Honda, ‘Sıfır Beden’ Yaklaşımını Sürdürecek

yazar:

kategori:

Honda motor sporları patronu Yasuhisa Arai, 2016 yılında daha gelişmiş bir ‘sıfır beden’ yaklaşımı izleyeceklerini söyledi.

Honda motoruna geçtikten sonra sıfır beden sloganını kullanan McLaren’in arka bölümündeki dar yapı McLaren-Honda birlikteliğinin sıkıntılı bir başlangıç yapmasına neden oldu.

Honda’nın gelecek sene için güç ünitesi yapısında değişiklik yapması bekleniyordu ancak Yasuhisa Arai’nin son açıklamaları bunun tersi yönünde.

Arai “Baskıyı ensemizde hissetmeye devam ediyoruz. Ancak ben bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Ayrıca iki iyi sürücüye sahip olmak daha fazla baskı yaratıyor. Ancak bu çok normal. Her zaman onlarla görüşüp neler yapabileceğimizi tartışıyoruz”

“Sıfır beden yaklaşımını sürdüreceğiz. Sorunları çok iyi anladık. Gelecek yıl çok daha gelişmiş bir sıfır beden tasarımı olacak” dedi.

Bunun daha küçük bir motor tasarlayacakları anlamına gelip gelmediği sorusuna Arai “Bu çok zor!” cevabını verdi ve devam etti “Motor tasarımı özel olacak. Zaten çok özel ve agresif agresif bir tasarıma sahibiz ve bu yaklaşımı devam ettirmeliyiz.”

“Gelişmesi gereken alanlar var. Motor, şasi ve tabi ki aero. Her yarışta elimizden geleleni yapıp yeni parçaları test ettik. Pek çok iyi veriye sahibiz. Gelecek yıl daha iyi bir paket yapabilmeyi umuyoruz”


Yorumlar

“Honda, ‘Sıfır Beden’ Yaklaşımını Sürdürecek” için 18 yanıt

  1. Yandik desene o zaman.

  2. İki şansınız var; birisi dayanıklı ama yavaş bir araç, diğeri hızlı ama kırılgan bir tasarım. Hızlı olanı sağlam hale getirebilirsiniz ama yavaş olanı hızlandırmak o kadar kolay olmaz.

    Honda bence doğru olanı yapıyor.

  3. Sezon boyunca sifir beden tasarimindan dolayi motorun asil bilesenlerinden yeterince guc cikaramadiklerini ve dayaniklilikta sorun yasadiklarini soyleyen arai simdide devam diyor anlamak cok guc. Nasil ferrari 2014 te yaptigi hatayi kabullenip motor tasarimini degistirip basari sagladiysa Hondaninda bu sekilde bir karar almasi gerekiyor. Bu zihniyet 2013 te ki McLaren zihniyetine benziyor israrla ya tutarsa mantigi devam ediyor umarim yaniliyirumdur…

  4. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Birader sanki podyuma manken çıkarıyolar başlıcam 0 bedenine.Hep masal hep masal benim ”Mclarenci kardeşlerimi hep kandırıyorsunuz” 🙂

  5. Emre Özhan avatarı

    şu arabanın tasarımı güzeldi onuda bozdular.

  6. Cafer Brombie avatarı
    Cafer Brombie

    2015 sezonu boyunca bu şekilde o kadar çok demeç verdi ki bu adam, artık dedikleri inandırıcı gelmiyor.

    Ama umutları yine de kaybetmemek lazım. En yakın zamandaki Mercedes veya bir önceki baskın takım olan RedBull’un başarısı da sonuçta bir sezonda gelmedi.

  7. Sıfır bedende bu kadar diretmenin öne çıkarmanın anlamı ne anlamıyorum,gören duyan da aanki takım da araçta herşey dört dörtlükte iş sıfır bedene kalmış sanıcak…

    Keşke aracın arkası bu kadar dar olmasa da araç daha iyi bi yerlerde olmuş olsa…

  8. Olumsuz düşünmemek gerek. Yeni bir şasi ile keşfedilmesi gereken yerleri nasıl keşfetmek zaman alıyorsa motordada yeni tasarım konsept zaman alıcaktır. Var olan şasiyi geliştirmek var olan mevcut yapının bir ışığı geleceği varsa verilere göre bu konseptte ilerlemek doğru bir strateji olabilir mclaren honda açısından. Tabi bizler veriler ne diyor bilmiyoruz arai verilere bakmadan konusmuyordur heralde değil mi? Hayırlısı olsun umarım efsane takımlar galibiyet mücadelesi verebilir iki şampiyonumuzda arkada kalmaz tek temennim bunlar iyi forumlar.

  9. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Bu adamla bu iş yürümez Honda’nın Dursun Özbeği .

    Vizyonsuz bir başkan,gelişime kapalı,başarıya aç bir insan değil 2016’da boş geçer.

    1. Bari burda hatirlatmayin dursun ozbek i

      1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
        Lewis-Hamilton(#TeamLH)

        🙂

  10. Surdurun.Sanki bir ekol yaratip basaridan basariya kosmus gibi.

    1. En azından hakkıyla geliştiriyorlar. Kapalı kapılar ardında iş çevirmiyorlar, lastik basınçlarıyla oynamıyorlar, illegal testler yapmıyorlar (şu meşhur 1000 kmlik test gibi) vs. vs.

  11. “Motor tasarımı özel olacak. Zaten çok özel ve agresif agresif bir tasarıma sahibiz ve bu yaklaşımı devam ettirmeliyiz.”

    Allah mc honda taraftarına sabır versin 😀

  12. 2016 da fos çıkacak bu motor. Hiç umudum kalmadı Honda dan. Yazık oluyor McLaren e.

    1. sürekli olumsuz sürekli olumsuz bi kerede olumlu ol be kardeşim

      1. Honda motoru bütün olumlu düşüncelerimi sildi süpürdü. Aynı anda 2 araçtan üstelik sauber ve toro rosso gibi geri plandaki 2 araçtan atağa maruz kalan ve geçilen bir motordan insan nasıl umutlu olabilir ki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir