Horner: "Normal Şartlarda Yarışı Kazanırdık"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve Mark Webber ilk çizgide başlamış olmalarına rağmen yarışı altıncı ve sekizinci sıralarda tamamlamışlardı.

Horner, eğer yarış kuru havada olsaydı pilotlarının kolaylıkla zirvede olacağını belirtti.

“Değişken şartların olduğu tehlikeli bir yarıştan altıncılık ve sekizincilik de dönerek alınan puanla değerlidir.”

“Ama tabii ki bizim için hayal kırıklığı oldu, yağmursuz bir yarışta rakiplerimiz için ulaşılamaz olabilirdik.”

Sezonun ilk dört yarışında Red Bull bazı fırsatları kaçırmış olsa da Honer iyimser düşünmek için çok fazla neden olduğunu söylüyor.

“Hızlı bir aracımız olduğunu biliyoruz. çinde’ki gibi koşullarda olay sadece strateji değildir, şans da işin içine girer. Yedinci ve sekizinci başladığınızda ise kaybedecek çok az şeyiniz ama kazanacak çok şeyiniz vardır.”

“Şimdi Avrupa’ya geçiyoruz. Dört farklı pisti geride bıraktık. İki kez ilk çizgiden bir kez de birinci ve üçüncü sıralardan başladık yarışlara.”

“Bu yüzden çok sayıda olumlu işaret olduğunu düşünüyorum. Ferrari de, burada gördüğünüz gibi, çok büyük puanlar alamadı.”

Horner son olarak da, Red Bull bu yıl geçen sezona göre daha güçlü olduğunu söylüyor.

“Kesinlikle. Bu konuda hiç şüphe yok. Buradakilerin stratejiyle ya da takımın uyumu ile bir ilgisi yoktu. Mühendisler, otomobiller ve pilotlar arasındaki iletişimden şüphem yok. Bu konuda sorun olduğunu düşünmüyorum.”


Yorumlar

  1. siz koskoca 2 galibiyeti basit hatalarda kaybedin sonrada vay şu olsaydı vay bu olsaydı.50 puan kaybettiler boru değil bu punları çok arayacaklar.çoook

  2. samet  birol avatarı

    nenemin atı olsaydı yok babamın arsası olsaydı yok dedemın bağı olsaydı keskelerlen yurumes hayat. madem en ıyısınız stratejılerdede en ıyı olun herseyde en ıyıbıziz dıye nara atmanın sonu bu olsa gerek…

  3. AARank isimli edepten yoksun yorumcu sen niye üzerine alındın hemen hara ya da ahır sana layık yakınsın belli ki hadi gir oraya da kirletme burayı…:(

  4. Bazılarına ahırlarını bile tavsiye etmemek lazım ki ortalıkda kalsınlar.Burası haber ve altına bir kelime yazmadan başka yorumlara atlamak bilmem ki neye benzer…
    Allah aşkına be kardeşim en azından haber adına bir iki kelimede yazabileydinde bizde belki ahırdan çıkarıp har a bırakaydık seni.

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    normal şartlar olsaydı , dayanıklılık sorunu yaşamasaydık , diğer takımlar uyusaydı … bunun gibi birçok sebep ortaya konabilir. horner iyice saçmalamaya başladı…

  6. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Ne Mclaren'miş kardeşim ballı takım olmuş çıkmışız haberimiz yok.!
    İlahi adalet için beklemek gerek daha zamanı var o açıdan Button'ın kazandığı puanları hak ederek geldikleri yerleri çekemeyip eleştirmek ki sanırsın Mclaren illegal amörtisör kullanıyorda sıralama yarış arasında yükseklik farkı var da (sözüm ona) burda yeriliyor.
    Bu aynı muppet show daki 2 ihtiyarın yaptığından öteye gitmeyecek bir muhabbet.
    Kolay gelsin 🙂

  7. Bazı yorumcuların at gözlüklerini çıkaramayışlarını bir türlü anlayamıyorum…

  8. Bence;RedBull takımı kendini büyütmüyor… RedBull zaten çok hızlı .Bu yarışdaki en büyük şansızlıkları McLaren ile mücadele etmek zorunda kalmalarıydı.Kanımca… RedBull ,tam bir aero aracı ve önünde araç olduğunda Mclaren kadar rahat olamamak bir yana birazdaha sinirli bir araç oluyor.Vettel in start meselesi geçen seneki gibi göz önüne geldi ve Alonso bir kaç mil saniye geç kalkmış olsa kesinlikle 2-3 olarak yarışa başlayacaklardı ve öylede dewam edebilecekdi (Ferrari nin de önü açık olduğunda ne kadar hızlı olduğunu biliyoruz).Önünde araç olduğunda etkilenmeyen araçların takımı McLaren dir ki; sebebini alenen biliyoruz.

    Senenin başında (testlerin başında)Webber in açıklamasını bekliyorum diye buradaki yorumlara yazmıştım.Webber in açıklaması gelince bu sene geçen seneden daha hızlı olacaklar diye yazdım.Geçen sene aracımız göründüğünden daha hızlı demişdi ve bu sene çook hızlıyız diye yine takrarlamıştı.Örneğin, McLaren kendini RedBull un arkasında gibi göstermeye çalışsada Ferrari nin hızına ulaşamamışlardır fakat aniden maksimum hıza ulaşmadaki başarıları sonucunda (F-duct yardımıyla) öyle gibi gözüküyor ama ikinci hızlı takım değiller.Button ın bu yarışı kazanmasındaki en büyük etkenlerden birisi,ALonso nun almış olduğu cezadır.Ceza alıp gerilere düşmemiş bir Fernando; lastik kararlarında daha dikkatli davranmakla birlikte epey mesafe alacaktı.Start peşine gelen SC ve alınmış olan pitten geçme cezası lastik kararında panik atak davranmalarına sebep olmuşdur.Bu şartlar dahilinde yağmur kesilmeyip üstüne üstelik artsaydı Button ve Rosbeg in nerelerde olabileceğini akla getirmek zor olurdu.

    Vettel i çok övenlere henüz daha çok zamanı olduğunu söylerken bu geçtiğimiz yarış bunu göstermekle birlikte RedBull un yapmış olduğu ekstrem davranış kimse tarafında dile getirilmemiş.İkinci pitlerde herkes yumuşak lastik takmışken RedBull un yumuşak lastikden kaçarcasına ana lastiği tercih etmeleri soru işaretiydi.Yumuşak lastik kullanan RedBull lar çabuk aşınan lastiklerle mi karşılaşıyorlardı ve o andan sonra bir daha yağmur yağmasa RedBull lar yarışı nerede biririrdiler ki bir daha pite girme olasılıkları olamayacakdı.Aracınızın kapasitesiyle sıralamada yer alabiliyorsunuz ama tutan taktiğinizlede yarış kazanıyorsunuz.McLaren ekstremum yarışlarda farklı kararlarla tarışınca birisi kazanamasa bile diğeri kazanabiliyor.ama ani bir değişim her ikisininde planını bozabilrdi ki normal şartlardaki çok büyük değişimler sonucunda bu seviyeye geldiler.Fernando nun hatası ,yağmur un muallakda kalması,RedBulları yanlış lastik taktiği ve tekrar yağmur yağması, vss…

    Herşeye rağmen RedBull hala çok güçlü ve iyi gidiyorlar demek bir yana ekstremum yarış şartlarının olmadığı durumlarda hala öndeler . Bu farklı şartların olmadığı yarışlarda,Hamilton un başarması ihtimali Button dan daha fazla.Ferrari lerin bulundukları yerden daha güçlü olduğunu hepimiz bilmekle bir yana bunu tam olarak göremedik.Massa nın henüz tam kapasite gösteremediği aşikar ve Fernando nun sorunlardan sıyrılamadığı besbelli.

    Bu durumlarda bizede farklı renkler sunan yarışları izlemek kalıyor olabilir.Belkide ;ilahi adalet geçen sene Button a verdiği fazla puanların sonrasını kapattırmadığı için bu sene tekrar bir senaoryo yazdı :)).

  9. arkadaşlar bidaha yorum yapmayacağım diyordum ama dayanamıyacağım.

    red bull yağmurda çok iyi olduğu, hatta vettel in yağmur genç diye nitelendirildiğine pek çok kez şahit oldum. olabilir… ama bazı yarışlar gözden geçirilmeli bence. rb yağmurlu geçen kaç yarış kazandı?

    evet vettel str ile ilk galibiyetini yağmurda aldı. bunada itirazım yok. ama o yarışın sıralama seansına dönecek olursak sanırım italya gp/monza idi, str tamamen kumar oynayıp ıslak zemin ayarlarıyla sıralamaya çıkmıştı. ya tutarsa hesabı. tuttuda… hatta cuma günü de diğer takımlar tarafından str nin kanat açıları eleştirilmişti. ayrıca o sıralamalarda mc laren in büyük bir taktik hatası yapıp lewis'i yağmurun en yoğun yağdığı anda piste sürdüğünü hatırlıyorum.

    ayrıca yağmur genç diye anılan vettel in geçen sene brezilya gp sıralamalarındaki zikzaklarını hatırlıyorum. çok kötü bir sıralama geçirmişti.
    peki bu mudur yağmur takımı?

  10. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    "Ama tabii ki bizim için hayal kırıklığı oldu, yağmursuz bir yarışta rakiplerimiz için ulaşılamaz olabilirdik."

    ağır ol da molla desinler,horner efendi.
    tamam sıralama turlarında ulaşılmaza yakın olabilirsiniz ama hangi yarışta ulaşılmaz oldunuz da herkese 1 saniye fark attınız tur başına,saçmalamanın alemi yok..

  11. bizim bildiğimiz redbull yağmurda hızlıdır.
    hem yağmur yağdı hem 1-2diniz hem en hızlı araç sizdeydi
    yarışı kazanamadınız kötü bir yarış oldu sizin içiin
    normal şartlarda kazanırdık da ne demek sizin için anormal diğerleri için anormalmıydı?

  12. Evet normal şartlarda bizde buna inanırdık.

  13. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    açıklamaya bak bee" Normal şartlarda kazanırdık" haa diğer 20 araç normal şartlarda yarıştıda siz anormal şartlardamı yarıştınız anlamadım. Kazanamıyorsunuz oturup bunu düşüneceğinize normal şartlarda kazanırdık açıklamasını yapıyorsun, basit insalar gibi büşündüğün için beceremiyorsun, sen asla bi ferrari, bi mclaren bi williams yada ne biliyim bi reno gibi olamazsın. aracınızda her ne varsa o da çıkar ortaya merak etme

  14. Red Bull'u sezon başında gerçekten çok hafife almıştım; ferrari ve mclaren kadar iyi bir araç çıkaracaklarını düşünmüyordum.Gel gör ki adamlar harika bir iş çıkarmışlar.Avrupa yarışlarında da bu kadar baskın olmayabilirler; ama kesinlikle şampiyonluk yarışında en büyük tehditlerden biri olacaklar bu belli oldu.

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Geçen bir arkadaş demiş Ferrari ve Mclaren extreme şartlarda kazandı diye.

    Redbull da extreme durumların bir araya geldiği bir yarışta duble yapmadımı?

  16. aLonsoKenan  avatarı

    Ya bunlarda bebe gibi normal şartlarda kazanırdık şöyle olsaydı kazanırdık felan…

    Bilmiyomuydunuz yağmurun yağcağını ozaman alonso'da az daha geç start alsaydı yine redbulu geçicekdi.

    Bırakın şöyle açıklamaları artık.

  17. redbullun çinde heleki yağmurda geriye düşmesi çok şaşırtıcı bir durum.son 4 yıldır yağmurlu yarışlarda adrian neweyli str ve redbuldan daha hızlı bir araç yoktu ama nedense redbullun formunun zirvesinde olduğu bir zamanda yağmurda bu kadar yavaş kalması kabul edilebilir bir şey değil.

  18. Bu redbull takımı kendini çok büyütüyor … Artık ispanyaya yaklaşıyoruz , sizin o sözde ve sadece sıralama turlarında erişilemez diye bahsettiginiz hızınıza Ferrari ve Mclaren nasıl yetişecek ve geçecek görün bakalım …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir