Brawn: Mercedes’in Başarısında Schumacher’in Katkısı Büyük

yazar:

kategori:

Ross Brawn, Michael Schumacher’in Mercedes dominasyonundaki payının büyük olduğunu söyledi.

F1’in en başarılı pilotu Michael Schumacher, 2006 yılında emekli olduktan sonra 2010 yılında Mercedes ile F1’e dönmüş ve beklenen zaferler gelmeyince 2012 yılında tekrar emekli olmuştu.

Mercedes 2013 yılında şampiyona üçüncüsü olurken, 2014 ve 2015’te şampiyonluğa ulaştı.

Turbo motorlar dönemine yatırım yaparak Mercedes dominasyonunun baş mimarlarından olan Ross Brawn, bu başarı da Schumacher’in de parmağının olduğunu söyledi.

Brawn “Michael çok farklı bir insan. Kalitesi gerçekten çok yüksekti. Pisikolojik açıdan inanılmaz bir seviyedeydi.”

“Hala hatırlarım, kariyerinin ilk yıllarıydı. İyi bir mücadelenin ardından podyuma çıkmıştı. Podyumdaki diğer rakipleri tamamen tükenmiş, en azından enerjisi bitmiş haldeyken o enerji ve sevinç doluydu. Anlında bir damla bile ter olmadığını görebiliyordum. Rakipleri ondan çok korkuyordu”

“O kendisine hep yüksek hedefler koydu. Problemler yaşandığı zaman bunu takım içerisinde halletmeye çalıştı. Asla alenen takımı eleştirmedi. Tabi ki bazen bazı sorunlar çözülemeyince ve yavaş kalınca elbette sinirlendi. Ama eleştirileri her zaman yapıcıydı ve hiçbir zaman bunları basın önünde dile getirmedi”

“Ona karşı her zaman büyük bir saygım oldu. Gerektiğinde farklı bir insan olabiliyordu. Sanki iki tane Michael Schumacher vardı. Halkın ve basının bildiği bir Michael vardı. Ancak gizliliğe çok önem veren bir Michael da vardı.”

“Michael ile Benetton, Ferrari ve Mercedes’te çalıştım. Ancak ona son üç yılında zaferler kazandıramadığım için pişmanlık duyuyorum”

“Döndüğünde içideki ateş hala yanıyordu ve bağlılığının devam ettiğini görebiliyordum. Kazanma arzusu inanılmaz derecedeydi. ”

“Mercedes’i takım haline getiren bu başarıda Michael’ın payını asla küçümsemeyin. Onun bu başarıdaki katkısı gerçekten çok büyük” dedi.


Yorumlar

“Brawn: Mercedes’in Başarısında Schumacher’in Katkısı Büyük” için 8 yanıt

  1. yani sen söylemesen biz bilmiyoruz schımi,nin mercedesi bu durumlara getirdiğini . aracın gelişimini ilerlemesinin en büyük mimarı schumi,dir . schumi mercedese gelmeseydi asla durumlara gelemezlerdi

  2. O tartışmasız Formula 1 dehasıydı. Onun gibi bir sürücünün verdiği geri bildirimler sonucu gelişemeyecek takım yoktur. Bir takımın elde etmek için, tüm eklemlerini feda edebileceği bir süper profesyonel.

    Öyle bir adam düşünün ki, bilgisayardan üstün çalışıyor…

  3. Gelde bunu Lewis’e anlat.

  4. Alenen takımı eleştirmemeyi geç alenen seyirciye laf eden, küfür eden adam gördük biz. Bunları bir de böyle adamların veliahtı olur sandılar, bir tutuldular 🙂 Hiçbir büyük ismin taşlandığı halde dahi seyirciye laf ettiğini 20 yılda görmedim ben ama 5 yılda gördüm. Herkes olduğu kadar…
    İşte o yüzden yattığı, gözlerden uzak kaldığı halde unutulmuyor. Veyahut deli gibi saklamak zorunda hissediliyor. Şampiyonluklar değil mesele aynı durumda olsa birçoklarının peşini bırakırdı basın.
    Buna en büyük örnek Ayrton’dur çok kişi öldü ama bazıları farklı anıldı, unutulmadı…

    İkinci olay ne dediği de önemli değil Brawn takımda değil malum bu tip veya başka kimseler ile ilgili katkı, nitelik vs babında birşeyler konuşulamamasının sebebi bu Mercedes takımının varlık sahası mantalitesindendir. Onlara göre kendilerinden daha büyük, daha konuşulur kimse olamaz…olmamalı. İşte racing, ruh yönünden bir yönden en büyük hatası da bu… Yalnız markasını, varlığını, benliğini en ileri konuşturup bir nevi isimleri daha önemsiz kılmak. Mevcut iyi pilotları, Niki, Brawn, Schumacher gibi isimleri işte bundan tesirle etkileniyor yada onlar böyle sahnelemek istiyorlar yada önemsiz kalmaları politikalarına uyuyor. Bunu ben Norbert Haug gibi bir isimde dahi görebildiğimi sanıyorum adam neredeyse trackman, racing dede, amca ama M-Benz yanında önemsiz gösterim de güya… Birileri görüyor elbet… adam gittiği her yerde işareti koyabilmiş bu bunların izahatı için fazlasıyla yeterli bence.
    Akılsızlar sanıyorlar ki bünyelerinde ki, maaşını ödedikleri isimleri kuvvetlice anılsa, öne çıksalar kendilerinden birşey eksilecek… İşte bu genele de sirayet eden alman sanayisi narsizmi..
    Bunda anlatmaya çalışılana benzer en büyük hatayı eski Ferrari yönetiminde gördünüz. Bir nevi “yahu biraz da ben konuşulayım” ama “markayı etkisizleştiriyorsunuz yahu” vb. mantık hatalarıyla bir nevi muazzam bir bileşke oluşturan takımın dağılması ve sonra ki sonuçlarıyla gördünüz. Aynı şekilde zannettiler ki olanlar markalarını önemsizleştiriyor, küçültüyor. İşte MB ve almanların çoğunluğu da böyle zannediyor. Yıllar boyunca bu kafayı bildiğim 2 örnekle birçok mana yönünden ifa etmişimdir 1.Scuderia Ferrari 2. Galatasaray… Muhteşem sonuçlar sonrası ve içerisinde bunlar bu mantık silsilesi ve takımların daha ileriye akması gerekirken bir nevi dağıtılması ile erken olmasa bile uzun vadeli sonuçlarıyla cacık durumuna düştüler. Her ikisi de karşılığını halen yapabilmiş değil Scuderia Michael ve Brawn yönüyle, cimbom temel dinamiği oluşturan isimler yönüyle hakkı sonrasında iade edemedi. Neyse…
    İşte MB de Brawn olsun Michael olsun Haug olsun hakkı tam layık olduğu manasıyla geçmiş yönüyle teslim edemiyor halen de mükemmel uzmanları ve dahi Lewis, Nico yönüyle teslim ettiğini göremiyorum. İşte “Racing Team” olma yönünden gördüğümüz eksik bu. Bunu BMW de başaramadı. Bir şekilde başaramayan da eninde sonunda bence bazı hallerden gider yada silinir. Zıt örneğiyle Ayrton gibi misal McLaren, Williams batsa yada ayrılsa çok daha muteber, hatırlanır olarak kalır.
    İşte bu genel manada özellikle İngiliz kökenli yarış takımlarının varlık olayı bu ve bir miktar yönüyle eski yada mevcut italyan aynı dünyası… Bunlar parasını ödedikleri yada dinamiklerini oluşturan bireyleri gerekirse uzun yıllar parlatmaktan vazgeçmezler bunu tehlikeli de bulmazlar. Ron Denis, Luca’nın yaptığı hatayı işte o yüzden aynı derecesine sahip olmasa bile yapmadı. Dikkat edin İngiliz takımları halen birilerinin soy isimleriyle yarışıyor ve varlık sahasını sürdürüyorlar. Bu kastettiğim mana da örneklediğim bu yönde işte bu tip çekinceleri olmayanlar her yönden ürünlerine bir test pilotu, ustasının dahi ismini, imzasını çakarlar. Görünmeyen kısımlarına değil görünene, takıdan fazlası olarak… Mesela neredeyse ingiliz ruhuyla gelişmiş Redbull da Newey bana göre şayet MB’ de veya benzer kafada başka bir otomotivci de olsaydı bu derece parlamasına, konuşulmasına imkan yoktu, olmaması için politika güderler… 🙂 Newey’in ismi velev ki Redbull’dan çok büyük hale gelse bile bu Redbull yönetimini ne kadar rahatsız eder MB’i BMW’yi Audi’i ne kadar rahatsız eder…
    İşte almanların başlangıcında soy isim taşımacılıyla bir nevi çıktığı deliği bugün motorsporları ve dahi otomotiv dahilinde beğenmemeleri böyle mantık çakan bir nüans. Buna otomotiv dünyasından da birçok örnek verilebilir.
    İşte istediğiniz kadar yıldızı, böbrekleri yeter deyin iş, show alanı değişince hadi canım sende dedirten temel de bunun gibi şeylerdir. Bunların sıkı kitlesinin ruhu da bu yüzden biraz “metalurjik” tir.

    İşte bunlara benzer bir yönden de örnekle birilerinin soy adı olan McLaren ve Ferrari 70 den beri daimi olarak dünya gündemini meşgul ediyor diğer genel itibariyle dev olanlar bir varlar bir yoklar… Parası işte bu yüzden önemli değil. 🙂
    Tabi ki kasıt itibariyle alman sanayisine tek tip örnek değil kastedilen genel bütünlüğe aykırı örnekleri de mevcut.

    Yahu nereeeden nereye nerden çıktı şimdi bunlar diyeceksiniz.:) İşte bizim işimiz biraz da gündemin veya standart şeyle, usullerin dışında düşündürmek/ebilmek…

  5. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Günümüzde bazı pilotlar takıma ve mühendisler her telsiz konuşmasında laf sokuyorlar nerdeyse. Ama adamda takım ruhu ve yapıcılık varmış. Her yönden harika

  6. R.Brawn Zaten bilinen gerçekleri bir kere daha söylemiş, Schumacher emekli olduğunu açıkladığı 2012 japonya gpsinden son yarış brezilya gpsine kadar takım için gerek cuma antremanlarında gerek yarışlarda 2013 ve çeşitli aero parçalarını test etmiş,olumlu geri bildirimler ile yine iyi bir takım oyuncusu olduğunu göstermişti.Tabi burda Mercedes’in 2012 yılından itibaren arttırdığı takım bütçesinide unutmamak gerek..

  7. MARLon BROndo avatarı
    MARLon BROndo

    o zaman mercedes, başarısının en önemli mimarlarından biri olan schumacher hakkında gevşek gevşek konuşan o malum soytarıya gereken ayarı versin.

    schumacher büyük bir şampiyondu ve büyük bir ağırlığı vardı. öyle ortalıkta rap yıldızı gibi dolaşan bir soytarı değildi. tamam bazı agresiflikler yapmış olabilir bazen de gaddarca davranmış olabilir ama bunları yapmayan pilot pısırık pilottur (rosberg-webber-massa). yarışa başladıktan, finiş çizgisini geçene kadar nabzı 80’de sabit kalabilen bir adamdan bahsediyoruz.

    1. Ayağını biraz gazdan çekseydin iyiydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir