Cooper Avon 2011'de Lastik Tedarikçisi mi Oluyor?

yazar:

kategori:

Takımlar ile Michelin arasında Fransız lastik üreticisinin Formula 1’e geri dönmesi konusunda haftalardır süren görüşmelerin ardından, yüksek kaynaklardan alınan bilgilere göre 2011 için resmi teklifin FOTA’ya sunulduğu yönündeydi.

Teklifin tüm takımların desteğini aldığı biliniyor ancak uygulamaya konulması için FIA ve Bernie Ecclestone tarafından onaylanması gerekiyordu.

Ancak takımların 18 inçlik lastiklere geçişi de içeren Michelin planlarına rağmen, bazı kaynaklara göre Ecclestone böyle bir plandan yana değil ve farklı bir lastik tedarikçisi ile anlaşmak istiyor.

Autosport, FOTA’nın temsilcilerinin pazar günü Çin’de Ecclestone ile toplantı yapacağını ve durumu açıklığına kavuşturacağını yazdı.

Kaynağın Autosport’a yaptığı açıklama ise şu şekilde: “İspanya GP’sine kadar 2011’de hangi lastiği kullanılacağını bilmek istiyoruz. Bu yüzden fikrinin ne olduğunu öğrenmek için pazar günü Ecclestone ile görüşecek olmamızın nedeni bu.”

Kaynağa göre Ecclestone’un aklında olan üretici Cooper Avon.

Öte yandan FOTA Bridgestone’un F1’de kalması için ikna edilmesini umudunun olmadığını belirtti.

 


Yorumlar

  1. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Araçlar olarak 2007-2008.Motor olarak v10 tabiki.Lastik olarakta keşke 4 5 firma olsaydı.

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2005 sezonuda V10 motorlu olarak. en güzel sezonlardı tabikide

  3. böyle ismi bilinmedik abuk subuk firmaların ne işi var f1 de bu yaşlı adam iyicce bunadı galiba.michelin yada goodyear yada pirelli dururken neden avon yok cooper yok kumho hankook bunlar nedir yavvv.lassa bile bunlara 10 çeker.ben pirelliyi italyan olduğu için ferraride michelini fransız olduğu için renault ta goodyear ı mclarende bridgestonuda mercedeste görmek isterim.kumho isme bak yamyamca bir isim sanki.tamam bunlar firma olabilir ama burası Formula 1 burada basitliklere çirkinliklere yer yok burada şov var ve bu şov yavaş yavaş bozuluyor.şu bir gerçekki f1 in en iyi yılı 1998 ve 2004 arasıydı v10 lar motor geliştirme vs.yanılıyormuyum??

  4. Cooper bir Amerikan firması daha önce A1 GP'ye ve Champcar'a lastik sağlamışlar. Avon ise bir İngiliz kauçuk firması imiş, lastik departmanını tamamen Cooper satın almış 1997 yılında.

    http://www.cooperlastikleri.com/?gclid=CL3p5v-WjqECFYmY2AodO3k8ww

    http://www.avon-tyres.co.uk/

  5. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bari yokohama falan olsaydı en azından bilindik.Bu nedir ilk defa duyuyor çoğu kişi.

  6. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Basketbol liginde cooper tires küme düştü ,f1 de küme düşecek.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hakkaten avon nedir ya adı sanı duyulmamış. dandirik lastikler yapmasınlarda 🙂

  8. Avon benim bildiğim kozmetik markası ama..
    hehe 😛

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir