McLaren “Formula 1 Harcamaları Yeniden Gözden Geçirmeli”

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, Formula 1’in harcamalar konusunu yeniden gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyor.

FIA, küçük takımların ayakta kalabilmesi için harcamaları düşürme konusuna odaklandı.

Motorsport’a konuşan Boullier, yapılanların küçük takımların ayakta kalmasına yardımcı olmadığını, aksine büyük takımların Mercedes’i yakalamasını zorlaştırdığını düşünüyor.

Boullier “Bernie’yi destekleyip bunu kaldıramıyorsanız gelmeyin diyebilirim. Kaldırabiliyorsanız o zaman takımların yapmak istedikleri şeye müsade edin.”

“Kurallar çerçevesi olmalı, buna katılıyorum, ancak harcamaların düşmesini zorlamak için bu yanlış bir yol.”

“F1’e gelmek istiyorsanız onu kaldıracak gücünüz olmalı. Üreticiler bunu kaldırabilirler. Bu yüzden sorun bunu kaldırıp kaldıramamak değil.”

“F1’de zorlanan takımlar hangileri? Gridin arkasındakiler zorlanıyorlar. Ancak sorun şu ki bu şekilde hem küçük takımlar için bir şey yapılmıyor ve büyük takımlar zarar görüyor. Bu herkes için bir acı.”

“Birileri kapılarının tamamen altından olmasını istiyorsa onlara yapmasını istediği şey konusunda izin verin.”

“Kural çerçevesi olduğu sürece ve kurallar sabit kaldığı sürece, bunu isteriz.”

“O zaman 2012 ve 2013’teki gibi rekabetçi ortam olur.” dedi.

 


Yorumlar

“McLaren “Formula 1 Harcamaları Yeniden Gözden Geçirmeli”” için bir yanıt

  1. İşte gerçek ve net bir açıklama. Ya izin verin rahat rahat para harcayalım ve eskiden olduğu gibi sezonda herkes 2-3 sn gelişsin, eğer ille de maliyet düşsün diyorsanız da adam gibi düzenleyin çünkü bu şekilde hem aynı parayı hatcamaya devam ediyoruz hem de 10 kat daha AZ gelişebiliyoruz. Tek kelimeyle Mükemmel bir açıklama. Kral çıplak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir