Whitmarsh Pit Olayı için Ceza Beklemiyor

yazar:

kategori:

İkili pit alanından birlikte yan yana çıkmış ve lastik lastiğe bir mücadele yaşamıştı. McLaren takımı Hamilton’ın Vettel ile aynı anda çıkmasına izin vermiş ve Hamilton da ani çıkışı bir kontra ile toparlamak zorunda kalmıştı.

BBC tarafından olayla ilgili herhangi bir kaza bekleyip beklemedikleri sorulduğunda Whitmarsh, “Sanmıyorum, Bu şartlarda, her iki pilot da aynı anda çıktı pitten, çok kaygandı… Sorun olmayacaktır. Ama kim bilir”. diye cevapladı.

Çin’de 1-2 galibiyeti elde eden McLaren pilotlarının sonuna kadar mücadele etmesine izin verildiğini belirtti.

“Her iki pilotumuz da harika bir iş çıkardı. Tamamıyla farklı stratejileri vardı ama yarışı harika sonuçlandırdılar”

“Son turlar çok yoğundu ama yarışmaya devam ediyorlardı. O şartlar altında herkesten hızlıydılar. Yarışlara yaklaşımımız gereği mücadele hiç bitmedi ama bu çocuklar yarışın bizim açımızdan uzadıkça uzamasına neden oldu.”

“Lewis harika bir yarış geçirdi. Yine çok fazla geçiş yaptı. Jenson lastiklerine daha nazikti. Her iki araçta da doğru strateiji uyguladık.”


Yorumlar

  1. murat niyet avatarı

    ceza yanlış olur bizi bu durumlar hop oturtup hop kaldırıyor aşırı bir urum olmadığı sürece böyle çekişmeler sorun edilmememli bence ikiside sansını sonuna kadar zorladı ıhepsi buu

  2. forever-Mclaren e katılıyorum çünki vettel hamiltonu sıkıştırdı pit yolunda adamda nerden gitsin illa fren yapıp arkasınamı gidecek nie öyle yapsın?
    ama sonuçta öyle oldu.
    Ceza verilecekse vettele verilsin

  3. Kural… Mavi çizgi ezilmez… Ambülansa yol verip arkasından kırmızı ışıkta geçersen ve gören olursa ceza yersin… sebebi açık.Mavi çizgi yürüme sahası değildirse ne sahasıdır.Hamilton un aracını sürme sahası olması gerek.

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    eğer bir ceza verilecekse moraran vettele verilmeli , çünkü buna benzer birçok hadise yaşanıyor f1 de kimse kimseye pit yolunda olsa bile yol vermez , takım arkadaşları bile birbirini geçiyor orda. örn. massa-alonso. vettel normal yolunda gitse lewise yeterince alan kalacaktı. lewisi sıkıştıranda vetteldir. ceza vettele verilmeli…

  5. kerim sisman avatarı

    ceza verilmemeli bence. geçmişte bunun gibi yığınla olay var. pit yolunda yan yana gidenleri çok gördük ama garajların önünden gidenine ilk defa görüyorum :)) Allah'tan orda pitstop yapan bi ekip yoktu. hamiltonin garajının önünde bi araç yapıodu pitstop. az daha lastik değiştiren adamın ayağının üzerinden geçecekti.sonrası açıktı zaten.

  6. Burda Hamilton'un, biraz gaz kesip Vettel'in arkasına girmesi gerekiyordu, bu kadar zorlamaya gerek yoktu.

    Ancak Vettel o kadar uyanık ki pit stop yaptıktan ve dikizde hamilton'u gördükten sonra pit çizgisine kadar ufak ufak sağa manevra yaparak Hamilton'u dışarı attı. Zaten ceza gelirse de bundan gelir diye düşünüyorum.

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Resme bakınca kimin ceza alması gerektiği yeterince açık zaten.

  8. aslında düzlükden sonra nerdeyse yanyana girdiler pite ve pit girişinde kaza olacaktı.Ardından da pit çıkışında.eğer hamilton kaymasa tam yanyana çıkacaklardı.Ayrıca Alonso Massa da benzer şekilde girdiler.Yarış o kadar olaylıydı ki pitteki olaylar bile bir yarış kadar heyecanlıydı.Ceza geleceğini sanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir