Kubica Renault'ta Çok Daha Mutlu

yazar:

kategori:

Polonyalı pilot, şu ana kadar sezonun sürprizi olarak göze çarpıyor ve öndeki dört takımın hemen arkasında tempo kuruyor.

Takım-pilot birlikteliğinin çok uyumlu olduğunu düşünen Kubica, Enstone’deki olumlu takım ruhunun, bu sezon şimdiye kadarki başarılara katkıda bulunduğunu belirtti.

Gazetta dello Sport’a konuşan Kubica, BMW’ye atıfta bulunarak: “Geçmiş senelerde benimle istediğim gibi ilgilenilmediğini hissettiğim sır değil.”

“İçinizdeki hissin ve sizinle çalışan insanların inancının, bütün etkinliklerde önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün takımın bana güvendiğini hissediyorum, bana uyum sağlıyorlar. Bu da geçmiş senelere göre daha da ağır olan iş yükünde kendimi bitkin hissetmememi sağlıyor. Araç henüz hayal ettiğim gibi olmasa da daha fazla keyif alıyorum”

Kubica, rakiplerinin sorunlar yaşaması ile önlerine fırsatların geldiği için şanslı olduklarını söyledi ama alınan sonuçlarda akıllıca sürüşün de katkısı bulunduğunu ekledi.

Kubica: “Pilotların yarışları idare etmesi gerektiği bir sezondayız. Daha önce, 2009 sonuna kadar yarışlar daha çok sıralama temposunda geçer, üç bölümden (2 pit) oluşur ve pilotlar sonuna kadar zorlardı”

“Bu üç yarışta nasıl sürdüğümü görmek için araç için görüntülere bakmanız gerek: sönük görünüyorum. Bana göre iki pite gerek yok ve sert lastiklerdeki uzun sürüşün kesinlikle gerekli olduğu gerçeğini kabul etmeliyiz. Lastiklere fazla yüklenmekten kaçınmak, 2010 şampiyonası süresince kilit nokta olacak.”

“Evet, Melbourne ve Sepang’da şanslıydık. İki kalkış da belirleyici old ve sıralamadaki sorunlarımızı telafi edebildik. Ama her zaman rakiplerimizin sorunlarına beş bağlayamayız. Yarıştan yarışa, yarış içinde koruyabileceğim sıralama konumunda olmalıyım Ama 4 takımı takip ederken Forfce India’yı da göz ardı etmemeliyiz, özellikle de sıralamada”


Yorumlar

  1. tahir köksal avatarı
    tahir köksal

    dostum kubica seni severim ama bmw hakkındaki yorumlarını hiç beğenmedim..

  2. tahir köksal avatarı
    tahir köksal

    dostum kubica seni severim ama bmw hakkındaki yorumlarını hiç beğenmedim..

  3. 2008 de renault un nerde başladığına bakarsak birde bmw nin nerde başladığına bakarsak ve sezon sonuna doğru bakarsak renault aldı başını gitti gelişimde hatdaa kubica ilee theisenin arası açıldı haberleride çıktı kubica beklediğini alamamıştıı theisen gelişim yaptık ama araba doyduu artık karşılık vermiyor demişti bu konuda haklı kubica

  4. bmw erken bırakdı gelişimini kubica her seferinde bunu dile getirdi, takım yeterince zorlamıyor die

  5. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Politik konuşmalar bunlar.Hiçbir pilot ( Alonso istisnadır) görev yaptığı takımı onure eden konuşmalar dışında pek görüş bildirmiyor.En az,uzun ve içi boş cümleler kurarak belirsiz bırakıyorlar.Kubica biraz onure edici konuşmaya çalışmış sadece.

  6. BMW için söylediklerin hiç hoşuma gitmedi
    2008'de neredeyse o takımda şampiyonluk mücadelesi verdıgını çok çabuk unutmuşsun anlaşılan.

  7. Polonya'da olanlar heralde aklını karıştırdı senin insan yediği kaba pisleyecek kadar onursuz olamaz.
    Yazık!

  8. alonso massa avatarı

    yetenekli,hırslı,başarılı,doğuştan bir pilot…

  9. daha da hızlanacağız..

  10. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Aman kalsın orada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir