Rosberg, Lastik Kararı Sayesinde Podyumda

yazar:

kategori:

Yarışın başında Mercedes GP pilotu, rakipleri geçiş lastikleri için pite girerken oluksuz lastiklerde kalmıştı.

Bu anda liderliğe yükselen ve hata yapana kadar belli bir farkla liderliğini sürdüren Rosberg, önce Button’a sonra da Hamilton’a geçildi ama podyuma çıkmayı başardı.

Rosberg: “Doğru karar olduğunu düşünüyorum. Tavsiyeyi, takımımdan ve mühendisimden aldım ve sonunda devam etmeye karar verdim. Çok iyi sonuç verdi. Orada yağmurun durmasını istiyorsunuz, durum çok sınırlardaydı”

“Bu gerçekten işe yaradı ve uzunca bir süre lider olmak güzeldi. Jenson’a kıyasla lastiklerde daha fazla bozulma yaşadım”

“Bir hata yaptım. Böylece bana yaklaştı. Ama genel olarak gerçekten ama gerçekten mutluyum. Doğru yönde doğru bir adım oldu”

Rosberg ayrıca takımın bu hafta sonu ileri yönde bir adım attığını da yineledi.

Rosberg: “Şu anda takım içinde kendimi gerçekten rahat hissediyorum ve minnettarım. İyi bir şekilde bütünleşmem içn bana yardım ettiler. Bu hafta sonu ileri yönde iyi bir adım attık ve bu pist için bazı yeniliklerimiz vardı. Gelecek ola daha fazlası da var. Bu yüzden durum bizim için oldukça ümit verici”

Rosberg, takımda artık 1 numaralı pilot olduğu yönündeki söylemleri de kabul etmedi.

Rosberg: “Durum kesinlikle böyle değil. Başlangıçtan beri takım içindeyiz ve ikimiz de aynı imkânlara sahibi. Ama işlerin benim için olan gidişatından gerçekten memnunum. Sezonumun şimdiye kadarki döneminden gerçekten memnunum”

“Bütün takımımla iyi bir şekilde kenetleniyoruz. Takım için mümkün olduğunca kısa sürede saygı görmek için sıkı çalışmak önemli. Takımda gerçekten oldukça güçlü bir konumdayım, ki bu çok güzel. Bu nedenle de gelecek için iyi umutlar besliyorum”


Yorumlar

  1. samet  birol avatarı

    mercedes ve rosberg tek kelimeylen on numara yaa iyiki almışlar rosu hamilton ve rose favorilerim takım açısından deil ama üçüğncğde alonso dıyım
    cunku oda renk katıoyor çekişmelere

  2. Schumahere ayni stratejiyi kulansaydilar acaba kacinci olurdu?

  3. meraklanmayın mercedes b versiyonu geliyor ispanyada.adamım rosberg çok iyi işler yapacak.hemde çok iyi
    yağmur ve güvenlik aracı periyodları olmasa nico nun galip gelmesi içten bile deiğildi nico aferin koçum aferin aslanım yüzümü kara çıkarmadın çıkarmayacaksında

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Evet zaten Alonso yavaşlatılmasa garanti yarışı alırdı.

  5. Takımımız çok yavaş bir araca sahip ama bunu şu sezon ve şu an anda yadırgamamak lazım.Ne kadar Honda birikimi dahi olsa bu takımın alt yapısı henüz çok yeni… MSC den çok beklenti sahibi olanlara imzanın atıldığı zamanda söylediklerimi söylerim.MSC den salt başarı beklemeyin.İsmi ile Mercedes in ilk yılını rahat atlatması ve bilgi birikimiyle aracı geliştirtmek üzre orada olan bir MSC varken şu an hiçkimse çok beklenti içinde olmamalı.
    Rosberg, RBR ye yanaşdıklarından bahsediyor oysa sadece arkalarındaki hızlı araçları zar zor tutabiliyorlar.Bu gün Alonso nun önünü kesmemiş olsaydılar yarışın sonlarına doğru aşınmış lastiklere sahip Hamilton ile Alonso nun peşpeşe gelebilmeleri dahi söz konusu olabilirdi.

  6. Rosberg'in sonucuna bir çok açıdan seviniyorum. Birincisi Mercedes'in podyum şansı var diyordum podyumda Mercedes. 2.si Rosberg'in sezon genelinde başarılı olacağını düşünüyordum. Hiç fena gitmiyor. Aferin.

  7. başlangıçta bir kumar oynandı ve doğru karardı eğer hata yapmasaydı ve daha sonrasında güvenlik aracı girmese belki kazanabilirdi.Mercedes gitikçe gelişiyor ama yeterli değil tabiki şampiyonada rosberg ikici sırada ve şansımız yüksek.İspanyada umarım yeni paketle iyi iş yaparız.

  8. Rosberg işini çok iyi yapıyor.Gelecekte umarım harcanıp gitmez de Vettel gibi şampiyon adayları arasında görür ve izleriz.

  9. Rosberg i kutluyorum çok iyi kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir