Vettel ve Hamilton Kınama ile Kurtuldu

yazar:

kategori:

Hamilton pitten Vettel ile yan yana çıkmış ve ikili pit yolu boyunca lastik lastiğe mücadeleye girişmişti.

Yarış komiserlerine göre bu tarz olaylar tehlikeli durumlar yaratabiliyor. Hamilton Vettel’i geride bırakmaya çalışırken Vettel de Hamilton’a boşluk bırakmamıştı.

Yarışın ardından her iki pilotla da görüşüne komiserler videoları izledikten sonra ikiliye sadece kınama cezası vermekle yetindi.

 


Yorumlar

  1. kerim sisman avatarı

    pit olayında kimsenin suçu yok. hamiltonın webere yaptığı gibi vettelde hamiltona izin vermedi. hamiltın zaten vettelden daha geç çıktı pitten. geriden geliyodu. vettel ne yapsaydı ah kardeşim dışarda kaldın buyur gel ikimizede yer var mı diyecekti. Allah tan o anda pitstop yapan yoktu. eğer olsaydı hamilton paşa paşa vetelin arkasına geçecekti. aksi taktirde cezayı alan hamilton olurdu.

  2. Lewis niye ısrarla suçlanıyor anlamış değilim.Bütün yarış start-finish e çıkarken yan yana gelen araçlar izledik ve bunlardan biri risk alırken diğeri ayağını gazdan çekti.Webber ve Lewis yan yana geldi ikisi de risk aldı ve Webber soluğu kaçış alanında aldı.Lewis sonra ne yapmalıydı acıyıp Webber e yer mi vermeliydi.Yoksa pit yolunda Vetel tarafından tehlikeli şekilde garajlara itilirken yol vermediği için mi suçlu.Yada pit girişinde çizgiyi kestiği için mi(diğer pilotlar gib)?Kimse size tuttuğunuz pilotu değiştirin Lewis i tutun McLaren i tutun demiyor.Bu adam hızlı ve yetenekli en azından size izlettiği zevkli yarışların hatırına biraz saygıyı çok görmeyin.

  3. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    ADAMIN HER YARIŞ VUKUATI VAR. YETER ARTIK BİR PİLOT BU KADAR KOLLANMAZ!
    BU KADAR BELLİ EDİLMEZ!
    DİĞER PİLOTLARIN EN UFAK HATALARINDA ANINDA CEZAYI KESİYORLAR.
    BU HAMİLTONUN HER YARIŞTA YAPMADIĞI KALMADI, KINAMA CEZASI VERMEKTEN BAŞKA Bİ *** BİLMİYORLAR.
    ADAM KINAMA İLE İŞ BİTSE.
    ADAMI KINAYA KINAYA KINAYA DÖNDÜ NEDİR BU!!!

  4. senin mantığına göre hamilton'da iyi bir araçla harikalar yaratır..geçen sene nerdeydi o zmn iyi pilotlar iyi araçlarda başarılı olurlar bunu unutma

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    " hamilton yanlış adama hareket yapmış 🙂 vettel 2 sene önce brezilya'da vermişti zaten o dersi 🙂 " Emir Çolak…Yarışları gözlerin ile izle olur mu arkadaşım.

  6. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Utanmadan Vettel ile Hamilton' u kıyaslayan arkadaşlar var, e insaf yani.Yarışları nerenizle izliyorsunuz bilmiyorum.

  7. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Kimlerine göre geleceğin yıldızı ama bana göre sadece vasat bir pilot Vettel.Arkadaşlar hızlı bir araca grosjean' ı da koysanız podyuma çıkar.Bu Vettel' in bir artısı değil.Art olan Hamilton gibi bir pilot olabilmektir.Nerede nasıl başlarsa başlasın adam takır takır araç geçiyor.Yani basit pit stratejileri ile geçmişte bazı takımların yaptığı gibi utanılacak puanlar almıyor.Adam çıkıyor ve yarışıyor.Tebrikler Hamilton bize izlettiğin güzel görüntüler için.

  8. her yarış önünde olan 8-10 kişiyi geçersen olaylara karışmışsın demektir kova-trulli-glock vs bak onlarda hiç olay varmı gayet olaysızlar.
    hamiton'un bir sözü vardır "hızlıysan herkez seni konuşur"
    bu adamın sitili bu ikili rekabetlerde olağan üstü yetenekli buda birilerini ciddimanada rahatsız ediyor…

  9. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bir zamanlarda sennanın her yarışı olaydı:) boş ver en azından monotonlaşan f1 e renk katıyor böyle bi iki pilot var onlarda olmasa tv yi kapat bulmaca çöz haline getirecekler f1 i.

  10. hamiltonun her yarışta bi olayının olması dikkat çekici.

  11. Anlamadığım vettel hamilton'u pist dışında itince tehlikeli bir olay tamam doğrudur..Hamilton webber'i pit duvarına vurmaya yolluyor ona neden ses çıkmıyor anlamıyorum.Taraftarcılık böyle olsa gerek.

  12. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sabır….Gel İspanya gel…

  13. hamilton yanlış adama hareket yapmış 🙂 vettel 2 sene önce brezilya'da vermişti zaten o dersi 🙂

  14. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    vettel yanlış adama yanlış hareket yaptın.

    hamilton'dan bu sezon verilemek üzere 1 adet bedava ders kazandın.

  15. kınama ne demek.gayet normal bi mücadele
    artık mücadele etmeyidemi yasaklayalım sayın fia. isterseniz kimse kimseyi geçmesin.malum ya güvenlik allah muhafaza bi şey falan olur geçişlerde.

  16. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bu rekabet bana keyif vermişti ama Vettel Hamilton'ın üstüne kırınca tehlikeli bi boyuta taşındı olay.kınama yeterliydi bencede

  17. kerim sisman güldürdün yahu:) aynen öyle, öğretmenin öğrenciyi uyarıp yerine oturtması gibi..

    "naptınız çirkin pilotlar bi daha görmeyelim"

    ..kınama komik kaçıyo gerçekten..

  18. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Babasıylada arası açık ,bu da ruh haline farklı olarak yansıyor.

  19. Bu gün 1 ve 3 olan pilotların mücadelesi yok denecek gibiydi ve aralarına mücadele etmemiş birisinin girmemiş olması bu yarışa dair güzelliklerin yorumlanmasına sebep olabilirdi.En azından 2 ve 4 olan pilotların mücadeleleri vardı.

  20. lewis bu yıl en fazla kınanan isimlerden olacak.Bu kadar agresifliğin bir de bedeli vardır.Diğer isim de webber olabilir.

  21. mert merter avatarı

    N e olacakdiki eski FIA Hakemleri yok artik acayip cezalar uyduruyorlardi özelikle lewis isicin vettel ve lewis girisde ve cikisda mücadele etdiler bence centilmenceydi en azindan weber gibi öküzlemesine dalmiyor.

  22. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Malezyada nasıl Lewis i suçlu bulduysam burdada mağdur olan o.

    Tamam ilk pite illegal yoldan girdi dedi Serhan o zaman 2001 Avrupa gp sine baksın Schumi Ralf in pitini nasıl kolladı ve nerden girdi.

    Pit girişi normal hatta ALonso-Massa daha agresifti,çıkışında ise Vettel Lewis in üstüne kırdı.

    Pist üstünde sc çıkacakken Lewis i pist dışına attılar,Schumi ile tekerlek tekerleğe mücadele vardı.(Webber izlesin)

    Yani Lewis in kınanacak bir şeyi yoktu.Yazık olurdu ceza alsaydı.Bugünkü yarış bu yılın şimdiye kadarki en mücadelecei yarışı oldu.

  23. sanırım buna benzer bişey bir iki sene evvel de olmuştu pilotlar kimdi hatırlamıyorum ama biri diğerini duvara doğru ittirmişti ve ceza almamışlardı sanırım ama bu biraz daha riskliydi çünkü hamilton neredyse garaja dalacaktı

  24. kerim sisman avatarı

    bu kınama cezasını anlamıyorum. zaten cezalık bişe yok ama. kınama nedemek ya. bu kınama ve uyarılar birikip bişeymi oluo. bi bilen varsa açıklasın. hiç bişey verme daha iyi.

  25. elif çivici avatarı

    Vettel in yaptığı çok tehlikeliydi cidden,ama ikisi de gözü kara haliyle bu olay kaçınılmaz oldu.Niyeyse içime birinden birine zaman cezası verirler diye geçiyordu ama kınamayla yırttılar.Yanlıs değilsem eğer,geçen sene de Webber in buna benzer bir olayı olmuştu değil mi ?

  26. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    doğru bir karar ancak vettel yinede lewisi fazlasıyla pit ekiplerine doğru itti. bence asıl kınama vettele gelmeli.

  27. alperen kara avatarı

    f1, güvenliğin ön planda olduğu bir seri. bu açıdan düşünüldüğünde kınama yeterli bir ceza olmuş.
    sonuçta bu pilotların rekabetini izlemek için tv başına geçiyoruz ve her noktada yaşanan rekabet gerçekten keyif veriyor.

  28. doğru olnda bu karar dı zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir