Kubica Podyumu Kaçırdığı için Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Yarışta her iki Renault pilotu da puan almıştı. Kubica beşinci olurken takım arkadaşı da yedinci sırada yarışı tamamlamıştı.

Ancak Renault pilotu yarışın ardından, “Heyecanlı bir yarış oldu ve yine güzel puanlar alabilmek iyi. Kötü bir start aldım ama yağmur başladığında yumuşak hamurda kalarak doğru kararı verdik ve üçüncülüğe kadar yükselebildim.”

“Buna rağmen yarışın kritik noktası güvenlik aracının çıktığı bölümdü. Bu benim podyum umudumu bitirdi çünkü arkamdaki araçlarla çok büyük bir fark kapandı”

“Podyumu kaçırdığım için biraz hayal kırıklığı yaşasam da Yine de beşinci olduğum için mutluyum.” dedi.

Renault ile Formula 1’de ilk puanlarını kazanan Vitaly Petrov ise, “Formula 1’deki ilk yarışımı tamamladığım ve puan aldığım için mutluyum. Zor bir yarıştı ve doğru kararları vermek bugün hiç kolay değildi. Başlangıçta yağmur geldiğinde bazı pilotlar geçiş lastiklerine geçti ama biz kuru hava lastiklerinde kalmayı tercih ettik ki bu doğru karardı.”

“Ardından telsizle konuştum ve ne zaman geçiş lastiklerine geçeceğimizi sordum. Bu konuda da zamanlamayı doğru yaptık. İkinci set geçiş lastiklerini taktığımda lastikleri korumanın önemli olacağını biliyordum ama yağmurun yağmaya devam edip etmeyeceğini bilemiyorduk.”

“Ama ben zorlamaya devam ettim. Mühendislerim hızımın iyi olduğunu söylüyorlardı. Son turlarda bazı güzel geçiş manevraları yaptım. Özellikle de pozisyon kazanmak için Schumacher ve Webber’e karşı.”


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    evet bu sene reno çok iyi iki pilota sahipler petrovda beklenenin üstünde performans sergiliyor, kubika yı zaten biliyoruz, renoyu hep önlerde görüyoruz ilerki yarışlarda zorlayabilirler, hele seneye michelin lastikleride gelirse 2011 renonun yılı bile olabilir

  2. 2 pilotumuzuda tebrik ediyorum süperler petrovun son turlarda yaptığı ataklar izlenmeye değerdi

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Petrov nede olsa soğuk ilkimin insanı gelecekte çok iyi yerlerde olacak, seni ve kubika yı severek izliyorum

  4. Helal olsun Kubica, buyuk pilotsun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir