Verstappen “Cezalar Taraftarlar İçin Kötü”

yazar:

kategori:

Formula 1’in en genç pilotu olan Max Verstappen, Formula 1’deki ceza puanı sisteminin pilotların geçiş yaparken iki kez düşünmesine neden olduğunu, bu yüzden geçişlerin azaldığını düşünüyor.

Bu senenin en çok geçiş yapan isimlerinden birisi olan Verstappen ilk yarışından itibaren 12 aylık süreçte 4 ceza puanı daha alırsa bir yarış men cezası alacak.

Pilotlar 12 ay içerisinde aldıkları cezaya göre bir yarışlık men cezası alabiliyor. Verstappen’in şu anda 8 ceza puanı var.

Verstappen “Bu kötü bir şey, yarışmamızı engellememeliler. Bu durumu değiştiremem ancak kesinlikle daha dikkatli olmam gerekiyor.”

“Taraftarların bunu görmek istediğini sanmıyorum. Geçiş yapmak isterken, birisine temas edeceğimden korkarak yavaşlarsam… bu taraftarların görmek istediği şey değil.”

“Bu sistemi bir daha gözden geçirmeliyiz ancak bu benim işim değil.”

“Bunu ceza puanı sistemi yerine belki başka bir şekilde yapmalılar.”

“Bir para cezası gibi bir şey olabilir. O da kötü ancak yarıştan men cezasından farklı çünkü yarıştan men cezası kariyeriniz açısından gerçekten kötü.”

“2016’nın ilk yarışlarında kesinlikle dikkatli olmak zorundayım. Riskli bir atak yapmak istediğimde temas yaşamaktan korkacağım için belki de o atağı yapamayacağım. Ancak yine de insanları geçmeye çalışacağım.” dedi.

Verstappen bu sene özellikle Belçika’da Felipe Nasr’a yaptığı atakla dikkatleri üzerine çekmişti.

 


Yorumlar

“Verstappen “Cezalar Taraftarlar İçin Kötü”” için 3 yanıt

  1. Kaza yaparsan tabi ki ceza alacaksın, ne kadar saçma bir açıklama olmuş. Monako’dan sonra da benim bir suçum yok diyip duruyordun. Kendi hatalarını üstlenmen gerek.

  2. Kimse pilotların yarışmasını engellemiyor ki zaten. Sadece kaza yapmalarını engellemeye çalışıyorlar. Sen de bir şekilde limitlere dayandıysan suçu kendinde arayacaksın. Grosjean cezasını çekti, dersini aldı. Şimdi çok daha iyi bir pilot.

  3. Önceden temas olduğunda ölüm dahil pek çok senaryo söz konusuydu şu ortamda yıldız olmak ne kadar rahat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir