Hamilton: "Başlangıçta Lastik Değişimi Yanlıştı"

yazar:

kategori:

McLaren, dünkü sıralama sonrasında istediğini alamasa da bugünkü yarışı ilk iki sırada bitirdi

Hamilton: “Çok hareketli bir yarış geçirdim. Jenson’u tebrik ediyorum. İnanılmaz bir iş çıkardı ve lastiklerde daha iyi bir karar aldı”

“Başlangıçta durum zordu. Hava durumu, lastik değişimi kararı için pek de kolaylık sağlamıyordu. Çok geç karar verdim, virajın ortalarına kadar gelmiştim. Şu belli ki doğru karar değildi.”

“İkimiz de inanılmaz işler başardık. Bu, takımın yaptığı muhteşem çalışma sayesinde oldu. Çok iyi çalışıyoruz ve bu, takım için harika”

Hamilton, bir ara Vettel ile mücadelesinde pite beraber girmişler ve çıkışları da olaylı olmuştu. Bu durum, hakemler tarafından değerlendirilecek ve karar başlanacak.

Hamilton: “Benim açımdan sorun yok diye düşünmüştüm. Takım uzun süredir bekliyordu ve doğru zamana kadar beklediler”

“Yola çıktığımda Sebastian’ın orada olduğunu fark ettim. Beni biraz sağa itti ve lastiklerimiz temas etti. Sorun yoktu”


Yorumlar

  1. sandro verone avatarı
    sandro verone

    bazıları hala Mclaren'i çekemiyor :))
    hala yok 4 tane yapıldı 5'nciyi yapabilceniz mi?
    pitteki adamlara söylesen buna ne şekilde gülerler ??? !
    Whitmarsh sana özel açıklama yapmış ;
    Evet hedefimiz 2007 deki 4 doubleyi geçebilmek. :))

  2. Bazılarında hala 2007 nin kuyruk acısı var sürekli atıfta bulunuyorlar…:) Olsun bir gün unutursunuz…:):):)

  3. Mclaren in 2007 yılında 4 dublesi vardı:Malezya,Monako,Amerika ve İtalya.Takımda işlerin karıştığı Macaristan yarışıda duble olabilirdi ki bunun sebebi ve sonucu biliniyor.Bakalım bu sene 5 duble yapabilecekmisiniz.

  4. lewis 2 yarıştır yanlış stratejiden bahsediyor.zaten herkes bunu görüyor hami söylemene gerek yok ayrıca sadecesen değil birçok takım aynı hatayaı yaptı.mclaren le arası açılmasın takıma fazlaca taş atmaya başladı.

  5. mehmet ceviz avatarı

    arkadaşlar şöyle bir iddiam var.lewis monaco raskasta bile atak yapacak kadar korkusuz ve ustadır.adam için öndeki aracı geçecek kadar yaklaşsın yetiyor.virajın herhangi bir önemi yok.böyle devam lewis.

  6. murat niyet avatarı

    HAM HAM IN ARTIK BİR ZAFERE İHTİYACI VAR BENCE ve sanırım çok uzzakta değil bu
    EN BÜYÜK MCLAREN

  7. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sevgili mehmet,inan ben senden daha çok istiyorum yarışlara böyle heyecan vermesini,ve zaten artık bu konuda rakipsiz oldugunu her yarışta kanıtlıyor bana göre,taraflı tarafsız çoğunluğun düşüncesi bu,tabii çok taraflı olanları ayrı tutuyorum:D
    ama sonucta bir de işin şampiyona kısmı var,aşağıda yazdım,adam 3 yarısta sezonluk geçiş yaptı ve öyle hrt lotus geçişleri değil,diğer pilotlaru da görüyoruz,arkalara düştüklerinde ne tür şeyler yaptıklarını,bu konuda her türlü karşılastırmadan üstün ayrılır bir adam var ortada.
    umarım daha rahat galibiyetler de ara sıra diyelim o zaman,ya da daha rahat podyumlar,sonra son turlarda acaba lastikleri bitti mi diye içimiz içimizi yemesin artık::D
    tuğrul kardeşim,diğerleri de önde olsun tek başımıza önde olmak beni çok tatmin etmez,tabii sonuçta biz kazanalım ama biraz zor olsun:D

  8. Fatih, son derece haklısın dostum. bu ne iş ya? hep arkada helak oluyo çocuk. button 2 yarış kazandı, hammy'ye arkadan tırmanmak nasip oldu. avrupada inşallah lewisin sırası gelir artık, ne diyelim. diğerleri kendi aralarında takılsın:)

  9. yarışları tam anlamıyla harika yapan plotlardan biri Hamilton (Y)

  10. mehmet ceviz avatarı

    ama artık yeter,önlerde liderlik için daha rahat mücadele edebilmeyi de hakeden biri,bu kadar heyecan yeter bize:DD
    sevgili fatih küskü arkadaş yorumunun bu cümlesi hariç tamamına katılıyorum.
    bu cümleyede katılmamanın sebebi benim için lewis şu anda açık ara klasman lideri.bahreyni saymazsak,son üçyarış yaklaşık 5 saat falan yapıyor.enaz 2.5 saat lewisi gösterdiler,2.5 saat bile az geldi.sürekli atak sürekli kovalama muhteşem.
    fom dan bir ricam var:eğer lewisin önü ve arkası 5 saniye açıksa ekranı 2 ye bölsünler yarısında lewis onboard görüntüsü,diğer yarsında yarışı versinler.bu adamın kanında senna kanı var sanki bu ne gözü karalık,bu ne korkusuzluk.

  11. mert merter avatarı

    Bazi arkadaslara katiliyorum weber olayina hic girmiyorum sato dan sonra F1 de bir kütük lazimdi bu sezon ve gecen sezon sonunda weber sato nun yerini aldi, Madur olan lewis dediginiz gibi adam agzini acmiyo weber takozu telsizden kiz gibi agliyor :)) rezalet weber gider seneye kimmi gelir hic olmazsa efendi bir pilot,

    bende katiliyorum lewis in 4 pit yerine 2 pit yapsa ne olurdu diye cok farkli olurdu ama SC girmeseydi:))

  12. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    herşeyi geçiyorum,adam pitteki olay için,benim için sorun yok sıradan şeyler bunlar gibi birşey söylemiş,gercekten tam bir yarışçı,vettel onu sağa doğru ittiği halde bunun sorun olmadıgını söylüyor,bir de vettele bakın hem adamı sağa sürüyor hem de ne yaptıgını anlayamadım lewisin gibi saçma birşey söylemiş,aradaki farkı anlamak için yeterli bir durum,avustralyadan sonra da onu resmen biçen webber hakkında tek bir laf ettiğini duyan var mı? ben duymadım,aynı şeyi lewis webbere yapsaydı bütün sezon konusurdu..
    evet lewis de bu konuda çok mükemmel değil,onun da kusurları olmustur olacaktır da ama o,diğerleri gibi bunu yaygaraya dönüştürmüyor madur olsa bile..
    performansından bahsetmeye bile gerek yok,en fanatik en subjektif adamın bile şu yarış sonrası bazı konularda bu admaın eline su dökecek adam olmadıgını görmesi gerekir,kendi takımlarının ve pilotlarının yaptıkları sürüşü görünce,her yarışta bir sezond ayapaılacak toplam geçişi yapıyor adam,ama artık yeter,önlerde liderlik için daha rahat mücadele edebilmeyi de hakeden biri,bu kadar heyecan yeter bize:DD

  13. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    buda hamilton pistteki sıradan pilotlardan biri diyenlere kapak olsun diyelim, öyle olsa böyle olsa 🙂 halamın bıyıkları olsa amcam olurdu demişler sa lara se lere fazla takılmayın, bakın böyle oldu sonuç ortada.

  14. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yanlıs mannlıs 4 pıt yaptıgı halde muhtesem surus muhtesem gecısler hep kımı nın mc laren yılları geldı aklıma.bıraz nostaljık oldu.herkes alonso nun ceza almasa ne olacagını sorup duruyor kımsenın aklına hamılton button ve rosberg gıbı pıte gırmese yarıs ne olurdu dıye sormuyor.ılgınc

    zıra hıc bırsey degısmeyecektı ıkı kez sc gırdı farklar kapandı.ama degısen teksey hamılton yarısı kesınlıkle kazanırdı.takım arkadasından 2 pıt fazla yapıp sadece 2 sn arkasında yarısı bıtırmek …koca bır helal olsun!!

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    🙂 Bu gidişle siteden biride verebilir zaten.Ben Ferrari nin Mclaren'İ takip etmesini beklerdim.Ama Hamilton da girdi tabi karışık bir durumdu biraz.

  16. Ücret önemli değilmiş Alonsothebest massa Button bu tür şeylerde paranın lafını yapmaz 🙂 ama kusura bakmayın ikinci bir casusluk skandalı yaşamaya niyetimiz yok:)

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence güzel yarıştı Lewis.Canım her yarış yapmayın :)) Ama sanırım pistte en iyi kararları Button alıyor.Acaba yarış mühendisi ne kadar etki ediyor.Ama bence muhteşem bir karar aldı.Avustralyada sanki kaybedecek birşeyi yok gibi pit yapmıştı ancak burda iyi karar aldı.Bizim Stefano yada bir ders verse Button.Parası neyse veririz.

  18. "mert merter" senin yorumuna katılıyorum her yarış duble yapalım kim kazanmış farketmez

  19. mert merter avatarı

    iki yaristir lastik degistirmekte acele eden lewis yinede puanlar aliyor herzaman böyle olmaz takimin buna care bulmasi lazim ama takimda pilotlara brakmis durumda bazi tercihler aralarinda cok puan farki yok sezon sonuna kadar cok yaris var iyi olan kazansin diyorum biz McLaren ciler pilot ayirimi yapmayiz tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir