Whitmarsh: "McLaren'in Zorlamaya İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Çin’de Button ve Hamilton ile ilk iki sırayı almalarının ardından McLaren, rakiplerinin de yaşadığı sorunlardan faydalanarak her iki şampiyonada da liderliğe yükseldi.

Şu ana kadarki dört yarıştan ikisini kazanmalarına rağmen Whitmarsh, McLaren’in gelişmesi gerektiğini söyledi, özellikle de sıralama performansında.

Whitmarsh: “Aracımız diğerlerinden daha hızlı geliştirmemiz gerekiyor. Barselona’nın bir meydan okuma olduğunu düşünüyorum. Takımların araçlarına yenilikler getireceğinden eminim. Diğerlerine göre daha büyük bir adım atmak için çok zorlamamız gerek”

“Yarışta Red Bull’lara çok yakın olduğumuzu düşünüyorum. Sıralamada hâlâ en hızlılar ve şimdi ise gelişim yarışı başladı. İlk yarışlarda kendimize bir temel hazırladık ama Avrupa’da geri döneceğiz”

“Zorlamalı ve güvence altına alamayacağınız dayanıklılığı korumalıyız, iyi yarışmalı ve aracı geliştirmeyi sürdürmeliyiz. Eğer bunu başarabilirsek bu şampiyonaları kazanabiliriz. İşte yapmamız gereken de bu”

Whitmarsh ayrıca takımının ve pilotlarının gösterdiği çabaları övdü.

En hızlı araca sahip olmamalarına rağmen liderlikte yer almaları için Whitmarsh: “Takımın ve pilotların sayesindedir. Burada sıralamada ikinci en hızlı araçtık. Red Bull’lardan daha yavaş olduğumuzu düşünüyorum. Sıralamada düşük performans gösterdik ve kendimiz için işleri rahatlatamadık”

“Biz bir yarış takımıyız. Kötü bir yarış takımı olmadığımızı düşünüyorum. Her zaman işleri doğru yapamıyoruz ama kararlar alıyoruz ve bununla idare ediyoruz. Harika yarışçılar olan iki pilotumuz var. Onlar takımın parçası ve muazzam bir katkı sağlıyorlar. Mümkün olan en fazla puanı almak için bir bütün olarak takımın birlikte çok iyi çalıştığını düşünüyorum”

Button’un McLaren’deki kariyerine bu kadar iyi başlamasının kendisini şaşırtmadığını da belirtti.

Whitmarsh: “Öyle düşünmüyorum. Sürpriz değil. Jenson, takımla birlikte harika bir iş çıkardı ve büyük tecrübeye sahip olgun bir dünya şampiyonu olduğunu düşünüyorum”

“Kariyerinde bazı zor zamanları oldu ve bunlardan dersler aldı. Takımda kendini değerlendirmesi, Lewis ile olan ilişkisi, pistteki işleri muhteşem. İşte buradayız, dört yarış oldu ve ikisini kazandı”

“Bu yarışları izleyenler, kazanmayı hak ettiğini söyleyecektir. Pilotun kazandığı yarışlardı, pilotların fark yarattığı yarışlardı. O da fark yarattı”


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Aynaların yerinin değişmesi çok önemli bir kayıp değil.Büyük bir perfonmans kaybı aşanmaz.Yani gözle görülmeyebilir bile.0.050sn falandır

  2. button hamilton kadar hızlı değil ama daha dengeli ve çok az hata yapan bir pilot. bu sene tekrar şampiyon olursa şaşırmayın.

  3. Mclaren son yıllarda sezon içerisinde en iyi gelişimi yapan takım konumunda .Bu sene çok iyi başladık sonunu da getireceğiz.;)

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yenilikleri yaparken bu kayıpları göz önüne alacaklardır.Mclarende açıkçası çok büyük kayıp yaşamaz İspanyada.Monaco yu bilemem ancak orasıda genelde iyi oldukları pist.Bu düzen pek bozulmaz 3 takım arasında.Bakalım Mercedes neler yapacak.

  5. Bu kurallar Buttona cok yaradı birde pisti en iyi yorumlayan plot Button …

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    Önümüzdeki bir iki yarış mclaren'in bu seviyede iyi olacağını düşünmüyorum zira bu pistler bize pek uymuyor, zaten kamyon gibi araç o daracık virajlarda biraz zor döner.

    ancak ferrari ve redbull aynaların yerlerini değiştirmek zorunda kalacaklar, pilotlar bunun büyük bir kayba yol açacağını söylemişti, bakalım gerçektende öylemi olacak.

  7. mahmut tuncer, 2005'te Kimi sezonun ilk yarısında dayanıklılık (driveshaft, hydraulics, suspension)sorunlarından önde gittiği 3 yarışı bırakmak zorunda kalmıştı ki çok rahat tempoda götürüyodu. kazandığı macaristan yarışından itibaren bütün yarışları bitirip süper bi seri yakaladı ama alonso işi bitirmişti. yoksa asıl suzuka'da dağılması lazımdı aracın. hatırladın mı o inanılmaz zorladığı yarışı? niye bişey olmadı araca? çünkü yeterince sağlamdı o aralar. asıl lewis şimdi nasıl zorluyo aracını ordan oraya savuruyo bak. çünkü güvenirlik konusunu aştılar şu anda. bilmeden konuşmayın!

  8. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    button hızlı bir pilot degil dogru ama yaris kazanmak icin , sampiyon olmak icin tek basina hızlı olmak yetmiyor. aracla iyi anlasmak ona iyi davranmakta gerekiyor. 2005 yilinda kimi sampiyonlugu araci "hor" kullandıgı icin kaybetmisti.tam tersine button aracına iyi davranarak , onundeki fırsatları iyi kullanarak bir sampiyonluk kazandı (gecen sene turkiye'den sonra yarıs kazanmadı ama aracını hep bitis cizgisine getirdi). bu senede yine efendi gibi kimseye bilasmadan arabasını kullanıyor ve sampiyonada lider.

  9. barcelona'da yepyeni bir sezon başlayacak.
    kim ne kadar gelişecek?
    kim en hızlı gelişecek?
    kim en dayanıklı olacak?

  10. Tolga Soydan avatarı

    ben hala buttonun çok hızlı olduğunu düşünmüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir