İşte 2015 Formula 1 Sezonunun En İyileri!

yazar:

kategori: ,

Şimdi sıra geldi sizlerin oylarıyla seçilen 2015 Formula 1 Sezonunun En İyilerini açıklamaya.

Her sezon sonunda düzenlediğimiz ve bu sene beşincisini gerçekleştirdiğimiz anketimize katılan, katılmayıp da şöyle bir göz atan herkese teşekkürler!

Katılacak tüm Formula 1 severlerin tuttukları takım ve pilotu bir kenara bırakıp, sezonu objektif bir şekilde değerlendirerek oylarını vereceği bir oylama gerçekleştirmek üzere yola çıktık ve şimdi sonuçları yine sizlerin takdirine sunuyoruz. Bakalım kazananlar ve kaybedenler hakkında sizin yorumunuz nasıl olacak!

 

En İyi Pilot: Sebastian Vettel
cropped_cropped_643471993568b84d287c5f0.83521882

1http://i.hizliresim.com/ekd3z7.png

En İyi Takım: Mercedes

2http://i.hizliresim.com/ekd3z7.png

En İyi Takım Patronu: Maurizio Arrivabene

3

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Teknik Adam: James Allison

4

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Motor: Mercedes

en iyi motor

5

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Çaylak Pilot: Max Verstappen 

6

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.png(Performans olarak) En İyi Şasi: Mercedes F1 W06 7

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.png(Görünüm olarak) En Güzel Araç: Ferrari F15 T

8

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngHayal Kırıklığı Yaratan Pilot: Kimi Raikkonen

9 
http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngHayal Kırıklığı Yaratan Takım: McLaren

10

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Yarış: Macaristan GP

11

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn Kötü Yarış: Abu Dhabi GP

12 
http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Pol Turu: Singapur GP – Sebastian Vettel

13

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Geçiş(ler): Macaristan GP –  Ferrariler’in Mercedesler’i geçişi

14
http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngYılın Kazası: Avusturya GP – Raikkonen ve Alonso’nun kazası

15

 

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Sıralama Pilotu: Lewis Hamilton

16

 

En İyi Start Alan Pilot: Fernando Alonso

17

 

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Geçiş Yapan Pilot: Max Verstappen

18
 
http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngSosyal Medyayı En İyi Kullanan Pilot: Lewis Hamilton

19 
http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngSosyal Medyayı En İyi Kullanan Takım: Ferrari

Ekran Alıntısı

20

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngYılın Olayı: McLaren Honda’nın yavaş kalması

21 
http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngYılın Komik Olayı: Sıralamalarda aracı arıza yapan Alonso’nun güneşlenmesi

22 
Yılın Kötü Olayı: Jules Bianchi’nin vefatı

23 
http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Söz: “Grid kızları nerede?” – Vettel

b
http://i.hizliresim.com/ekd3z7.pngEn İyi Telsiz Mesajı: “GP2 motoru, GP2!” – Alonso, Japonya GP

a

http://i.hizliresim.com/ekd3z7.png

Daha iyiye ulaşmak adına, bu ve bundan sonraki benzer oylamalar için önerilerinizi veya eleştirilerinizi belirtmekten çekinmeyin lütfen. Katılımınız için tekrar teşekkür ederiz.

Ayrıca ‘eklemek istedikleriniz’ bölümünde iyi dileklerini ve teşekkürlerini sunan arkadaşlara bizler de teşekkür eder, makul önerilerini dikkate alacağımızı belirtmek isteriz.

Yeni sezon anketlerinde görüşmek üzere…

 

 


Yorumlar

“İşte 2015 Formula 1 Sezonunun En İyileri!” için 37 yanıt

  1. Emeği geçen herkese teşekkürler.Eğlenceli bir anketti.

  2. En iyi pilota Stevens yazan arkadaşı kutlarım 🙂

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Sosyal medyayı en iyi kullan pilot oylamasında Vettel’e 32 oy çıktığını görünce istemsiz güldüm 😀

    Sosyal medyayı en iyi kullanan takım da Ferrari falan değil bence. Lotus’un paylaşımları çok iyi bana göre o olmalıydı.Redbull da özellikle Ricciardo ile ilgili komik paylaşımları var.Redbull da olabilirdi.

    En iyi pilot seçimi konusunda fanatiklik ortaya konmuş yorumlarda yine. Şüphesiz en iyi 2 pilot Hamilton ve Vettel’di bu yıl.Ama Hamilton’un aracı tarihin en dominant aracı olunca bu onu 2.plana atmış olabilir.Ayrıca Raikkonen’e 34 ve Alonso’ya 57 oy çıkmasını neye bağlamak lazım ?

    En iyi araç konusunda da : Ben Redbull dedim. Ama Mercedes veya F.India çıksa garipsemezdim. Ferrari çıkınca şaşırdım çünkü bir kere o burun her şeyi bozuyor 😀

  4. Ben ankete katılan herkese şahsım adına teşekkür ediyorum. Kolay görünebilir ancak sorular hazırlanırken çok büyük emek veriliyor. Ancak ne yazık ki katılma kısmına gelince bir çok kişi es geçiyor. Neyse.

    1. Abdullah bey, sizin nezdinizde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederken anket sonuçlarına bakınca, ankete katılmamak hususunda ki eylemi “mazur göreceğinizi” ümit ediyorum.

      1. adı üstünde anket. Anket sonuçları resmi sonuçlar olsaydı sizlere sormadan direkt biz kendimiz yazardık olması gereken sonuçları.

        Seçimlerden önce tonlarca anket düzenleniyor kamuoyunda. Kim birinci olacak, kim kazanacak vs… Herkes aynı cevabı verecek olsa onun hiç bir anlamı olur mu?

        şimdi geçen senenin sonuçlarına baktım. Orada Hamilton 1. olurken Alonso 2. olmuş 🙂 3 yarış kazanan Ricciardo ise ancak % 10 oy ile 3.

  5. Sosyal medyayı en iyi kullanan takım Ferrari ?? Redbullun üzerine tanımam kimseyi.
    En iyi görünümlü aracın o berbat burun yapısıyla Ferrarinin seçilmesi ilginç olmuş.

  6. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Zamanında Alonso’nun anketlerde tepede yer almasının sebeplerinden birisi de Ferrari’de yarışmasıdır, Ferrari’ye gelen pilot otomatik olarak taraftar kazanır dediğimde vatandaş vay sen nasıl dersin, Alonso dişiyle tırnağıyla ısırarak oraya geldi demişlerdi. Buyrun sonuçlar ortada. Ferrari’nin sempatizanı çoktur, köy kahvesinde bile en iyi araba ne geyiği dönünce Ferrari derler. Adamlar bir şekilde (kısmen de hakkıyla) magazin olmuş durumdalar. Bu yüzden hiç bilmeyen birisi F1’le tanıştığında ilk olarak Ferrari’yi destekler. Ferrari’ye gelen pilot da bu yüzden kendi taraftarının yanında ciddi taraftar kitlesi kazanır. Ferrari, Alonso ve Vettel taraftarı arkadaşlar alınmasın, olay bu. Anket sonuçları olarak sıkıntı açsa da kötü bir şey değil. Arkadaş farketmiş, Facebook ve Twitter’ı olmayan Vettel 32 oy alabiliyorsa bu fanatikler yüzünden. Benim için sıkıntı yok.

    Raikkonen’in hayal kırıklığı yaşattığı doğru. Kazanılmış 3 tane yarış var ve Raikkonen bir tanesinde bile önde olmadı. Ricciardo-Vettel arasında da aynısı olmuştu. Fırsat geldiğinde orada olan yarışı kazandı. Taraftarı arkadaşlar bana yine kızacaklar ama performans açısından 2007 ve 2008’de Massa ile olan fark sonrasında yaşananların zaten habercisiydi. Ben bunu 2003’te görmüştüm, yıl olmuş 2016 görmek istemeyen görmez. Hoş insanların düşüncelerini de değiştirmeye çalışmanın anlamı yok.

    Anket sonuçları beklediğim yönde, bazı ilginç detayları inceleyeceğim. Anket için de siteye teşekkür etmek lazım. İyi oldu.

    1. Görüşlerinin çoğuna katılmakla beraber 2003 kısmını merak ettim, zira son yarışta sadece 2 puanla kaçan bir şampiyonluk var yine pek çok şanssızlık içeren bir sezonda?

      1. xtrabitracing avatarı
        xtrabitracing

        Şanssızlıklar olayını ayrı tutuyorum, ancak performans olarak yapabileceği bir şeyler her zaman vardı. Sorunlardan bağımsız şekilde tur zamanlarının her zaman stabil olmadığını görüyorduk. İki yarışta bir üst sırada yer alabilseydi şampiyon olabilirdi, bunu da başka iyi bir pilot olsaydı başarabilirdi diye düşünüyorum. Sonuçta takım arkadaşı DC idi ve buna göre çok da kötü sürmediğini görebiliyorduk.

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      senin 2003 de ne gördügünü bilmiyorum ama kimi , montoya gibi pist üstünde atak yaparak geçmediği pilot olmayan bir pilota eşit araçta tur bindiren biridir burda yarıstaki sorunlar vb seyleri yazmamıza gerek yok cünkü sonucda tur bindirmistir bunu neden görmediğini merak etmiyor değilim.

  7. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Sosyal medyayı en iyi kullanan takım kesinlikle lotus sürekli ona buna laf çarpıyorlar bunun dışında katılmadığım sonuç yok gibi

  8. Olaya tarafsız bakarsam bu yılın şüphesiz en iyi pilotunun Hamilton ve Vettel olduğunu düşünüyorum. Herkesin ‘tokatlandı’ dediği adam Ferrari’deki ilk yılında Raikkonen’i her ne kadar sorunlar da yaşasa iki katı puan fark atarak yendi. Geçmişte bunu Alonso-Massa arasında gördük. O zamanlar anketlerde en iyi pilot olarak şampiyon olmasa bile Alonso çıkmıştı. Şimdi ise Vettel çıktı. Çünkü her ikisi de galibiyetler almış, şampiyonluk için zorlamış, takım arkadaşını yenmiş ve düzenli olarakpodyuma çıkmıştı. Sonuçlara itiraz eden fanların Alonso fanı olması biraz garip oldu.

    Hamilton ve Vettel arasında seçim yapacaksam bu Vettel olur. Çünkü tüm sezon boyunca tutarlı performanslar sergiledi. Hamilton sezon sonunda gösterdiği performans ile Vettel’in bir tık gerisine düştü. Bunu ben değil yabancı sitelerdeki anket sonuçarı da gösteriyor. En basitinden GP247’nin anket sonucunu paylaşıyorum.

    http://i2.wp.com/www.grandprix247.com/wp-content/uploads/2015/12/2015-Driver.jpg?w=451

    Vettel 1.021, Hamilton 921 oy almış. Vettel en iyisi seçilmiş. Olaya tamamen tarafsız baktığımda benim gördüğüm bu. Kendi düşüncem ve kendi görüşüm bu. Katılırsınız veya katılmazsınız bu size kalmış. Ancak size uymuyor diye başkasının görüşüne karşı çıkamazsınız. Dozunda eleştiri yapabilirsiniz

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ben en iyi pilotta Vettele oy vermedim. Listemi isterse adminler yayınlasınlar. Hemen Ferrari fanı diye velveleye vermeyin ortalığı. Objektif davrananlar da var. İsteyen istedğine oy verir ayrıca. Evet objektif davranmak beklenir insanlardan ama böyle bir zorlama yada kaide olamaz. Vermedi diye de suçlanamaz. Özgür irade sen ona verirsin başkası başkasına. Bir türlü anlamadınız bu işi. Anketten beklentinizi anlıyorum ama sonuç yıllardır değişmiyorsa ya yapılmamalı ya da sonuca veryansın edilmemeli. Ne yapalım arkadaş işte objektif olamıyoruz toplum olarak.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Usta dünyanin her yerinde boyle.Kirmiziyi seven birisi gidip siyahi seçermi.Usteli Ferrari aracida gorunuste bence iyi.Vettelin en iyi pilot seçilmesi yaptiklarindan dolayi cunku Ferrari taraftarini memnun etmistir.Simdi oylamada Hamilton çikmadi diye adaletsizlikmi oldu.Sene basindan sonuna kadar en iyi otomobille domine etti sampiyon oldu diye en iyi pilot o mu secilecek.Oyle bi kaide yok.Boyle dusunende var.Bizim toplumda hemen ugultular cikiyor.Yok yas araligi,cakma tifosi hey babam hey :)Herkesin dusuncesi kendine.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Fanı olup bir şeyi yıllarca desteklersen ister istemez gözüne en hoş o gelir,bunu engelleyemezsin. Çok az müstesna insanlar ki parmakla gösterilir onlar,tarafsız kalmayı başarıp ehline verir oyu. Ancak bu olmuyor diye kimseyi suçlayamayız. Bu anket veya seçim olabilir. Neticede belli bir kitle var,adaylar var. Haydi deniyor ve insanlar oyunu atıyor. Ne yapalım şimdi ? Neden ona verdin bu çok saçma benim düşüncem gerçekleşmedi diye isyan mı edelim. Anket sonucu tutarlı yada değil bunu engellemek imkansız. Yani imkansız değil de tek yolu var ; şu şu adaylar çok seçilirse baştan düzenlerim gibi bir uygulama olması lazım 😀

        Herkes özgürce fikrini beyan ediyor. Bize uymaması normal. Sitede onlarca üye var tüm üyeleri memnun edemezsin. Adam Ferrariyi seviyor diye günah keçisi mi olacak şimdi ? Bir de iş yok o zaman tiksiniyorlardı şimdi kanka oldular olayına dönmüş. Bu heryerde herzaman böyle.Alonso 2006da Renaulta iken biz çocuktuk ya ! O zamandan bu zamana çok sular aktı insanlar değişti karakterleri gelişti. Düşman gibi kin tutmanın manası yok. Adam rakipken tabi op adamı sevmez yada desteklemezsin ama ben şahsen Vettel den nefret etmedim hatta onun bize gelmesini çok istedim. Alonso olayı zamanında ise dediğim gibi çocuktuk. Şimdi halen Alonsoyu en az fanı kadar şampiyon görmek ve bu kadar şanssız olduğuna üzülen biriyim. Onun f1i bırakmadan bir kez daha kazanmasını dileyen biriyim.Bunu diyenler açsın kendi sövdükleri adamlara baksınlar.Sanki bir tek Ferrariye gelenler görülüyor. Herkes laf ettiğini destekledi transferlere bakın kim nereye gitmiş kim nereye dönmüş. Bir tek Ferrari de olmuyor bu olay.Yazmamıza gerek yok herhalde

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Abi onlar yasadigin ani cimbiz gibi çekip birilerine bir sey kanitlama çabasina giriyorlar.Ben 2006 da Ferrariyi ve Raiokneni destekliyodum yazdim.Adam Ferraridemiydi atmasyoncu diyo.Rbrli Vettel resimi koymusum 2014 te.Rbrci yaptilar hemen beni.Vettele 2010 da ilgi duydugumu soyledim bir gun Ferrariye gelecegini biliyordum.Adamlar beni cakma tifosu cakma ferrarici diyip asil ferrari taraftari bizdik algisi yaratmaya calistilar.Kendilerinin hic bir sekilde bizim gibi objektif olduklarina inanmiyorum.Ismi lazim degil,Ferrariye salliyor sonra kose yazisi yaziyor orada oven aciklama yapio.Cogu Ferrari uzerinden bizi vurmaya calisio.Cunku Ferrari kullanmasalar elestirecekleri bir sey kalmaz.Yaziyi okumakta zorlanabilirsin kbma:)

  10. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ey topluluk neden bu kadar şaşırdınız 🙂 Tifosiler yine konuşmuş FORZAFERRARI Allahtan en iyi şasi ve motor Ferrari çıkmamış.Bir de Vettel sosyal medya 32 ? haha hiç gülceğim yoktu 🙂

  11. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ey topluluk neden bu kadar şaşırdınız 🙂 Dünyanın her yerinde böyle.

  12. Bundan sonraki tüm anketlerde, her oy seçeneğinde oyumu Alonso’ya vericem. Maksat pilotumuza sahip çıkmak!!!

  13. Seneye işallah herkes Vettel ve Kimi yi görücek

  14. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Fanboylar sarmış dör bir yanımı…

    1. MARLon BROndo avatarı
      MARLon BROndo

      aynen çok gerçek dışı seçimler olmuş.

      yılın hayal kırıklığı raikkönen denmiş. raikköen’in aracı sürekli yolda kalması kimi’nin puanı vettel’e daha yakın olacaktı.

  15. Hayal kırıklığı yaratan pilot kısmındaki Anti Alonso’cu 94 arkadaşa güldüm 🙂 Adamın altında doğru dürüst araba yoktu be. En güzel araç da Force India’ydı bence.

  16. Hayır neden Ferrariyi destekleyenler dışındakiler tarafsız olabiliyor da bu Ferrari fanatikleri (ya da çakma tifosiler bu daha doğru sanırım) gram objektif olamıyorlar.İlginç ya nasıl en iyi pilot Vettel oluyor da Hamilton olamıyor?

    1. Hamilton un yerine aynı otomobili kulanıp bize aynı performansı gösterecek pek çok pilot var.
      Peki ya Vettel in yerine aynısını gösterecek kaç pilot var

      1. Ricciardo.

        1. Singapore da neden geçmedi?

  17. Ferrari fanları Vettel REd Bull’da iken ondan tiksiniyorlarken şimdi bir anda sevdiler, bütün oyları Ricciardo’ya yenilen, yaşlı Weber’i rahatça yenemeyen bir pilota vermişler.

    1. aynısı 2010’da Ferrari’ye geçen Alonso’da da olmuştu. 2006’da söyledikleri nedeniyle gıcık oldukları Alonso’yu bir anda sevmişti hepsi.

  18. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Kaç kişi oy kullanmış yaş aralıklarını gösteren tablo eksik kalmış 🙂

  19. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Kafama takılan şey şu: Kimse yanlış anlamasın ama en iyi start alanlar oylamasında Vettel’e nasıl bu kadar oy çıkmış? Farklı startlar mı izledik acaba? Vettel’i kötülediğimden değil ama ben gözle görülür derecede iyi bir startını göremedim bu yıl Macaristan dışında. Yanılıyorsam eğer yanılıyorsun, şu yarışta şöyle kalktı diyin de hatırlayayım.

    1. Kardesim insanlar tarafsiz oy vermiyorlar 🙂 mesela ben alonso ve mclareni tutuyorum ama en guzel arabaya force india dedim bir cok farkli takima ve pilota oy verdim. En iyi start alan pilot tartismasiz alonsodur bunu caylak oldugu donemden itibaren cok iyi yapiyor ama dedigim gibi tarafsiz oy vermiyorlar.

    2. Kadem Yasin Semiz avatarı
      Kadem Yasin Semiz

      aynen çok haklısın bütün yarışları takip ettim macaristan hariç vettel’in doğru dürüst startını hatırlamıyorum. 2.olmuş. birde en çok şaşırdığım sosyal medyayı kullanan pilot oylamasında 32.olmuş adamın hiç bir sosyal medyası yok 32 oy çıktı arkadaş azıcık vettel’i takip edin bakın bir şeyi var mı diye. bu adam 1 yılda ferrari ler için kahraman olmuş. biraz objektif olun burada red bull’da yarışırken vettel’i eleşitren bir çok ferrari fanı vardı. ve bir çoğunu biliyorum hemen hemen hepsi U dönüşü yapmış azıcık objektif olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir