Bull, Ferrari ve McLaren'in 6 aracından biri illa podyuma çıkacak diye bir garanti yok. Bu yüzden tabi ki Mercedes'in, hatta Renault veya Force India'nın podyum şansı olması oldukça doğaldır. Bir şans değildir.

    Mercedes takımını cortlatmaz diye düşünmekteyim. Çünkü 1993 yılından beri F1'de ve şampiyon olmak için 5 yıl beklemiş. Ayrıca 2 takımı tamamen satın almak için de başarısız girişimde bulunmuş… 3. hamlesinde ise Brawan'ı satın almış. Bence böyle sabırlı bir firma pes etmez.

  10. Benim beklentim Mercedes in çok iyi olacağı…Sistemler bir otursun ondan sonra bakacağız…

  11. vega nitro mercedes podyumda yer bulma gücü var demişsin.podyum ancak şans olur mercedes için.mclaren-redbull-ferrari nin gücü ortada iken mercedes podyumda ha bu tamamen şans olur son yarıtaki gibi.
    2012 sonuna kadar mercedes şampiyon olamazsa cortlatacaklar takımı.

  12. Folyo neden öyle dedin… 2012 den sonrasındaki beklentin nedir??

  13. 2012 den sağ çıkarsak görürüz. Muhahahaha!

  14. Açıkçası ben Mercedes'in kendi takımını kurmakla yanlış bir karar verdiğini hiç mi hiç düşünmemekteyim. 2010'da alınan Mercedes'in sonuçları bazı arkadaşlarımızı, Mercedes yanlış karar verdi fikrine itebilir.

    2009'da Mercedes Brawn'ken sezonun başında en iyi araçtı. Red Bull da en iyi ikinci (belki sezon sonunda en iyi). McLaren ise en büyük ilerleme kaydeden takımdı. Ferrari ise gelişmesini durdurduğunu ve sezonun yarısında yeni aracını hazırlamaya başladığını söyleyen takım.

    Şu anda McLaren 2009'daki gelişim momentumunu koruyor. Red Bull "pek bir şeyler değişmeyecek" düşüncesine sahipti bu sene de en hızlı araç (geçen seneki son yarışlardaki gibi). Ferrari'nin gelişim durdurma taktiği meyvesini vermiş ki önde. Brawn yani Mercedes ise bu takımları izliyor ve hala podyumda yer bulabilme gücüne sahip. 2009'a oranla büyük bir kötülük yok ortada.

    Mercedes'İn yaptığı diğer hamlelere bakarsak da Petronas gibi büyük bir sponsorları var. Ross Brawn gibi bir dehaya sahipler. Nico Rosberg gibi hırslı, Schumacher gibi efsane isme sahipler. Falan falan…

    Ben Mercedes'in ayrılma olayında kaybeden bir takım olmayacağını düşünüyorum. Kanımca McLaren da kaybetmeyecek en azından Mercedes motoru kullanmaya devam edene kadar. Mercedes motorunu değiştirdikten sonra bir belirsizlik olacağını da düşünmekteyim. İyi mi olur kötü mü olur 5 sene sonra göreceğiz.

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    En kaliteli takım kim tartışılır.Tabii taraftarlara göre değişir.

    Ama ayrılmaları günümüz f1 için çok iyi oldu.Mclaren-Ferrari mücadelesine katılan bir başka dev takım var oda Mercedes.Redbull eğer Mercedes motoruna geçerse muhtemelen Mclaren de Honda birlikteliğine başlayacaklar ve Honda nın f1 e geri dönüş temellerini atacakalrdır en azından motor sağlayan bir güç olarak.

    Keşke Bmw de gridde olsaydı en azından Williams lada o günleride görseydik.Şu anda 4 büyük takımımız var ama umarım bu sayı artar.AH Bmw…Honda…Toyota…. gittiler ve bize Virginİ Hispania yı bıraktılar.Onlar olmasın demiyorum ama bu ayrılan takımlarda şimdi Ferrari,Mclaren ve Mercedes le aynı gridde olsa kötümü olurdu.20 takım 20 yarış….

  16. Bu kadar çabuk karar vermeyen,doğru karar verip vermediğini başka motor kulanmaya başladıktan sonra ortaya çıkar,dikkat buyrun,hala mercedes motoru kulanıyorsunuz!

  17. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Büyük patron Ron dennisin açıklamalarıyla herşey açıklığa kavuşmuş oldu. soru işaretleri netlik kazandı. bence de en iyisi gerçekleşti. artık iki iyi ve güzel takım var…

  18. İlk başlarda bu ayrılıgı baya yadırgamıştım şimdi ise ne kadar doğru bir karar aldıklarını çok iyi anlıyorum Büyüksün Ron amca seviyoruz seni.

  19. Bir McLaren taraftarı olarak bu kararı sonuna kadar destekliyorum. Zamanlama olarak ta çok yerinde bir karar…

  20. ayrılan 2 takımında durumuna baktığımızda mclaren çok doğru bi karar almış.mercedes ise yanlış karar.ayrılık mercedese yaramadı.

  21. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    McLaren pistteki en kaliteli takım.Bu ayrılık ilk etapta şok etkisi yaratsa da her iki taraf içinden hayırlı oldu bence.Önemli olan karşılıklı isteklerin tatminiydi.Bu da oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir