Williams: Fabrika Takımı Olmak Zor

yazar:

kategori:

Williams F1 takım patroniçesi Claire Williams maddi getirisi ne olursa olsun bir üretici ile ortaklık yapmanın Formula 1 takımının mevcut kültürüne aykırı olduğunu söyledi.

Beşinci en büyük bütçe ile iki sezondur şampiyona üçüncüsü olmayı başaran Williams 2005’in sonunda BMW ile yollarını ayırmıştı. BMW takımın kazanabilecek bir araç üretemediğini iddia ederken takım ise BMW’nin güç eksikliğinden şikayet etmişti.

Sonraki sekiz yılda Williams sallantılı dönemler geçirdi ve sadece bir yarış galibiyeti kazanabildi. Ancak Mercedes ile uzun vadeli bir motor tedarik anlaşması imzalayan takım büyük sponsorları kendisine çekti ve Pat Symonds gibi teknik patronları bünyesine kattı.

Williams: “Sahip olduğumuz bağımsızlığımıza gerçekten çok değer veriyorum, bu benim için önemli.”

“Kimse bir üreticinin maddi desteğinin öneminden şüphe edemez. Ancak iyi bir ilişkiniz ve birbirinizi anlama yetiniz yoksa çalışmak çok zor bir hale gelir, özellikle bizim takımımız gibi farklı bir kültüre sahip olan bir takımla.”

“Şu an sahip olduğumuz yapıyı seviyorum, ancak bir üretici gelip bizimle çalışmak istediğini söylerse de buna kesinlikle açığız. Eğer şartlar uygun olursa ve iki ekip için de olumlu görünürse bu bizi farklı bir noktaya taşıyabilir.”

“Ancak şu an Mercedes’in müşteri takımıyız, ancak kendileriyle harika bir ilişkimiz var.”

“Onlarla uzun vadeli bir anlaşmamız var ve bu birlikteliğin olabildiğince güçlü olması için çok çaba sarf ettik. Şu an bununla mutluyuz.”

Williams şampiyon olabilmek için fabrika takımı olmanın da şart olmadığını söyledi.

“Bazıları bunu söyleyip duruyor, ancak Silverstone’da olanlara bakmalısınız.”

“Mercedes’leri geçtik ve onları 20 tur arkamızda tuttuk, kaybettik, çünkü motordan ziyade aracımız yeterince güçlü değildi. Sebep kesinlikle güç ünitesi değildi.”

“Şasi yönünde daha iyi işler yapmak zorundayız ve sonrasında zaferler için savaşabilir ve Mercedes’le şampiyonluk mücadelesi verebiliriz.”

“Padokta sürekli söylendiğinin aksine Formula 1’de her şey motor değil.”

“Eğer şasi yönünde daha iyi bir iş çıkarabilirsek elbette onlarla savaşabiliriz, buna yüzde yüz inanıyorum.”


Yorumlar

“Williams: Fabrika Takımı Olmak Zor” için 12 yanıt

  1. Zaten ancak bu kafayla mercedesin uydu takımı olursunuz. BMW zamanında satacaktınız takımı hic degilse bir iki şampiyonluk alırdı takım.

  2. Williams’ın birlikte çalışması zor bir takım olduğunu Webber de söylemiş. BMW ile de fena atışmışlardı. Saçma bir çalışma şekilleri varmış.

    Fotodaki araba kadar güzeli yok galiba. Bu seneki burun delikli Force India da buna benzer özgünlükte.

    Gelmişten bi V10 sallayıp kaçayım:
    https://www.youtube.com/watch?v=gT36kC2pwAc

    1. fw26 kadar yakışıklı olamaz.f2004ü bile gölgede bırakıyor.aynı şekilde mp4/19 uda

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      0:21 saniye der susarım.

  3. O bütçeyle ne bekliyordunuz acaba?

  4. konuya şahsi bir düşüncemi ekliyeyim.dünyada üretilmiş en güzel araçtır fw26. ve bu dünyada sahip olmak istediğim tek eşya bu araçtır. renk ve fildişi çıldırtıyor beni.işin üzücü tarafı takımın teknik patronu patrick head’ın çok çirkin diye nitelendirmesi.kusura bakma pat sen hoşaftan anlamıyorsun.

  5. “Şasi yönünde daha iyi işler yapmak zorundayız ve sonrasında zaferler için savaşabilir ve Mercedes’le şampiyonluk mücadelesi verebiliriz.”

    Mercedes fabrika takımı olduğu sürece size onlardan ekmek çıkmaz. Başka bir üretici şart rekabet için.

    1. Honda gibi mi?

  6. Diyelim ki cok iyi bir şasi yaptiniz mercedesle kafa kafaya cikiyorsunuz sonra nolcak peki ben söyliyim canim mercedes o motoru kısar lök gibi ortada kalirsiniz 🙂 güncellenen motorlari 4-5 yaris sonra anca veriyo mercedes size bu neyin kafasi sampiyonlukmus 😀

    1. Size tur bindiriyorlar degil mi?

      1. Senin yasin kac usta nedir bu taraftarlik cilginligi ben dusuncemi soyledim senin gibi at gozluguyle bakmiyorum. Bize bu yil tur bindirirler seneyede tur bindirirler ama ondan sonraki yil biz sampiyon oluruz onlar surunmeye devam eder fark bu 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir