Baba Bianchi: Kazada İhmali Olanlar Cezasını Çekmeli

yazar:

kategori:

Jules Bianchi’nin babası Philippe Bianchi, oğlunun Suzuka’da geçirdiği ölümcül kazadan sorumlu olan herkesin ceza alması gerektiğini söyledi.

Bianchi 2014 Suzuka’da aracının kontrolünü kaybederek kurtarma aracına çarpmış ve komaya girmişti.

Kaza raporuna göre temmuz ayında hayatını kaybeden Fransız pilot o anda çok hızlı gidiyordu.

Auto Hebdo’ya konuşan Bianchi “Sonuçlar beni şok etti. Soruşturmayı yapan kişiler araştırılmalı. Bu bir çıkar çatışması mı?”

“Soruşmada kendi görüşlerini bilrdiler ama gerçekler söylenmedi”

“Daha önce de dedim. Şimdi de diyorum. Hem de yüksek sesle söylüyorum. Jules’i kaybettim ve o bir daha geri gelmeyecek”

“Onun anısı ve kendisine göstermemiz gereken saygı dışında kaybedecek hiçbir şeyim yok. Tüm gücümle onun için savaşacağım” dedi.


Yorumlar

“Baba Bianchi: Kazada İhmali Olanlar Cezasını Çekmeli” için 2 yanıt

  1. ….da Senna kazasının sonucunda olduğu gibi birşey yapamaz.

    Ölümle, hayati kayıplarla sonuçlandığı için sorgulanmalı, ihmaller cezalandırılmalı düz vicdan, mantıkla ama bununla bu işlerin yapılmasını sağlayanlar baş edemezler. Bazı alanlarda cezaları abartırsan parasına rağmen kenarlardan çalışacak adam bulamazsın kimse böyle bir çılgınlığın standart olduğu hal içerisinde onlarca yıl içeride yatmak istemez.
    Bunun adı yarış zaten bazı şeyleri ihmal ettiğin edebildiğin için oraya çıkabiliyorsun. Bu yolcu uçağıyla gezmek, düşmek gibi değil öyle savaş jetiyle düşünce geride kalanlara da ilgili rütbelilere de aynı oranda ceza, para vermezler. Bunu özellikle isteyerek, bilerek seçiyorsun.

    O yüzden motorsporlarında ölüm konusunun abartıldığını düşünüyorum. Buna kavuşamayan bizler bazı hayati noktaları ihmal ettiğimiz için asfaltta, yollarda hız yapıyoruz. En azından Open whell ile çıkan adam da bunu göze alıyor alabiliyor olmalı. Ölünce dert yanılmamalı derim kimse silah zoruyla çıkarmıyor onları oraya ki birçok olayda pilotların da ihmali, hatası söz konusu.
    İnsanlar vakumla boğulacaklarını, soğukla kavrulacaklarını bildikleri ve bir füzeyle zerrelerine ayrılacaklarını bildikleri halde F118 astronot ve pilot kavuşma imkanları olabilse delice istiyorlar bu böyle birşey. Yarış yönetimi, ticariler de bunu pek tabi iyi biliyor.

  2. eğer bir noktada kaza olmuşsa, aynı yerde başka kaza olma olasılığı, pistin diğer noktalarına göre 100% daha fazladır. buyrun örnek http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/136936-2003-brezilya-gp-kaos.html
    evet ihmal var. Jules, aracından inip, kahretsin diyerek bariyerlerin arkasına atlamalıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir