Massa Pit Girişi Olayını Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Alonso’nun davranışı fazlaca agresif görünmüş olsa da Massa olanlardan memnuniyetsizlik duymadığını çünkü önceki virajı kötü döndüğü için yerini zaten kaybettiğini söylüyor.

“Virajı sorunsuz dönmediğim kesin, ve böylece aracıyla yanıma geldi. Onun da pite gireceğinden haberim yoktu ve onu orada gördüğümde tabii ki riske atmak istemedim. Ama her şey virajın çıkışında başladı.”

Alonso’nun sınırları zorlayıp zorlamadığı sorulduğunda ise Massa, “Bilmiyorum. İçerideydi, bu yüzden o noktada yapabileceğim bir şey yoktu. Kuralar açısından, durum ne bilmiyorum. Sanırım sorun olmayacaktır çünkü başka araçların da aynısını yaptığını gördük. Bunu Charlie ile konuşmalısınız benimle değil.” diye cevap verdi.

İspanyol pilot Alonso ise yaptığı harekette ters bir durum görmüyor.

“Bunun fazlasıyla normal bir şey olduğuna inanıyorum. İki takım arkadaşı mücadele ediyorsa iddialar her zaman olur. Eğer iki farklı otomobil olsaydı bir sorun olmayacaktı. Sanırım Felipe son virajda çok fazla patinajda kaldı ve benim de pit girişinde biraz avantajım oldu.”

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali de Alonso – Massa mücadelesinin sorun olmaması gerektiğini söylüyor.

“Eğer yarışıyorsanız, tabii ki her türlü manevra görülebilir. Bunu tartışması olmaz. Ama Fernando’nun bir yarışçı olduğunu ve Felipe’nin de lolay karşısında çok çok iyi davrandığını söyleyebilirim size. Kolay değil, hislerinin ne olduğunu anlayabiliyorum ama bu mücadele bizim düşüncemizi değiştirmedi ve benim için en önemli olan da bu.”


Yorumlar

  1. fatih kusku 2007 spa yi seyretmemis olamazsin 🙂 Ron Dennis in hareketine dikkat et..

    http://www.youtube.com/watch?v=hrxn5nZ0NwA

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ''Bunu Charlie ile konuşmalısınız benimle değil'' takım emri gibi gözüküyor.benim takım adına yapacağım birşey yok belki fıa beni kurtarır. massaya üzülüyorum gerçekten…

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Arkadaşlar Mclarencilerden Ferrari ve Alonso ya karşı saygı bekleyemessiniz.Zaten önemlide değil.Onlar nasıl kötülemek istiyorlarsa bizde aynı şekilde cevap verelim.Gerçekler ortada zaten.Umarım İspanyadan itibaren mükemmel bir araç olur ve bu konu ''ilgilendiren taraf'' yani FERRARİ cephesinde kapanır mclarenciler sadece bunu umut ederek ama hiç göremeyerek yaşarlar.

  4. kerim sisman avatarı

    fatih küskü arkadaşım. yorumların çok alakasız. bişeyleri içine sindiremiyorsun ve çamur atıyorsun. ferrari pilotlarında bi problem olmaması seni hayal kırıklığına uğratmış. yaw bu kadar korkma ferrarinin şampiyonluğu kaçınılmaz. boşa stres yapma. yarışlardan zevk almaya bak :))

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    öncelikle alonso,hamiltona böyle bir hareket yapamaz,göreceği karşılığı bilir;
    ve bir de konuyla alakasız olan mclaren pilotlarının durumuyla ilgili yorumda bulunmak kompleks sahibi insanlara özgü olsa gerek..button ve lewis gayet mutlular,çünkü lewis gösterdigi performansla hiç de kendini yenilmiş gibi hissetmiyordur,aramızda lewis in hız olarak buttona karşı daha kötü olduğunu düşünebilecek zekada biri olacağını sanmıyorum..adam her yarışta neredeyse 15. likten geliyor.
    sorun olan taraf ferrari,ve bunun böyle olmasını isteyen,ya da yaptıgı hareketle böyle bir durumun oluşabileceğini düşünemeyen ya da düşünse de sadece kendi ihtiraslarının önemli olduğunu düşünen kişi alonso..
    hee sonuç olarak doğru bir hareketti,evet massa pite önce girse,yarış sonunda alonso gibi 4. olamayacaktı,buna kimse birşey söyleyemez ama takım arkadaşını böyle zor bir karar almaya zorlamak bence etik değil,sonuçta massayı zor durumda bıraktı ve adam çakıl alana çıktı temas olmasın da ferrari dünyaya rezil olmasın böyle bir hadise yüzünden diye bana göre..eğer olsaydı kimse massaya birşey söyleyemezdi;gerçi burada aramızda yine de massayı suçlayacak ve neden yol vermedin diyebilecekler çıkabilirdi,hiç emin değilim:D:D

  6. kerim sisman avatarı

    olay biz ferraricilerin dediği gibi çıktı. boş heveslere kapılanlar bir kez daha elleri boş kaldı. gereksiz ve çok fazla tartışma yaptık bu konuda. Allah'tan bu olay alonso ve hamilton arasında geçmedi. yoksa yapılacak yorumları düşünemiyorum bile.

  7. murat levent avatarı

    Ya geçen çıkan haber zaten massanın azından değildiki hemen herkes ayağa kalktı, o haberin öncesinde şu anki haberde söylediklerin aynısını massa söylemişti, bakınız çin gp sonrası ferrari. Şimdi de tekrar etmiş. Varya barut gibi bazı arkadaşlar, aman alonso bişey yapsın hemen patlıyorlar. Ne yaptı bu alonso bukadar anlayamayorum bitürlü. Adam Gp2 de yarışmıyor arkadaşlar, shmi dönmeseydi en faz dünya şampiyonu olan pilottu griddeki. Haliye kim olursa olsun daha fazla ilgi bekler. Adamın ne kişiliğini bıraktınız ne şerefini, yazıktır yaw.

  8. http://www.youtube.com/watch?v=XCF5NYt9-94

    buda kızdırdığım arkadaşlara hediyem olsun:)(gözlerinizi kapatın kulaklığınızı takın sesi açın ve sonuna kadar dinleyin)

  9. bir veya ikiniz hariç bütün arkadaşlardan özür dilerim.

  10. Oh sorun çözüldü diyorsuz da basına demeçler kontrolllü verilir genelde. Massa bu duruma bozulsa bile aradan bu kadar zaman geçtikten sonra yazıklar olsun nasıl kıydılar bana diyecek hali yok heralde. Yani bu açıklamaya bakıp sorun yok demek saflık olur. Daha önce de dediğim gibi aralarında sorun olup olmadığını yarışlarda göreceğiz.

  11. bu site yönetimi salakki senin pembe yalanlarına inanıp karşınızda kim varsa sindiriyorlar…uzatma az biraz adam ol

  12. espoir h.yvan oğlum benim p.nis başlı çocuğum adamın asabını bozma…sahtekarın taraftarı kes sesini.

  13. Kol kırıldı yenin içinde kaldı olay bu arkadaşlar.Şu bir gerçekki Massa bu sene her nedense çok yavaş kalıyor.O 2008 deki Hamilton&Massa çekişmelerini hatırlıyorumda yeri geldiğinde nekadar agresif olabileceğini ama kazadan sonra sanki biraz gaza basmaya korkuyor gibi.Ben yinede İspanya da Massanın gerçek performansına döneceğini düşünüyorum.(Ümit ediyorum)

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    teşekkürler sayın adminler ama her seferinde aynı kişi aynı üslupla aynı şekilde saldırıyor. Hakaretin bini bir para. sustukça üstümüze geliyor… e sabırda bir yere kadar. Kusura bakmayın normalde böyle şeyler yazmam ama belli insanlar sabır taşını çatlatıyor. Her seferinde hemde… Bu mesajımıda silin lütfen. sadece neden böyle bir tutum içine girdiğimi söylemek istedim.

  15. Aşağıda yazanları tekrarlamak gerekecek galiba.

    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlar:

    – Mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı kişileri, kurumları ve özelliklede diğer üyeleri küçük düşürücü,

    hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır.

    – İki yada daha fazla kişi arasında karşılıklı kavgaya dönen tartışmalara izin verilmez.

    – Ortamı gerecek, gereksiz tartışma çıkartabilecek tahrik edici mesajlara izin verilmez.

    – Nazik olun, iyi niyetinizi koruyun, yeni üyeleri korkutmayın, holiganlık ve kişisel saldırı yapmayın.

    Alakasız mesajlar kaldırılmıştır.

  16. sizin adamlık tanımınız delikanlılık kitabında öyle yazmıyor. tuttuğunuz pilottan belli. ne susuyorsunuz diğer pilotun ve takımın taraftarları bu alonso denen sahtekarın ve bunun taraftarı olan aldanmışların buralar hakim olmasına neden müsaade ediyorsunuz? yazık susmayın…

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    adam olanlarla güzelce tartışabiliyoruz, dandan yaptığımız insanlar farklı… senin lanetin sökmez güzel kardeşim… lanetinde sökmez merak etme, Allah sevdiği kulunun dualarını kabul edermiş;)

  18. basın eksiye yalova kaymakamları siziii…

  19. üçbeş artist elele vermişsiniz dan dan dan çekilin yoldan. burada en ufak bir aksi düşünceyi sindirmeye çalışıyorsunuz hemen küçük düşürücü ifadelerle…ama haksızsınız yanlışsınız. o pilotunuz benim lanetimden kurtulamayacak.

  20. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yok donu calınsın yok sirke yok tiyatro.nesin sen bu saatte.adam gibi f1 içinde savun.Ama yapamassın.Boşa yaşamışsın bunca sene.

  21. arkadaşlar size birşey soracağım.Diyelim ki Alonso Massa'yı bekledi ve 4 sn kaybetseydi.Yani Massa pite Alonso'dan önce girseydi ne olacaktı.Finiş sonrası farklara baktınız mı.Bu iki pilot arasındaki zaman farkı tam 46 saniye.Massa pite girerken hata yapmasaydı ve Alonso da onu geçmeseydi, Massa alonsoya 46 saniye fark atabilecekmiydi.Ferrari takımına 4.lüğü getirebilecekmiydi.Burada bir pitstop daha fazla yapıp takım arkadaşına 46 sn fark atan Alonso Herşeye rağmen takıma 4.lük puanı getirme başarısını gösterdi.Eğer aynı şeyleri aynı durumda Massa da yapabilirdi diyebiliyorsanız pes derim.

  22. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    sen öl onun için ok ?hadi bye tek bir kelime cevap verirsen bin beteri sana.

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    merak etme senin gibilere don veren çok olur çalmana gerek yok:D burada kimseyi üzen yok ayrıca amacın birini savunmak deil sadece Alonsoya karşı nefretini kusabilmek. bak işin gücün kötü söz iftira… insan ol önce insan… sonra biz de sana saygı gösterelim… kendinden utanmıyorsun, yaşından utan, harcadığın senelerinden utan…

  24. arkadaşım problem siz alonsocularsınız. bugün buraya onlarca alonsocu arkadaş tarafından yorum yapıldı bir Allahın kulu alonso eşeklik etmiştir demedi. hiçbirşey olmamış gibi iyi yapmış gibi yorumlarda bulundunuz aranızdan bir delikanlı çıkmadı yazık bin kere yazık adam taraftarlarınıda kendine benzetmiş.

  25. Kim demişse doğru söylemiş,bir ipte iki cambaz olmaz diye,
    alonso baskın kişiliğe sahip,masa biraz pasif,(şimdiye kadar hep acıların çocuğu oldu)eğer bottun gibi kendi strarejisini belirleme yeteneğine sahip olsaydı,ayrı bir yetenek kategorisinde değerlenecekti bottun gibi,

    mc larende durum farklı değil
    amilton baskın ama yarış kazanan bottun niye?nasıl yarışacağına kendi karar veriyor.

  26. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben ezmesini bilirim seni.Laflarına dikkat et!Sıkma canımı yeter.f1 kuralları çerçevesinde yorum yap cahil cahil sarıklılar gibi değil!!!!

  27. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    öylede bir adamsın ki adamların demediklerini demiş gibi var sayıyorsun, bizim inanmadığımız demediğimiz şeyleri varmış gibi sayıyorsun, var olmayan şeylere senaryo yazı sonuca bağlayıp bak böyle böyle diyorsun… harbi var bir psikolojik problem…

    Amacın tartışma çıkarmaktan başka birşey değil. her seferinde sataşıp duruyorsun. İlle ağır mı konuşalım. Kıralım mı? gerçi kıralacak birşeyde yok ortada ama… huzursuzluk yaratmaktan başka yaptığın ne var..??

  28. espoir balkondan donu çalınasıca adam…sirke tek başına faydalıdır balda öyle ama ikisini birbirine karıştır. ortaya senin gibi dandik biri çıkar…iki yüzlü espoir bu özelliğin tiyatroculuğundan ve alonsoyu tutmandan dolayı bunu iyi bil. bedbaht…

  29. ezdirmeyeceğim en azından bu sitedeki pilotu adam taraftarları, sizin gibi orası burası oynayan başarı için her türlü hileyi yapan pilotun taraftarlarına…bitiniz kanlandı tabii…bir laf edildimi o haramzadeye günah keçisi ilan ediyorsunuz hemen konuşanı yazanı. ama kabahat sizde değil. yiğitçe benim gibi size cevap verenleri yok eden site yönetimine…yukardaki kurallara şunuda ekleyin…bu kurallar alonso ve kulları için geçerli değildir.

  30. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sende sirke gibisin, içine hiçbirşey katılmamış…boş işte öyle…

  31. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Kendini ve senin gibi düşünenleri aşağılama.Ama kendinin ne olduğunun farkına varmanda güzel tabi.

  32. bu nadide sporun ve sitenin havasını bozan nobran hodbin hodgam pilot ve taraftarlarıdır.

  33. bende diyodum buranın havası bozulmuş neden, provakatör geri gelmiş, o zaman gerçek f1 severlere müsade, meydan size kalsın, hadi iyi geceler

  34. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ya krdeşim ne alakası var.Hnagisi yapsa savunurum.Çaprmadıkça sorun yok.Sen Massa yapsa neden yaptı diyecekmisin?

  35. yahu kardeşim sizde alonsoyu haşa Tanrı ilan etmişsiniz. adam gitse pistin ortasına s.çsa yemeğine ilaç koydular veya aslında onu yapan massaydı bu kadarda şuursuz desteklenmezki bir pilot.
    espoir bal gibisin ama içine sirke katılmış.

  36. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ya Massada konuştu artık, adam son virajda yaş******da söyledi! daha kimden hangi sözü bekliyorsunuz anlamıyorum ki! Adam birşey söylüyor yok şunu demek istemiştir, yok bunu istememiştir. Sorun yok,işte açıklamalar…daha hala neyi tartışıyorsunuz…

    Ayrıca arkadaş adın değişsede kafan değişmiyor. Sonra da haktan hukuktan bahsediyorsun iftiranın saldırının bini bir para…Sonra birde utanmadan Allah diyorsun…Madem bağlısın o kadar dinine saygıyı hoşgörüyü öğren önce.Allah ıslah etsin ne diyim daha…

  37. ayrıca bu haber karşısında şöylede düşünebiliriz.
    massa ağlamaz basına neticede takım arkadaşı ayrıcada gerçekten rakip olsa konuşur. takım arkadaşına karşı ağlayanları hazmedemeyip takımını ispiyonlayanları herkes biliyor. massa bu harekete pistte gereken cevabı verecektir.

  38. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Siz kavga istiyorsunuz ama olmayacak.
    Sanmayınki dün Hamilton içinden gelerek sarıldı Button'a.
    Sanmayınki Rosberg üzülüyor Schumi nin durumuna.
    Sanmayınki Vettel eşit görülmek istiyor Webber la…..

    OIacak bunlar ama kavgasız pist üstünde mücadele ile olsun.

  39. oyuncak ettiler massayı alonsonun elinde…
    ferraride oyuncak santanderin elinde…
    santanderin eli alonsonun belinde…
    birkaç mahzun massanın derdinde…
    sıkılma massa çokda gerilme…
    ferrari dedi diye alonsoya eğilme…
    alonso acele etme sevinçten delirme…
    massanın tokadı yakındır gelir be…

  40. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Inno di Mameli yi dinletin bana Alonso+Massa!!!! Kavga değil…

  41. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Massa da yapsa savunurum.
    Alonso so da yapsa savunurum.

    Yeterki birbirlerine çarpmasınlar ve takıma zarar vermesinler.İkisinide eşit seviyorum ve başarılı olmalarını istiyorum.

    Bunu kaza diğerini dışarı atarak değil çok hırslı olarak yapsınlar.

    Rakibe yapsalar sevinirdik şimdi kavga ediyoruz.Olur böyle şeyler.Massa da kimsenin zoruyla konuşacak bir pilot değil.

  42. Al işte bu kadar basit. Bir yol bulunup çözüldü işte. Massa delilik yapcakmış da Alonso'ya dalcakmış…

  43. Ne Hamilton`un ne Alonso`nun yaptigi normal degildi, iki olayda incelenmeli ve cezaya carptirilmaliydi. Hadi Hamilton`u baska takima atak yaptigi icin bir nebze anlarim da Alonso`nun takim arkadasina bunu yapmamasi gerekirdi. Bahsedildigi gibi zaten gececekti laflari hikaye, Massa neredeyse 1 arac boyu ondeydi, pite girecegi icin pit cizgisini hizalayip yavaslamisti.. O cizgiler zaten bilerek ihlal edilmemeli, madem kimse sallamayacak neden koyduruyosunuz o cizgileri..

  44. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ne istiyorsunuz yani?Nedir Alonso yla alıp veremediğiniz.Ortada kavga yok birşey yok.Mclaren ciler ve Kimici ler fırsta kolluyor zaten sizde ortamı germeyin.

    Massathebest sormuşsun sana cevabını vereyim.Evet aynı hareketi Massa yapsa onuda savunurdum.Çünkü ben ikisinide seviyorum ve ikisininde kazanmasını istiyorum.

    Ama bu mezar olsun virjdan uç şeklinde değilde,birbirlerini öyle zorlasınlarki araçtan indiklerinde sevinmeye halleri olmasın.

    Öyle bir araçları olsunki hep iyi sonuçlarla dönsünler.Bugün Alonso yapar yarın Massa yaparsa onuda savunurum.

    Ama sen kendine sor Alonso yu savunuyormusun diye.Bu bir takımdır ve bizim pilot ve şampiyona kaybedecek lüxümüz yok.Evet Massa öyle zorlasın öyle önünü kapatsınki bir sonraki virjda daha çok hırslansınlar.

    Kaza olmadıkça araları bozulmadıkça sorun yok.

    Umarım Felipe de öyle bir dönerki İspanyada…. Neyse.Artık raikkonen denen adamın adını duymak istemiyorum.Umarım herşey yolunda gider.İkisininde takımda kalmasını ve başarılı olmasını istiyorum.

    Sende sinirlenme.Massa yı tutan veya seven sen değilsin sadece.Alonso dan daha aşşağı değil benim Massa sevgim.Umarım sende en azından takım için desteklersin.

    Çünkü bu işleri hepsi yapıyor.Araçların renklerine bakıp yorum yapmayın.

  45. aLonsoKenan  avatarı

    Massathebest diyecek bişi bulamıyorum valla :):)

    Diğer haber basının uyduruğu olduğu kesin arkadaşım..Massa en doğrusunu söylemiş son virajda patinaja kalıyor alonso yanına kadar geliyor.

    Bu kadar!!

  46. Felipe sen yalnızca aracını sür.Şu sözleşme işini de bu sene kuvvetle ihtimal sana karşı koz olarak kullanacaklardır.Bunlara ancak sürüşünle cevap verebilirsin.Sana güveniyorum.

  47. en büyük uyarı montezemelodan gelmiş olabilir eğer takımda klmak istiyorsa yolundan çekilsin yani hangi yarış olursa olsun massa isterse 4 saniye önünde olsun.ama massanın çindeki takım arkadaşına yol verme olayı artık sıkmaya başladı 2008dede raikkonene yol vermişti.

  48. son viraja gelene kadar geçmeyi düşünmeyen pilot, son viraja gelene kadar yarım araç boyu gerisinde çizginin dışından massa ile birlikte gelmezdi. öyle bir konuşuyorsunuz ki, sanki massa önde alonso tam arkasında, massa virajı alamadı dışarı çıktı, alonso da açılan boşluktan içeri girdi gibi.. geçin bunları. daha pit yolu başlamadan bile alonso gözü karartmış geçmek için. isteyen bir daha seyretsin.

  49. massacı arkadaş sıkma canını. massa zamanı gelince hesabı kesecektir alonsoyla…takım işin aslı doğruyu düşünmüş. ha kafalarını yavaş yavaş duvara vurmak için şimdiden idman yapmaya başlamışlardır oda ayrı bir mevzuu…

  50. MagicAlonso avatarı

    ne abartıldı şu olay.alonso massanın patinaja kalmasıyla fırsat bilerek bu hareketi yaptı sırf pitte onun arkasında kalmamak için.bende alonso taraftarı olarak pit girişinde geçişi tasvip etmiyorum.Çünkü hamilton yaptığında da şunun yaptığına bak demiştim.sonuçta takım arkadaşları olduğu kadar rakiplerde bu tarz geçişler görebiliriz ilerleyen yarışlarda.Önemli olan takım arkadaşlarının birbirini kazaya sevk edecek hareketlerden uzak durmalarıdır.

  51. burak bocek avatarı

    Tebrikler olması gereken oldu olay tatlıya bağlandı.Artık aksini söylemek anlamsız.Teşekkürler Felipe

  52. lan ferrari senden korkulur valla. adam bir açıklama yaptı konuşacağım diye, hemen müdahale ettiniz verdiniz odunu. garibim massa da çevir kazı yanmasın oldu eli mahkum. ne diyeyim, Allah'ından bulsunlar..

  53. uyarı gelmiş olabilir konuyu uzatıp alevlendirmemesi için. bu açıklamanın meali bu.

  54. al bir de burdan yak 🙂 neye inanacağız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir