Boullier: McLaren Honda 2016’da Birkaç Saniye Gelişecek

yazar:

kategori:

Eric Boullier, McLaren Honda kampının 2016 yılında ileriye doğru büyük bir adım atacağından emin.

Felaket bir yıl geçiren McLaren Honda, sezon boyunca Mercedes’ten ortalama 2-2.5 saniye yavaş kalmış ve şampiyonayı Manor’un önünde 9. sırada tamamlamıştı.

Pek çok uzmana göre hem McLaren hem de Honda gelecek yıl büyük adımlar atacak.

Boullier bu analizleri doğruluyor.

Boullier “Hiçbir şeyin garantisi yoktur. Kesin olarak şöyle olacak diyemem ancak bu yıl rekabetçi olmamamızın nedenlerini çok iyi biliyoruz”

“Yeni güç ünitesi harikaydı ancak çok yeniydi. Gelişmesi gereken alanlar vardı. Tur boyunca yeterince enerji geri dönüşümü sağlayamıyordu. Bu nedenle düzlüklerde yavaş kalıyorduk”

“Bu sorunlar bize birkaç saniyeye mal oluyordu. Bu problemleri çözüyoruz ve gelecek yıl birkaç saniye daha hızlı olmayı bekliyoruz”

“2016 aracı hakkında söyleyeceğim tek şey MP4-30’un evrimleşmiş hali olacağı. Araç performans olarak zaten ileriye doğru büyük bir atmış durumda. Geriye kalanı için pist üzerinde çalışmayı beklememiz gerekecek” dedi.


Yorumlar

“Boullier: McLaren Honda 2016’da Birkaç Saniye Gelişecek” için 13 yanıt

  1. Hondanın motor konusunda sıkıntısı yok honda mclaren in sıfır beden arka tarafına sığdırmaya çalıştığı güç ünitesi soğutulamadığı için sorunlar yaşıyor 2016 da japon dehaları bu işi çözdü bile şimdi sıra maximum u almak

  2. Valla 2 sn de gelişse zaten yine yetmez. zaten suan 2-2,5 sn gerideler seneye Mercedes ve Ferrari yerinde saymayacak sonuçta onlarda gelişeceğine gore mc laren 2 sn bile gelişse bence yine en az 1sn fark olur arada.

  3. McLaren-Honda 2.0 coming soon.. ?

  4. Honda motoru iyi duruma getirirse ön sıralarda yarışmamak için hiçbir neden kalmaz. Mclaren zaten işini en iyi şekilde yapıyor.

  5. Bekleyip görmek lazım inandırıcı mı pek değil çoğu açıklamaları fos çıktı çünkü.. Ama imkansız değil tabiiki yinede her takım için ilk sıralamaya kadar beklemek lazım.. 🙂

  6. Melbourne sıralama turlarına kadar yapılan tüm açıklamalar boştur benim için.

  7. Bu sefer de dayanıklılıktan patlarsınız.

    1. Su arac galibiyet savasi versin, dayaniklilik isi cozulur. Yeter ki Alonso’nun ondekileri titrettigini gorelim. O kolay is.

      1. Titre ve kendine gel…

  8. Bir saniye dese 1 sn olurdu, bir kaç deyince en az 2 sn olması gerekiyor. Mevcut aracı en az 2 sn geliştirmiş olsalar neredeyse Mercedes ile şampiyonluk mücadelesi verecek kıvama gelirler. En kötü Ferrari ile mücadele. Hadi bakalım.

    Yine sebepsiz yere umut depolaması mı yapıyorlar göreceğiz.

    1. Ayni hatayi 2.kez yapacaklarini sanmiyorum. Boylarinin olcusunu aldilar, akillandilar.

      1. sizce ellerinde veriler oluşmuş mudur şimdiden testler vs böyle açıklama yaptıklarına göre aklıma gelen ilk şey birşeyleri denediler de kazanç olduğunu gördüler ama sizin de düşüncenizi almak isterim

        1. Zaten butun yil test ettiler, sorunun nerede oldugunu en ince ayrintisina kadar anladiklarini dusunuyorum. Newey de bunlarin cozulmesi kolay sorunlar oldugunu soyledi bir demecinde. Yani isin kısası, McLaren geri donuyor. Bu sitede Alonso ve McLaren ile dalga gecen herkes gelecek yil Alonso Ferrari’ye el sallarken biz de onlarla dalga gececegiz.
          Ferrari ve McLaren arasinda tek tur performansi olarak 1.5 sn civari bir fark vardi. Ferrari’nin en fazla 1 sn gelisecegini dusunursek, McLaren 2 sn’den fazla bir kazanc sagladigi takdirde onlari gecmemek icin hicbir neden yok.
          Simdi buna da gulersiniz ama son gulen de iyi guler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir