Schumacher Yarıştan Morali Bozuk Ayrılıyor

yazar:

kategori:

Yarışın başlarında doğru lastik kararını vermiş olmasına rağmen yedi dünya şampiyonu pilot yeterince rekabetçi olamadı ve gerilere düştü. Sonuç olarak da sadece bir puan kazanabildi. Takım arkadaşı Rosberg ise neredeyse bir dakika önünde üçüncü sırada tamamladı yarışı.

Schumacher, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Tahmin edebileceğiniz gibi, güzel hisler de vardı ama ne yazık ki duyduğum kötü hisler daha fazlaydı.”

“Aslında başlangıçta, bazıları geçiş lastiklerine geçtiğinde akıllılık yaptığımızı düşünmüştüm, sonra onların yanlış karar verdiği ortaya çıkmıştı.”

“Ama dürüst olmak gerekirse benim için tüm hafta sonu kötüydü. İngiliz takımını (McLaren) tebrik etmelisiniz. Harika iş çıkardılar.”

“Lewis ilebazı noktalarda güzel bir mücadele yaşadım, birbirimize çok yakınlaştık. Ama onlar başardı. Podyuma çıkan Nico’yu da tebrik ediyorum. En azından birimiz iyi puanlar kazandı.” diye konuştu.

Schumacher önceden kullandıklarından farklı olan bu seneki geçiş lastiklerine alışması gerektiğini söyledi.

“Yine yeni bir durum ve bu geçiş lastikleri benim geçmişte bildiklerimden çok farklı. Yeterince fazla aşınmadan tutmak için çok çaba harcamanız gerekiyor.”

“Zor olan hava şartlarıydı ve ne kadar süre yağmurun yağacağını ya da ne zaman dineceğini bilmekti. Lastik değiştirmeli miyiz, ne kadar zorlayabiliriz. Bu yüzden benim için yeni bir deneyim oldu.”

 


Yorumlar

  1. umit isbilen avatarı

    shumi müthiş işler başarmış bir f1 pilotu hatta rekorları alt-üst etmiş bir f1 pilotu ama onun yarıştığı zamanlardan bu günlere çok fazla şey değişti. TC kalktı, kanatlar değişti, kurallar değişti, lastikler değişti v.s ve hepsinden önemlisi shumi'nin yaşı oldukça değişti. ayrıca mercedes shumi'ye ferrarinin verdiği gibi bir araç veremedi, bu ve bunlar gibi başka bir çok sebebi göz önünde bulundurunca eski efsane shumi'yi beklemek ve eski başarılarını tekrar göreceğine inanmak olmayacak duaya amin demekten başka bir şey olmaz diye düşünüyorum.

  2. lewis bile anladı kiminle dans ettiğini eğer araç shumi ile bütünleşseydi ne button nede diğerleri onun spreyini bile göremöezdi.hatırlarsınız brezilya 2006yı 1 tur yiyordu pitten çıktığında ama efsane adeta kariyerinin en iyi yarışını çıkarttı ve massanın 18 saniye arkasinda 4 cü oldu 3-5 tur daha olsa hem buttonu hemde alonsoyu geçip duble yapacaktı takım.demek istediğim herkes gördükü en baştada lewis michaeli geçmek öyle gözüktüğü gibi kolay değil.bunu en iyi damon hill söylüyordu eğer onunla yan yana geldiyseniz en iyi seçenek ayağınızı gazdan çekmek yada erken fren yapmak.vettelin atağına ise michael eminim kendi admına yol verdi ama düzlük sonunda dikkat ettiyseniz yan yanaydı hatta hemen sağa kırdı webber fırsatçılık yapmasın diye düşündü.massa içinse en azından çekişelim istemiştir.ama yinede shumi ile arası vettel hariç en iyi insan massa bu adamı kardeşi gibi sever shumi.

  3. sutil açıklama yapmıştı, ona tamamı ile katılıyorum, gerçekten schumacher'in yeni lastiklere alışması gerek

  4. Ahmet DEMİR avatarı

    evet shumi geçildi maalesef.Kosovalı arkadaşım aracın kötü olduğunu kabul ediyorum ancak sana bir hatırlatma aynı araç podyuma çıktı.
    Sanırım shuminin Yeni F1 e, yeni araca, yeni lastiklere alışması lazım yoksa işi ZOR…

  5. Birileri demis ki Petrov,Sutil,Hemilton Schumaheri gecmis.Ama yazmamislar ki kusur aracta.Ne yapip ediyorlar Schumiyi sucluyorlar.Redbull aracini Schumaher kulansaydi ve bugunki gibi yaris gecseydi o zaman bizde derdik ki Schumi yaslanmis.Bizim de sabrimiz tasti ama Schumahere degil,takimina.Insallah iki yaris sonra her sey istedigimiz gibi olur.

  6. senol altun avatarı

    ne olursa olsun mgp bi ayar yapacak bu geceden basladılar eminim sürüs stiline uygun bi hale gelecektir bu arac arka kanat yapısıda değişince işlem tamam.ben bu adama yurekten inanıyorum onun her zaman cebinde 1 saniyesi vardır bunuda en iyi bilen ve söyleyen alonso dur 3 hafta kaldı süper mgp ye

  7. Yaşı itibariyle refleksleri zayıflamış gibi ama yetenekte birşeyin azaldığı söz konusu olamaz bana kalırsa. Biraz kondüsyonunu düzeltmesi gurur yapmayıp psikolojik destek alması lazım bence.

    Kolay bişey değil efsane için böyle sonuçlu yarışlar ama adı üstünde efsane süper kapıştılar Lewis le.

  8. banane.
    schumi hakkında yorum yapmama kararı almıştım.
    yorumsuz.

  9. Neden bazıları halen Schuminin bırakmasını istiyor. Ne istiyorsunuz anlamadım ki. Aracın ne kadar kötü olduğu her halinden belli ancak bu sizi bırakmaması yönünde etkilemesi gerekmez mi. Ne güzel pilotlarınız Schumiyi geçiyor işte, sebep ne olursa olsun geçiyor. Daha ne istiyorsunuz ki. Schuminin bu haline üzülüyorum ondan bırakmasını istiyorum diyin de bende güleyim.(Scumi taraftarı olmayanlar için söylüyorum). Kim çıkıpta Schuminin geçilmesine rağmen bugünkü mücadelelerinden zevk almadığını söyleyebilir. Bence zevkten uçmuşsunuzdur hepiniz. Neyse geçildiği zaman hiç iyi olmuyorum bu doğru ama onun pistte kalmasını her zaman destekliyorum. Onu izlemek bana heyecan veriyor.

  10. Arkadaşlar anlayanların dikkatini çekmiştir. Schuminin aracında viraj şıkışı hızlanmada müthiş bir tutuş kaybı vardı yarış boyunca.. Aynı aracı kullanan rosberg'te ise bu görüntüye rastlamadım.. Millet takmış schumi'ye ama anlamadığım bu adamın yarış boyunca ne frenaj nede apex kaçırdığını gördüm..Araç arkadan kaydığında verdiği kontraları dış kameralardan bile rahatlıkla görebiliyordum.. Yani schuminin yavaş kalmasının yaşıyla ilgisi yok. Olsa olsa araç, stilinin çok dışında olması lazım.. İşte bu soruya cevap bulamıyorum viraj çıkışında bu gazı ayarlayamayacak pilotmu schumi buna bir türlü anlam veremiyorum. Resmen viraj çıkışlarında inliyor araba….

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Michael Schumacher… Gönüllerin adamı. Kendisi araçta berbat açıkcası, ayarlar mı tutmuyor, ne oluyor anlamadım. Ama her zamanki Schumacher'di. Neden mi? Bir kez daha, yapabildiğinin en iyisini yaptı, pistte herkesi küçük düşüren Lewis'i sanırım 3 tur arkasında tuttu. Yine her şeye rağmen sonuna kadar savaştı. Ne kadar yavaş olursa olsun. Biz onu bu yüzden seviyoruz, istatistikleri veya 91 galibiyeti, 7 şampiyonluğu için değil, yüreği için…

  12. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    her şeyin bir yeri ve zamanı var,bu söylemek zor belki ama yarışta ne demek istediğim daha net anlaşıldı,diğer araçla mukayese bile etmiyorum daha

  13. O kadar pilot diyorsunda o pilotlar arasında hangisi 2. sınıf pilot yada arabası Schumininkinden daha kötü Petrov hariç.Petrov sadece onu geçmedi dün sıralamalarda 2. sırayı alan webberi de geçti.Bu mazeret değil ama Schuminin açıkça problem yaşadığı ortadaydı.Zaten dün de yaptığı açıklamalar da bu yöndeydi.İlk defa ondan yarışta ilerleme kaydedemeyebileceğini duydum.

  14. Semo_Ferrari  avatarı

    Ahmet Demir arkadaşım, Schumi yarışın önemli bir bölümünü yıpranmış lastiklerle geçirdi. Hamilton ve Red Bull'lardan 2 saniyeden fazla yiyordu o aralar hatırlarsan. Sutil ve Petrov'a da o aralarda geçildi zaten, o konuda endişen olmasın Schumi'nin yapabileceği çok bir şey yoktu, araba zaten yeterince hızlı değil o ayrı 😀 Bundan ayrı olarak, Schumi'nin kendini toparlayacağından yüzde yüz eminim.

  15. thrillercd thrillercd,kusura bakma ama bence şumi bu sezonu bitiremiyecek,haidfeld olsaydı bu kadar pilota geçilirmiydi?(mümkünse kırıcı olmaylım

  16. Mercedes de MSC de iyi olacaklar.Belki MSC yarış kazanamayacak ama mükemmel bir araç ortaya çıkaracaklar.Ben takımıma inanıyorum.İnanmayan varsa Mercedes moora baksın.Ne patlıyor ne güçden düşüyor vede çok hızlı araçların adına ek yapıyor.

  17. serkan birol avatarı

    olsun schumi olsun sen düzelirsin daha alışamadın.mercedes bayagı gelişm kayydetti umarım 3 haftalık arada redd bull,ferrari ve mclarenleri yakalarlar schumiiden ispanyada birşeyler bekliyorum

  18. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    schumiyi suçlamak yersiz onun şuanki durumu gp2 den veya başka bir seriden gelen pilotlardan bile daha dezavantajlı. üstelik aracınada daha tam uyum sağlamış değil. yinede beklemek lazım efsane geri dönecektir…

  19. Ahmet DEMİR avatarı

    shumiyi böyle görmek beni çok üzüyor. yaklaşan herkes geçti. sorun araçta mı,lastikde mi, yoksa EFSANE GERÇEKTEN YAŞLANDI MI?onun pistte olması bile yeter ama sutilin,petrovun geçmesi de yıktı beni…..

  20. "THY-F1e sponsor olsun" arkadaşım ,senin başka işin yok mu ? Heidfeldi o kadar seviyorsan,rekabeltçi olacağını düşünüyorsan al senin olsun tepe tepe kullan.Ne diyeyim sana ?

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Darlanma adamım, sen takılmana bak ….

  22. TEK çıkış yolun sırt ağrılarının tekrar başlaması,ve rekabetçi olan haidfeldin yerine geçmesi.

  23. biliyorum 'ki senin o özel yeteneklerin yakında ortaya çıkacaktır efsane…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir