Button: "Kurallar Konusu Hâlâ Gündemde Olmalı"

yazar:

kategori:

Bahreyn’deki sezon açılışında sıkıcı yarışın ardından Formula 1’in 2010 kuralları eleştirilmiş, ama sonrasında hava şartlarının da etkisiyle daha heyecanlı yarışların olması, bu yöndeki eleştirilerin üzerine perde çekmişti.

2010 kurallarının başarılı olup olmadığı sorusuna Button: “Sıralama evet. Düşük yakıt yükü, harika bence. Kimin en hızlı olduğunu görebiliyoruz, bir başka yarış sanki”

“Ama (daha dar) lastikler için emin değilim. Mekanik tutunmada kayıp yaşadığımızı düşünüyorum, ki bu iyi değil, özellikle de birini takip ettiğinizde. Çünkü yere basma kuvveti kaybı yaşıyorsunuz ve pek mekanik tutunmanız olmuyor. Ama yine de son iki yarışta oldukça fazla geçiş görebildik”

“Bunun üzerine düşünmemiz gerekiyor. Bundan sonraki bir kaç yarış bize tam durumu gösterecek. İlk yarış heyecanlı değildi, bir çok insan bunu söyledi, ben de onlara katılıyorum. Ama sonrasında çok daha fazla geçişin olduğu Melbourne ve Malezya geldi”

Yakıt ikmalinin kaldırılması ile ilgili olarak Button: “Yakıt ikmalinin kaldırılması konusunda açıkçası ben düşük yakıtla sürmeye bayılıyorum. Araçlar etrafınızda daha çok geziyor ve siz de bir şeyler yapabiliyorsunuz”

“Ağır yakıt yükü pek eğlenceli değil ama elimizde olan bu. O kadar heyecan verici olmuyor. Muhtelemen benim sürüş stilim için daha iyi ama genelde tek pit yapıyoruz ve stilim de lastiklere iyi davranıyor”

“Son iki yarışta tek set lastiklerimle neredeyse 50 tur attım, bu herkesten fazlaydı. İşe yarıyor ama çok dikkatli olmalısınız, çok fazla harcamamalısınız. Çünkü yanlış stratejiye dönebilir”

“Önümüzde koydukları kurallarla başa çıkmalıyız. Ama yarışlar için iyi olup olmadıklarını bilmyiorum. Sezonun ilerleyen dönemlerinde öğreneceğiz ama şimdi konuşmak için erken”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir