Nissan LMP1 Projesinden Vazgeçti!

yazar:

kategori:

Nissan üzerinde çalıştığı LMP1 projesini rafa kaldırdığını önümüzdeki yılın Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’ndan çekildiğini açıkladı.

Japon üretici GT-R LM NISMO programını da sonlandırdığını açıkladı, sebep olarak ise “projenin amaçlarına ulaşamayacağı” gösterildi.

Açıklamada “aracı olması gereken performans seviyesine çıkarmak için büyük çaba harcadık.”

Nissan GT-R LM NISMO ile rakipleri Audi, Porsche ve Toyota’nın aksine önden çekişli ve önden motorlu radikal bir tasarıma yönelmişti ve büyük aerodinamik avantaj kazanmayı hedeflemişti.

Ancak araç dayanıklılık sorunlarının yanında kabul edilemez derecede yavaştı ve sıralama turlarında liderden neredeyse 22 saniye daha yavaştı. 1250 baygir güç üreten aracın alt kategori olan 500 beygirlik LMP2 aracına bile geçildiği sıralama turlarından sonra yaptığı dereceler ‘fazla yavaş’ olduğu gerekçesiyle  silinmişti.


Yorumlar

“Nissan LMP1 Projesinden Vazgeçti!” için 4 yanıt

  1. Bence başarıya ulaşabilecek bir projeydi ancak Nissan yeterli bütçeyi ayırmadı bu konuda.Ayrıca Nissan hep sıradışı konseptler deneyen bir firma.Ya ilk kez P1’de yarışacaksın abi ortaya koy motoru arkaya at çekişi normal bir araç yap 3-5 sn yavaş kal tamam ama yinede bu kadar fark olmaz ilerleyen yıllarda da geliştirerek ilerlersin.Çok yazık oldu bence verilen emeklere.Beklentim çok yüksekti.

  2. Dibine kadar marketing kokan bir projeydi. Temelinde “Motoru öne koyalım ki önü yere sağlam bassın arabanın.” fikri olan bir projeden ne olabilirse o oldu 😀 Karlı zeminlerde kaputun üstüne birkaç adam koyup aracını battığı yerden çıkarmaya çalışan yurdum insanımızdan temelde farklılıklarınız olması gerek bence LMP1 serisinde yaşayabilmeniz için 😀

  3. Mantıklı karar vermişler zararın neresinden dönseler kar. 4 çeker canavarlara karşı önden çekişli bir araçla ne kadar kafa tutabilirlerdi muamma. Simülasyonda da olsa denediğim en saçma yarış aracıydı.

  4. Kaçınılmaz son. Nereye kadar rezil olacaklardı ki?

    Ön çeker yarış arabası yapalım diyen mühendisin aklını seveyim. Ona inanıp da projeye para yatıran yönetim Renault 12’den başka bir şey sürmedi galiba.

    “Atlar arabayı önden çeker” He 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir