Çin GP Yarış Sonrası Ferrari

yazar:

kategori:

Fernando Alonso,4.: Böyle bir yarışta herşey olabilir. Lastik değiştirmek için 5 pit stop yaptık, bu kesinlikle sıradışı. Bence doğru zamanda doğru kararlar aldık. Böyle bir yarışta neyi yapmanın en doğru olacağını yarışın en sonunda anlayabilirsiniz. Startta çok ciddi bir hata yaptım, reflekslerim yüzünden erken çıktım. Daha önce böyle bir şey başıma gelmemişti, hayal kırıklığı yaşıyorum. Şanslıyız ki, pitten geçiş cezasına rağmen 4. bitirebildim. Felipe’yi geçişime gelirsek, eğer takım arkadaşım olmasaydı bu kadar çok konuşulmazdı, benim için çok normal bir hareket ve kesinlikle ilişkimize gölge düşürmeyecek. Büyük bir potansiyalimiz var, umarız Bahreyn’de gibi normal yarışlarımız olur. Şampiyonanın başlangıcında iyiydik; her pistte rekabetçi olduğumuzu gösterdik, kazanmak için ne gerekiyorsa buna sahibiz. Açıkcası, puanlarımız artırmalıyız ve sıralama performansımızı geliştirmeliyiz. McLaren zirvede olmayı hak ediyor; çünkü en iyi araca sahip olmasalar da her zaman bunun çoğuna sahipler.

Felipe Massa, 8.: Çok karmaşık bir yarıştı ve açıkcası sonuçtan mutlu olamam. Tabii ki 2 puan hiç yoktan iyidir; fakat gelecek yarışlarda daha iyi olmalıyız, bu da demektir ki aracın gelişimine çalışmalıyız. Starttan sonra değişen hava şartları yüzünden hangi lastiği kullanma konusunda doğru  seçimi yapmak çok zordu. Fernando geçiş hamlesi yaptığı için, virajdan su geldi ve aracın kontrolünü kaybettim; beni içeri almayı, geçmeyi başardı. Onun pitinin bitmesini beklediğim için sıra kaybettim. Son turlarda, lastiklerle çok savaştım; fakat Micheal benden daha kötü durumdaydı, onu geçmeyi başardım. Olayların bir yarıştan diğerine nasıl değiştiğini görüyoruz; mümkün olduğunca sıkı çalışmalıyız ve potansiyalimizi ortaya çıkarmak için çabalamalıyız.

Stefano Domenicali: İlk olarak bugün harika bir iş çıkartarak, 3 çifte stopu en az hatayla halleden ve pilotlara yer kazanmalarını sağlayan pit stop kadrosuna teşekkür etmek istiyorum. Strateji tercihleri yüzünden, özellikle ilk pit stop için, ilk dörtte bitiren pilotların ikisinin bir tercih, diğer ikisinin diğer bir tercih yapmasından anlaşılacağı gibi hangisinin doğru olduğuna karar vermek zor. Button iyiydi; ayrıca Fernando’nun da pitten geçme cezası olmasa zafer için savaşabileceği söylenebilirdi. Felipe ve Fernando arasındaki geçiş hamlesine gelince, bunu sonradan tv de görebildik, bence sadece bir yarış olayı, ikisi arasında kesinlikle bir problem yok. Kazanmak için yarıştığınızda böyle şeyler hep olur. Şampiyonanın ilk dört roundundan sonra biraz pişmanlığımız var. Bazen kontrolümüz dışında bazen de bizle alakalı şeyler yüzünden kesinlikle kapasitemizin altında bitirdik. Halen her iki şampiyona için savaşıyoruz,bu çok önemli. Aracımızın gelişimine odaklanmalıyız, özellikle sıralamalara. Barselona’yla beraber tekrar podyuma geri döneceğiz, bu mümkün.”

Chris Dyer: Değişen hava koşullarıyla, Fernando’nun pitten geçiş cezasıyla, starttaki olayla çok zor bir yarıştı. Yarışın başlangıcından sonra, geçiş lastiklerine geçtik; fakat pist o kadar uzun süre ıslak kalmadı ve biz de kuru hava lastiklerine geri döndük. Sonra yağmur başladı, tekrar yağış lastiğine döndük. 2 araçla da çok rekabetçi olduğumuzu gösterdik, pilotlar lastiklerin kontrolü için ellerinden geleni yaptı, diğer sürücülerin çoğundan daha iyi. Cezadan sonra Fernando çok iyi sürdü, pit stoptaki arkadaşlar da harika bir iş çıkardı, aferin onlara.


Yorumlar

  1. Ahmet Demir bey kardeşim… Fernando, zamanı gelince Massa yı kurumuşdur ve koruyacakdır zamanı gelince de yararlanacakdır.Bunuda bize zaman gösterecekdir.2007 Monako da (daha öncesi takım içinde saklı kalmışdır) Hamilton un aşırı tepkisi söz konusu olmasaydı Fernando o zamanda sorun çıkarmazdı.Hamilton o zaman ;ben hızlıyım onunla mücadele izni verin diye çırpınmasa ve sonrasındaki şikayet den solayı takımın telsiz konuşmaları incelenmese Fernando nun koruması yine dewam edecekdi.Bir yerlerde ilikiler koptu ve suçlusuda Fernando oldu ama Hamilton da bu sene bunun açıklamasını ' o zaman bazı şeyleri anlamamıştım' diyerek yaptı.Bu sene Fernando bir şampiyonluk alsında bir bakın ki seneye Massayı kulağından dahi tutup en öne atar…
    Biz Akdeniz yapısının çocuklarıyız.Bu yapıya sahip insanların Baltık yapısını adam yerine saymalarına anlam veremiyorum.Patates dahi yetişmeyen memnleketin insanları aç yırtıcılar gibi olur.Oysa bizler zeytinyağı kadar saf ve yumuşakken bazı şeylere karar veremiyoruz.

  2. çok üzüldüm bu pit olayına.çünkü nedense olan hep brezilyalılara oluyor.tıpkı nelson gibi.şunu bir gerçekki ferrai ve alonso elindekini çok iyi kullanıyor.massanın kontrat konusu ortalıkta dolaşırken hem ferrari hem alonso bunu çok iyi kullandı.bu bana geçenlerde culthardın avustralya 1998 yarışı için yorumunu hatırlattı.mikaya yol vermeseydim bir sonraki yarışta kokpitte olamacağım için mikaya yol verdim demişti.bence massa da aynı konuma düştü bu kadar tesadüf olmaz.massa bile o turda kendi kendine aynısını sormuştur.yada telsizden alonsoya yol ver der gibi bir imada bulunmuştur.dikkat ettiyseniz massa pitte sıra bekledikten sonra çok geriye düştü.haa burdan artık alonsonun 1 .ci pilot olduğunu çıkartıyoruz.o ****** bile takımı baskı altına almıştı bu son takımım olur diye.eee takımda alonsoyu kaybederse aline daha iyi bir pilot bulamayacağı için haksızlığı massaya yapıyolar.stefano bile bu bir yarış demiş.tabii massanın bir bacağı çukurda nasıl olsa bunu kaldırır yoksaaa…
    çok acımasızca bu italyanlar hep böyle aynı irvine ve rubense yaptıkları gibi tıpkı kimiye yaptıkları gibi len neymiş bu alonso alın turşunsunu kurun sanıyolarki shumi ambargosu gibi 5-6 yıl şampiyon oluruz.gerçti bor pazarı sür atı maranelloya.inşallah duam tutarda o aşağıladığınız haksızlıklara sevk ettiğiniz massa hepsine gününü gösterir.ingiltere 2008dede 2 tur yemişti ama szon sonunda şampiyonluğa oynamıştı.onlara göstereceğiz…

  3. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    heee araca gelınce bence mclaren kadar ıyı oyle olmasa ceza olan adam okadar yukselemez 4 kadar yanlız bıraz gelısebılıırz zaten barselona alonsonun oraya guclu gelıcez

  4. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bence alonso gecmekle en ıyısını yaptı yoksa massanın arkasında 10 olurdu bunu australyadada gorduk alonso burada daha ıyıydı massa dan ve baya yukseldı ceza almasına ragmen o yuzden bence sorun yok bırı yukselemıyorsa dıgerının onunu kesmeye hakkı yok hatta alonso okadar ıyı yukseldıkı bence yarısın adamıdır

  5. Massa pit yolunda Alonsoyu gecseydi kiyametler kopardi.Acik gorunuyor ki Ferrari Alonsoyu destekliyor.Alonso taraftarlari kabul edin ya da etmeyin,eksi verin ya da vermeyin.Hicbir onemi yok,dogrusunu konusmak lazim.You tubede izleyin,her sey orda ney gorunuyor.Iyi ki Felipe yoldan disari cikmis,akili pilot.Bu yil FIA hic ceza kesmiyor.

  6. merak etmeyin! mükemmel iki pilota ve araca sahipsiniz ferrari nin ciddi bir kazanma açlığı var,bu nedenle gelişim hızı bu sezon yüksek olacaktır.
    bana göre bu sezon ferrari nin yaşayabileceği sorun optimum ayarı bulabilmek; F10 nun setup lar için karmaşık bir araç olması onları zorluyor ve zorlayacaktır.
    alonso-massa kavgası bekleyenler boşuna umutlanmasın alonso buna müsade etmeyecektir,kesinlikle bu konuda çok tecrübeli ve olası bir sorunda sonucunun ne olacağını en iyi o biliyor..

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso sorun yok demiş,Massa sorun yok demiş,Ferrari sorun yok demiş bazıları hala sorunda sorun diye çığırtkanlık yapıyorlar.Yok arkadaş yok!
    Hani bi de başka takımlar olsa inceleme olurdu demişsin ya, Vettel ve Hamilton aynı girişi yaptı pite, inceleme oldu mu? hayır! demek ki neymiş? bilmeden konuşmamak lazımmış. Demek ki neymiş? Eski acılarını durmadan düşünmek sağlık açısından iyi değilmiş!

  8. elif çivici avatarı

    Ya ben motordan endişe ediyordum,ama umulmadık şekilde ve Alonso ya yakışmayacak şekilde startta hata yaptık.Alonso gibi bir pilotun bunu yapmaması gerekirdi,ki yapmasaydı podyum büyük ihtimalle gerçekleşecekti.Ama olsun yine de iyi toparladık.3.başladığımız yarışı 4. bitirmek çok da kötü değil.Ki Vettel den de puan çaldık.Bu önemliydi.Barcelona da daha iyi ayarlarla ve hatalardan ders almış biçimde zafere oynayabileceğimizi düşünüyorum.Redbull ile diğer takımların arası da büyük ölçüde kapanacaktır.

  9. Ferrarinin diğer araçlara göre 1 saniye yok 0,3 saniye gibi gelişim değerlerinden önce ihtiyacı olan üç şey var… 1-maximum hıza ulaşmak ,2-düzgün bir yarış geçirebilmek,3-daha iyi bir tektur zamanı.

  10. bügün ferrari açısından nasıl bi yarış izledik,alonsonun tarafından bakarsak hazinle başlayan yarış blkide onun için en iyi pozisyonda bitti.ama massa yağmurlu yarışlarda görmeye alıştğım istiklarsız bi görüntüydü.bir takım eğer şampiyonluğa oynuyosa en iyi şekilde gelişmek zorundadır.ferrari açısından burak cevabı vermiş zaten 🙂

  11. pite girerken alonsonun yaptığı hareket massanın kesin içine oturdu. bakmayın öyle sakin açıklamalara. massa bunun altında kalmaz düşüncesindeyim.

  12. Alonso`nun pite girerken Massa`nin onune atlamasi ve onu disari atmasi igrenc bir hareketti, hangi aklibasinda insan pit yolunda takim arkadasinin tepesine cikar.. Ayrica bu harekete ceza verilmeliydi ama sanirim hic bir takim sikayet etmedigi icin degerlendirmeye alinmadi, eger orada 2 Ferrari araci degilde farkli takim araclari olsaydi kesinlikle incelemeye alinirdi, Massa bu olaydan sonra cok sira kaybetti.. Bildigim kadariyla pite giris ve cikis yolunda ki cizgiler bilerek ihlal edilemez, video asagida, Bakalim Ferrari bundan sonra pilotlarini nasil kontrol edebilecek veya edemeyecek..

    http://www.youtube.com/watch?v=TNFIvp8KFZ8

  13. Aracta hasar olsaydi tamam diyecektik.Ama erken baslamak,hele hele Alonso boyle bir seyi yaparsa pek normal degil.O bir profesyonel digerlerine gore.Massayida gecmesi o yerde cok riskli.Ikiside yarisdisi kalabilirdi.Schumahere gelince Felipe cok dogru aciklamis.

  14. Merak ettiğim mesele;böyle kaç yarışdaha sorunlu olarak geçecekde Button yarış kazanacak.Benim hislerime göre;ister ilk yarış ister son yarış olsun Avustralya yı kazanan şampiyon olur.Button ın zorlanmış gibi o yarışı kazanmış olması endişelenme sebeplerimden birisidir.Şimdilik kazandığı yarışlarda genelde haspel-kader gibi bir durum var.Fazla sorgulamaya gerek yok… herkese hayırlı olsun.

  15. Tolga Soydan avatarı

    aracı 1 sny belki geliştirebilrsn ama diğerleride gelişeceği için diğerlerine oranla ne kadar gelişttin önemli

  16. bu hafta kullandığımız parçaları araca adapte edebilirsek zaten yaklaşık 0.5 sn kazanırız(f-duct dahil) ve yeni difüzörüde iyi bir şekilde kullanabilirsek 1 sn niye olmasın

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Zaten iyiyiz.Sadece daha iyi olmamız lazım.Umarım o gün gelir ve diğerleri kendi arasında takılsın diyenler İspanyada itibaren kırmızıların üstünü kapatıp izlemek zorunda kalırlar yarışları umarım.

  18. Bu gün yaşanmış olan hata geçen haftalardaki yaşanmış sorunlar sonucundaki tedirginlikden kaynaklanmaktadır.Umarım birazdaha relaks olabilir.

  19. burak bocek avatarı

    Nerden biliyorsun 1sn yakın hızlanmamızın imkansız olduğunu.Öyle bir hızlanırız ki şaşırırsın arkadaşım.Geçen sene yine burada 0.8sn geliştik.Bu senede aynı gelişimi bekliyorum.Hayırlısıyla bir kuru hava olsasda adam gibi yarışsak.Ancak gelişim olucaktır özellikle Mercedes te.Buraya herkes olabildiğince büyük adımlar atmaya geliyor.Geçen sene 1 ayda 1sn gelişip harika iş çıkarttık ancak aracın yapısıda daha fazla gelişmeyi imkansız kılkıyordu.Şimdi durum farklı 1sn 0.9 0.8 neyse yapılabilir 3 haftada

  20. Haberin orjinal metnini okuyunca Alonso'nun moralinin ne kadar bozulmuş olduğunu daha iyi anlayabildim. "My reflexes let me down and I left early. It's never happened to me before and I am very disappointed with myself". Hatasını telafi etmesine çok sevindim tabi ki.

    Ayrıca Alonso normal bir haftasonu istediğini belirtmiş en normal hafta sonu Bahreyn'di ve onu da kazandık zaten diye de eklemiş (hava şartı açısından normal – tüm haftasonu boyunca kuru hava).

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bu kadar çok hata yapıp,bu kadar az şey kaybetmek en azından telafi…hatalarından ders çıkarırlarsa sorun yok…Barselonaa,Alonso dişleri gıcırdatmaya başlamıştır şimdiden:D

  22. zaten şu f-duck sistemini adapte ettiğimiz anda, 0.2 ile 0.5 arası bir zaman kazanıcaz gibime geliyor… mclarenlerin düzlük hızları inanılmaz… bahreynden beri gridin karman çorman olmadığı bir yarış görmedik, barcelonada yağmur yağmaz muhtemelen, unutmayın en iyi araçlar barcelonada belli olur… orada hızlı olan araç her yerde hızlıdır… asıl güçleri orada görücez

  23. kerim sisman avatarı

    güzel ve aklı başında açıklamalar yapmışlar. mclarenlar yağmur setup ı yapmışlar. hamilton viraj içinde bile araç geçerken alonso boş viraj çıkışlarında sürekli kontra yapıodu. alonsonun dediği doğru. massa yerine başka birini geçseydi bu kadar konuşulmazdı. massada zaten kızmamış. ferrari kapasitesinin çok çok altında puanlar aldı. barcadan itibaren podyuma ambargo koyacaz işallah.

  24. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bana göre viraj çıkışlarında en çok zorlanan Schumacher'di.

  25. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ferrari ve Mclaren hızlanacaklardır İspanyada.Redbull da ve diğerleride.Ancak zaten kapanması gereken farkta 1 sn değil.0.2-0.3

  26. Alonso nun çok zor tutunduğundan bahsettim… gösterim yerlerini izleyebilirsen bana hak verebilirsin(belki).

  27. Bir sezon boyunca üç bilemedin dört kez hata yapma lüksüne sahipken ,ferrari malasef hepsini ilk dört yarışta tüketti,dün ben alonso için iyi bir start yap hafta sonumu berbat etme demiştim,yaptı yapacağını :))

  28. *düzeltmedir.
    Webber, kirli tarafdan kalkarak dahi Vettel i geçti.

  29. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    AARank, bugün herkes haddinden fazla zorladı kendini, herkes viraj çıkışlarında kaydı, kontra verdi. Sadece Alonso değil.

  30. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    McLaren geçen sene 2 saniyelik farkı direk İspanya'da kapatmadı. Daha sonrasında kapattı. Bana göre İspanya'da çok çok bir şey değişmez. Sadece Mercedes belki biraz hızlanabilir.

  31. dostum ferrarinin b aracındaki difüzörün 0.4 saniye kazandıracagı söyleniyordu. diger gelişmelerde olursa mclarenin f kanal sistemini iyi geliştirebilirse diger etkenlerle beraber olabilir. mclarenin gecen sene 2 saniye geriden gelip hızlandıgınıda unutmayalım.

  32. Yarışların ıslak zeminlerde olması Ferrari problemi haline gelmiş.Alonso nun virajlardan çıkarken sürekli olarak müdahale etmek durumunda kalması ve pistde zor duran araçlar gibi kayıyor gözükmesi kötü bir durumdu.
    Start da hatalı çıkış yapmasa dahi Vettel i geçecek durumdaydı.kirli tarafdan kalkıp Vettel i geçti.23 saniyelik bir ceza çekti vee bu endişeyle lastik değiştirmek için aceleci davrandı(başkada şansı kalmamışdı).Daha iyi bir yarış bekliyordum.Mclaren gelişecek,RBR gelişecek hatta Mercedes iminde gelişeceğini düşünüyorum ve bilhassa iyi uygulanmış bir F-tube sistemi ile daha hızlı olabilecek araçla daha mücadeleci olunabilinir.3 yarışdır şansızlıkların peşi sıra gelmesi çok şeyi etkiledi.

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    1 saniyeye yakın hızlanmaları imkansız.

  34. ferrari ve mclaren için sezon yeni başlıyor barcelonada. İki takımın 1 saniyeye yakın hızlanmasını bekliyorum. tekrar da zirveye kurulmasını bekliyorum.

  35. aLonsoKenan  avatarı

    alonso'nun massayı geçmesine cevabı vermişler bize birşey söylemek düşmez..

    Zaten bu yarışmıydı bana sorarsanız hayır çoçuk oyunu gibiydi.Habire lastik değişmeler yağmur yağıp durması…Sonunda avrupa yarışlarına geçiyoruz yaa 🙂

  36. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Durum sakin takım kendinden emin.Ancak geri dönmemiz lazım.Şans varken kaybetmek kötü birşey.

  37. hataları mimimize etmeliyiz… Alonso Avustralya ve Çin de yaptığı hatalı startlar ile galibiyet şanslarını çöpe attı… takımda çin'de ve malezya'da ıslak-kuru zeminde gerek sıralamalarda gerek yarışta doğru zamanda doğru şeyleri yapmamadı… neyse daha kötü de olabilirdi

  38. Hiç okumadan bir yazayım buraya… çok oldu bu açıklamayı beklediğim.Ferrari.com u açtım ama okumak içimden gelmedi.Buradan okuyup bir iki laflayalım istedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir