Efsanenin Kazası Üzerinden 2 Yıl Geçti

yazar:

kategori:

Formula 1’in efsane pilotu Michael Schumacher’in kazası üzerinden iki yıl geçti ve hala sağlık durumu hakkında net bir haber yok.

2013’ün aralık ayında ailesi ile beraber Alpler’deki kayak merkezine giden Schumacher kayak yaptığı sırada düşerek başını taşa çarptı.

Elbette başında kask vardı ancak çarpışmanın etkisi o kadar büyüktü ki başındaki bu kask parçalara ayrıldı. Alman pilot hemen hastaneye götürüldü ve ilk tetkitlerin ardından beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.

Durumunun kritik olduğu söyleniyordu ve hemen ameliyata alındı. Ameliyat başarılı geçti ve Schumacher bu kritik süreci atlattı. Ancak beynindeki ciddi hasar nedeniyle uzun süre komada kaldı.

Doktorlar yavaş yavaş kendisine verilen narkozu azalttı ve Alman efsane 6 ay sonra komadan çıkmış oldu.

İlk söylenenlere göre Schumacher konuşamıyor, yürüyemiyor, kolunu kaldıramıyor kısacası hiçbir temel fonksiyonunu yerine getiremiyordu. Moral bozucu bazı açıklamalar geldi ve Schumacher’in beynindeki hasar nedeniyle bir daha asla eski Schumacher olamayacağı söylendi.

46 yaşındaki Schumacher olaydan tam bir yıl sonra Cenevre’deki evine götürüldü. Alman pilot burada rehabilitasyon sürecine başladı. Etrafında sürekli uzman bir ekip vardı ve bu uzman ekibin haftalık masrafının 115 bin pound olduğu iddia edildi.

O günden sonra Schumacher’in sağlık durumu hakkında hiçbir olumlu veya olumsuz haber çıkmadı.

Schumacher’in menajeri Alman pilotun iyileşmesinin uzun bir zaman alacağı ve durumunda bazı ufak gelişimler olduğunu söyledi. Bu açıklamayı birkaç kez üstüne basa basa söyledi. Ancak asla detay vermedi.

Geçtiğimiz haftalarda Schumacher’in yürümeye başladığı iddiası fanlarını umutlandırdı. Ancak bu umut kısa sürdü ve Kehm bu iddiaları yine yalanladı. Schumacher’in durumu hakkındaki soruları ise yanıtsız bıraktı.

45 kiloya kadar düşen Schumacher’in tamamen iyileşmesinin mucize olduğu elbette bir gerçek. Fakat bu mucizeyi başarabilecek bir kişi varsa o da hayatı boyunca hep büyük şeyler başaran Schumacher’dir.

Hepimizin umudu Michael Schumacher’i yeniden gülerken  görebilmek. Kazanın üzerinden iki yıl geçtiği şu günler de tüm iyi dileklerimiz Michael ve ailesi ile.

German Ferrari driver Michael Schumacher smiles in the paddocks of Sakhir racetrack after the qualifiying session of the Bahrain Formula One Grand Prix, 11March 2006 in Manama. Schumacher won the pole position. AFP PHOTO LOIC VENANCE
German Ferrari driver Michael Schumacher smiles in the paddocks of Sakhir racetrack after the qualifiying session of the Bahrain Formula One Grand Prix, 11March 2006 in Manama. Schumacher won the pole position. AFP PHOTO LOIC VENANCE