Formula 1 Çin'de Twitter Yasağını Deldi

yazar:

kategori:

Sezon hazırlıklarının başladığı dönemden bu yana pilotlardan, takım patronlarına, takımların halkla ilişkiler görevlilerinden medya üyelerine kadar herkes mevcut gelişmeleri popüler mikroblog sitesi olan twitter üzerinden paylaşıyor.

Ancak Çin hükümeti internet üzerindeki sosyal paylaşım siteleri konusunda uyguladığı yasak kapsamına 2009 yılının sonlarına doğru twitter sitesini de dahil etmişti.

Buna rağmen Formula 1 padoğu Çin’in bu yasağından kurtulmak için çareler bulmuş gibi görünüyor. Yasak nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığını dile getiren Karun Chandok’un taraftarları Hint pilotu Şangay Havaalanı’nda karşılayarak siteye hile ile girmenin yollarını anlatmış. Ayrıca McLaren, Mike Gascoyne, Mark Webber, Heikki Kovalainen ve birkaç gazetecinin de bugün Şangay’dan twitter hesabına girip güncellemeler yaptığı biliniyor.

30,000 internet polisine sahip olan Çin hükümetininse bu gelişmelere ‘internet sansür yasaları’ kapsamında nasıl bir tepki vereceği henüz bilinmiyor.


Yorumlar

  1. buraya geldiklerinde de youtube'a giremezler. böyle çok güzel bir ülkeyiz işte.

  2. düzeldiyorum arkadaşlar en az 18000 internet sitesi yasakmış..

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    F1 pisti dışında hiçbirşeyi güzel değil bu ülkenin.

    Chandok'un neden taraftarı olmasınki?Bende sempatik buluyorum.Senna yine aynı şekilde.

  4. umit isbilen avatarı

    Karun Chandok'un Çin'de taraftarı mı varmış? şaşırdım gerçekten :))

  5. bizdede binlerce internet sitesi yasak.al birini vur öetekine

  6. arkadaşlar bu çin bir tuhaf 60.000 internet sayfası yasak burda facebook'tan youtube a kadar son google da yasaklandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir