Teknik Analiz: 2016’nın Gündemi Egzozlar Olacak

yazar:

kategori:

Önümüzdeki sezon kuralların oldukça sabit olması ve takımların 2017’de gelecek devrim niteliğindeki kural değişikliklerine hazırlık yapmaları sebebiyle kimse önümüzdeki ay Barselona’da piste çıkacak araçlarda büyük tasarım yeniliklerinin olmasını beklemiyor.

Formula 1’in mevcut kuralları üçüncü yılına giriyor, tasarımlar belirginleşmeye başlıyor. Takımlar en iyi sonucu verdiği kanıtlanan kısa burunlar gibi ortak fikirlere yöneliyor.

Ancak Barselona testlerinde dikkat çekecek ve gündeme oturacak bir alan var; yeni ekstra egzoz borusu bu yıl takımların yenilik aradığı alan olacak.

Giorgio Piola alttaki videoda 2016’da değişen kuralları açıklıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=5_pKhouGrGw

Sürücüler için ekstra baş koruma kuralları var, bu yapı güvenlik amacıyla her araçta birbirinin aynısı olacak.

Ancak aracın arka tarafında takımlar yeni ekstra egzoz çıkışını nasıl konumlandıracakları konusunda ilginç çözümler üretebilirler.

Monako yarışında takımlar taraftarlardan gelen şikayetler üzerine araçlarının seslerini artırmak için çalışmalara başlamışlardı.

FIA tarafından kabul gören çözüm ise türbin ve wastegate (egzoz tahliye valfi) çıkışlarını birbirinden ayırmak. Wastegate turbo türbininin devrinin aşırı yükselmesiyle açılan ve türbine giden egzoz gazlarını doğrudan çıkışa yönlendiren kontrol valfinin adıdır.

Formula 1’in teknik yönetmeliklerinin 5.8.2 nolu maddesi şöyle: “Motor egzoz sistemi sadece tek bir türbin egzoz çıkışı ve bir ya da iki tane wastegate egzoz çıkışına sahip olabilir ve bunların tümü arkaya dönük olmalıdır.”

“Türbin borusundan sadece türbin çıkışı gazları geçebilir ve wastegate borularından da sadece wastegate’den çıkan gazlar geçebilir. Bu borulardan hiçbiri başka borular içeremez.”

FIA egzoz beslemeli difüzörlerin önüne geçmek için bu egzoz çıkışlarının aracın tam olarak hangi bölgesinde olacağını belirlemiş durumda.

Ancak videoda da gösterildiği gibi tasarımı gerçekleştirmenin birkaç farklı yolu var ve eğer bir takım bu egzoz gazlarını aerodinamik parçalara yönlendirmede akıllıca bir yol bulursa bu performans faydası sağlayabilir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir