Ferrari Sıralama Performansını Geliştirmeyi Amaçlıyor

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu, sıralama için Red Bull’un diğerlerine göre önde olduğuna inanıyor.

Domenicali: “Belki biraz daha farklı şekilde çalışmamız gereken şey, sıralamaya hazırlanmamız”

“Sıralamanın gerçekten önemli olduğunu biliyoruz ve en azından bizim görüdüğümüz kadarıyla büyük rakibimizin hafta sonunun o bölümünde bizden daha iyi olduğuna şahit olduk”

Bir çok takım gibi Ferrari de İspanya’daki bir sonraki yarışa güncellemeler getirecek.

Domanicali: “İspanya için performans sağlayacak yeni gelişimler adına çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Çünkü bu hafta sonu gördük ki diğerleri aynısını yapmış. Araçlar arasındaki farklar çok küçük”

“İnanılmaz derecede küçük ve sürüşte küçücük bir hata yaparsanız, 1. veya 2.likten 7. veya 8.liğe düşebiliyorsunuz. Bu şampiyonadaki durum böyle. Bunu biliyoruz, yaklaşımımız da bu yönde olacak.”

“Ama diğer taraftan, sezon başından beri gördüğümüz gibi mücadele çok yakın ve çok çetin”

“Ve pes etmemeliyiz, her yarış için getirdiğimiz yeniliklerin yeterli olmasını sağlamalıyız. Çünkü bu yarışta bir adım attık ama diğerlerinin de aynısını yaptığını gördük. Bu senenin yarışı bu ve temelde durum böyle”


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Okuduğunuzuda mı anlamıyorsunuz?Sıralama perfonmansının ne olduğundan mı haberiniz yok?Cuma antremanlarında artık daha çok tek tura yoğunlaşıcak takım.Daha net nasıl anlatılabilir bilemiyorum

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    sıralamamı yoksa yarış performansımı hangisi acaba. Mclaren için bu başlık normal olurdu ancak ferrari için sanki pek uymuyor gibi…

  3. Geçen seneki ispanya muhabbeti gibi olmasın da…

  4. burak bocek avatarı

    Not:Bu gelişime f-duct eklenmemiştir.Mclaren pistten piste bu sistemden 0.3-0.4sn almaktadır.Bizde optimize edersek gelişim daha fazla olabilir

  5. burak bocek avatarı

    Barcelona'da ki paketin Mark Gene'nin söylediğine göre 0.4sn getirmesi bekleniyor.Aynaların merkezse alınmasıyla kaybedilecek perfonmansıda düşersek fena değil aslında ancak daha fazlasını beklerdim ben.Mclarenin keza aynı şekilde ilerleyeceği tahmini var.Mercedes burada 1sn kadar bir gelişim öngördüğü söyleniyor.O yüzden zirve mücadelesi iyice kızışacak.Ayrıca asıl yapılması gereken nihayet Stefano Domicali'nin dediği gibi fp1 fp2 de sıralama turlarına göre hazırlanmak.Mclaren ve Mercedes takımları sürekli olarak tek tura odaklanıp çok iyi bir şekilde ilerlemey kaydettiler.Buna karşın yarışta Mclaren epey iyi gözüktü.Yavaştan bizimkilerde bu felsefeye geçiyor.

  6. F-duct o özelliği verebilirmi bilmem (Ferrari nin mevcut şasisinin efektif olarak maksimum hızını arttırabilirmi)… şayet bunu sağlayabilrlerse zaten sıralama performanslarıda gelişir ve hatta Massa ve Alonso dan McLaren de gördüğümüzden den daha rahat atak seyredebiliriz.

  7. yarış kazanmaya odaklanın.

  8. jenson arkadaş…huysuz atın tekmesi ağır olur derler. sen şimdiden çok erken konuşma bence. temennim mclaren veya redbullun başarılı olması ama ferrrari bu yabana atılmaz.

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Böyle cahilleri nerden buluyorsunuz.Ne bitmesi düğme taraftarı ?

  10. Sezon yine bitti
    Şampiyonluk gitti
    Ne oldu sana DombilikAli DombilikAli
    oooooo ooooooooo

  11. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Mclaren sırlama performansını iyileştirmiş.Yarış performansı iyi zaten.Umarım İspanya bir dönüm noktası olur bizim için.

  12. redbull'un sıralamalardaki performansı hariç ferrari ve mclaren'e göre yarışlarda hiçde farklı bir performansı göremedik bana göre bu iki takımın tek eksiği sıralamalar. bunu geliştirebilirlerse yarşlarda kesinlikle üstünlük sağlarlar.

  13. burak bocek avatarı

    Bencede artık geliştirin abi ya.Her yarışa onlar 1-2 başlıyor.Bir kezde biz pole alalım rahat rahat gidelim.F-duct mu takıcaz,başka parçalar mı olucak neyse artık.Mclaren gibi bizde antremanların genelinde tek tur perfonmansı üzerine yoğunlaşıp en iyi ayarları yakalamalıyız.Artık Avrupa hava daha az sıcak ama daha kuru yarışlar olucak.Buda gelişim açsından avantaj sağlar takımlara.Birde Çin'den ne zaman çıkacaklar bu yanardağ patlamasından ötürü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir