Alonso-Raikkonen Kazası Sezonun ‘En Pahalı’ Kazası Oldu

yazar:

kategori:

Avusturya GP’sinde Raikkonen ve Alonso’nun yaşadığı temas hem Ferrari hem de McLaren için ciddi bir maliyete sebep oldu.

Raikkonen’in aracı olayın ardından büyük hasar görürken, güvenlik yapısı, vites kutusu ve güç ünitesi ile alakalı bazı parçalar değişmek zorunda kaldı.

Alonso da ise aracın şasisi başta olmak üzere pek çok yeni parçanın değişmesi gerekti.

İngiliz F1Racing’e göre Alonso’nun aracındaki hasarı tamir etmek McLaren’e 2.5 milyon euroya mal oldu.

Raikkonen aracındaki hasarın maliyeti ise 2-2.5 milyon euro seviyelerinde oldu.

Kısacası toplam maliyeti 5 milyon euroya çıkan bu kaza sezonun en pahalı kazası oldu.


Yorumlar

“Alonso-Raikkonen Kazası Sezonun ‘En Pahalı’ Kazası Oldu” için 14 yanıt

  1. En pahalı kaza diye buna demem. İki araç da galibiyet veya podyum için yarışmıyor, iki turlayıp puan alacaklardı. Asıl galibiyete veya podyuma giderken patlayanları hesaplamak gerek. Bottas ve Raikkonen’in iki kazası da podyumu etkileyip sıfır çektirttiği için bundan çok daha pahalıdır zannımca.

  2. Bencede rakam abartılı ne yani şimdi bir f1 aracı kazadan yol çıkarsak 100 milyon dolar a mal oluyor demekki. Üç beş parça değişince 2.5 milyona mal oluyorsa arabada anca bu fiyata çıkar ve bu adamlar milyon dolarlık arabalarla yarış yapıyorlar öylemi inandırıcı değil.

    1. Haas geçtiğimiz aylarda “Araç basına maliyete bakarsak F1’de araç başına 35 milyon dolar, NASCAR’da ise 20 milyon dolar harcıyorsunuz” demişti.

      Aracın dışında zaten büyük bir hasar var. Bunun yanı sıra iç yapının da zarar gördüğünü hesaba katarsak bence bu rakamlar doğru olabilir

  3. Bu kazayı bilmiyorum galiba dedim ama bakınca izlediğim yarıştanmış.
    İşte kaza yapan çoğu supercar’ın tamir edilemeyip hurdaya gitmesini biraz buradan anlasın insanlar. 🙂

    @Naimf1 burada 4-5 milyon $ dan daha pahalı olan araçlardan bahsediyoruz bunların çoğunluğu otomobillerde ki gibi tamir göremeyip değiştirilen carbon fiber ve oldukça pahalı aluminyum alaşımlardan oluşuyor. Yara alan en ufak şeyi dahi bir nevi çöpe atıyorsunuz yarış dünyası bunların tamir riskine girmez. Carbon fiber planyaların tamiri zaten yok.

    Aslında Fernando’nun aracının hasar maliyeti daha yüksek olması lazım aracın şasisi kırılmış motor ve mgu gibi charge ünitelerin dışında en pahalı olan birim güvenlik kafesi mutlaka zedelenmiştir. Bir çatlak dahi olsa aracın tekrar toplanması demek bu.
    Kiminin aracının da maliyet itibariyle felan motor şanzıman bağlantıları, tabanı kırılmış olabilir.
    Bu makineleri anlamaktan oldukça uzağız ama yüksek seviye makinelerde dışardan birşey görünmese bile birçok küçük ama önemli parça kırılmasa bile yamulur bu da önem ve malzemelerinden dolayı yenisiyle değiştirilmesi demek.

    1. Sen o kırık karbon fiber planyaları getir, bizim sanayide bi osman usta var orjinali gibi yapıyor götürelim ona 😛

  4. Konu dışı: Bununla ilgili bir içerik hazırlanacak mı ? Hani sizden, pilotlarla ilgili tüm yazıları yazmanızı beklemiyorum ama en azından ilk 50 pilotun isimlerini yazsanız, çok güzel olur.

    http://beta.autosport.com/top-50-drivers-of-2015/page/4

    1. Schumacher hakkında bir haber yapıyorum, o bittikten sonra bu konuyla ilgilenmeye çalışacağım. Öneriniz için teşekkürler 🙂

      1. Ne demek, estağfurullah. Kolay gelsin. 🙂

  5. Cafer Brombie avatarı
    Cafer Brombie

    Kaza tutanak raporu tutmuşlar ise sıkıntı yok 🙂

  6. Araçların kaskosu yok muymuş? 🙂

  7. Abdülrahman Boğazlıkazak avatarı
    Abdülrahman Boğazlıkazak

    5-10 milyara bizim usta hallederdi :))

  8. Açıkcası ben rakamın abartıldığını düşünüyorum. Bu kadar yüksek maliyet yoktur takıma. olsa olsa maksimum 1milyon olur.

  9. reis sağolsun :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir