Hamilton Yarışlarda "Sakinleşecek"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, bu sezonki yarışlarda en çok geçiş hamlesi yapan pilotlardan birisi ama Button, bundan çok daha azını gerçekleştirmesine rağmen lider durumda.

Button’un 4. yarışta 2. zaferine ulaşmasının ardından Hamilton, aracın potansiyelini daha çok ortaya çıkarmak adına artık belki de biraz daha sakin olması gerektiğini söyledi.

Hamilton: “Bütün o sert yarışları yaptım ve galibiyet alamadım. Jenson ise 2 defa kazandı, onun adına bu muhteşem bir şey. Ben zor şekilde yaptım, onunki daha kolay yoldu”

“Harika yarışlar çıkardığımı hissediyorum. Ama o, doğru kararları aldı ve daha kolay yolu tercih etti. Ben ise daha sert yolu seçtim ve iyi sonuçlar aldım ama umarım yakın zamanda daha kolay olan yolu seçerim. İkimizin de şampiyonluk için büyük şansı var”

Button’un başarısının bazılarını şaşırtmasına rağmen Hamilton, takım arkadaşından her zaman zor bir mücadele beklediğini belirtti ama iyi anlaştıklarını da ekledi.

Hamilton: “Jenson ve benimle ilgili olan güzel şey, birbirimizi yenmek istememiz. Ama Jenson çok zeki ve o kadar da çok agresif bir özelliği yok, benim de”

“İkimiz de kaza yapmak ve kazanma şansımızı sekteye uğratmak istemiyoruz. Onun adına gerçekten mutluyum. Daha iyi bir iş çıkardı ve eminim ki işler tersine olsaydı, ki olacak, aynısı benim için de olacak.”

“Jenson sonuçlar alıyor, bu çok etkileyici. Ama alacağını zaten hep düşünüyordum”

“Bu kadar çabuk yerleşmesine şaşırmadım. Takıma gelirken yapacağı çok şey vardı ve bana ayrıcalık tanınabilirdi. Ama takım, pilotlarını kucakladı ve her ikimizin de kazanmasını istedi. Hıza ulaşması ve kendini rahat hissetmesi için takım her şeyi yaptı. Aynısını 2007’de bana da yapmışlardı”

“Mühendislerimden bazılarını ona verdiler. Mümkün olduğunca denk durumdayız. Araç harika, çok iyi anlaşıyoruz. Herhangi bir sorun yok”

Avrupa sezonu öncesinde Hamilton, şansı için iyimser konuşuyor.

Hamilton: “Biraz galibiyet almak önemli. Onun şimdi 2 tane var ama sadece 11 puan gerisindeyim. Bazı şeyleri göz önünde bulundurursak iyi puanlar aldım”

“İspanya? Araç orada iyi olmalı. Herkes gibi iyi bir adım atmayı umuyorum.”


Yorumlar

  1. Eğer geriye düşersen yükselmek için geçiş yapmak zorunda olursun bu kadar basit.
    Tek şansın yağmurdur,ki yağmur yağdığında da stratejini belirlersin.

    Hamilton'un geride kalmasının nedeni sıralama performansı,bu da hareketli geçecek yarışın habercisi zaten.

  2. quva kardeş… nede güzel anlatmaya çalışmışsın da… okuduğunu anlayabilecek (şayet okuyabiliyorsa) varmı?

    Kirve kardeşim buralardan kurtardı vee hayırlısıyla birde fuzuli olanlar var… keşke onlar kurtarsa. Hayırlısıyla onlarıda hanelerine göndereceğim.Haber-yorum ortamının kapasite sahibi olmasa dahi efendi insanlara ihtiyacı vardır.Burada renklerden bahsedip diğer tarafta rengi nakşedenlerin tabiatları bozukdur ve mevcudlarının mevhum olması gerekdir.

    Yaşam ne garip… bir zamanlar birilerine yazdığım kelimeleri yeni oratamdan yararlanıp şimdi bana yazamaya uraşırlar ki… gülünç.

  3. Yılan ,Boybgm yi sokana kadar aklı başına gelmeyecekdir.Belki birilerinin de Hamilton yerine Lolitalon ,Sweetbalon,Ronbalon yada Lewis yerine Habis,Baypis, vss… gibi isimler takabilirler ki hepsinin Hamiltondan yansıması vardır.Vettel aracına isim koymuşdu yaa onun gibi bir isimde ben eklemek istedim; YALANLİS.
    Bu isimden çıkmak için bazı gerçekleri söyleyebilse yeterlidir.Örneğin Mcaristan-2007 de nasıl bir oyunu Ron ile birlikte nasıl oynadıklarını şöyle tam olarak bi anlatabilse.
    Birilerinin durmadan buraya ALonso hakkında şahsiyetsiz gibi açıklamada bulunmalarına rağmen Fitipaldi nin bile Alonso dan taraf olması dikkate değer.
    Belki bana hala aynı noktadasın diyenler olabilir; birileri o kadar kalın kafalıki 2 sene anlattım anlamadılar ama burada Alonso ya taktıkları her isme bende onların pilotuna isim takarat cevap vereceğim.Umarım hoşlanırlar… olsada buuu olmasada buuu…

  4. boybgm arkadaş 'atış serbest dileyen dilediği gibi takılır'anlayışının içinde rakip takımın pilotunun adını değiştirmek veya lakap takmak varmıdır.Neden (-) olduğunu anlamak zor olmasa gerek.Nazik olup iyi niyetimizi koruyalım.Saygılar.

  5. forever-Mclaren 10 numara yorum olmuş tebrikler…zat-ı muhterem falonso haberinin altına hangi McLaren ci yazsa hemen saldırıyor. Sonra da gelip aslında yazmayacaktım ama beni mecbur ettiler gibisinden garip yorumlar yazıyor…ne diyelim atış serbest isteyen istediği gibi takılacak :):):)

  6. espoir(Al10so) ve Alp güzel yorumlar…

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Mclaren Team bak dedin şimdi dank etti harbiden:D acaba Avustrulyada da Petrovla kapışıyo olmasınlar, Hamiltonda pistte intikamını almıştır:D
    Her pilotun belli karakteristik özelliği vardır, Hamiltonda bu! istesede değiştiremez değiştirirse kendi olamaz… Sadece birazcık daha yumuşatsın stilini bence ama köklü değişiklik ona yaramaz…

  8. sen önce trafik'de sakinleş pisti sonra düşünürüz 🙂 millet hızdan yakalanır bizimki zik zak dan.

  9. Alp olayı güzel özetlemişsin tebrikler =))

  10. Hayır Lewis :((((((((

    Biz seni böyle seviyoruz , ölümüme yarışmanı sadece 1 puancık için yarış dışı kalmanı , son turda 2 puan için kaza yapmanı , daha çok geçiş yapmak için ekstra pitstop yapmanı , beklenmedik yerlerde çılgın geçişler yapmanı , yeri geldi mi takımın için yalan söylemeni(:P) , trafik polisine yakalanmanı işte seni Lewis yapan en önemli özellik agresif olman…

  11. button her 2 yarıştada strateji ile kazandı.ya aynısı haamiye uygulansa idi o stratejilerin.
    bence hami sen bu yolda devam et bize keyifli yarışlar izlettir.pilot dediğinde savaşır ve hakettiğini söker alır senin gibi.taraftarı olmasamda hami gerçekten savaşçı ve gayet iyi bi pilot.

  12. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    birileri alonsonun haberlerinin altına yazrken ortada bir durum söz konusu oluyor. ancak birileride lewisin haberlerinin altına yazarken tamamiyle duygusal yaklaşıyor … asıl olay burda kopuyor. buyrun objektif olmamaya devam edin bakalım. nereye kadar gidecekse…

  13. "GÖZLÜKLÜ" SENİ MUHATAP ALMAYACAĞIM AMA ISRARLA KAŞINIYOSUN 🙂 ANLADIN SEN ONU 🙂

  14. nuri ozarslan avatarı
    nuri ozarslan

    Harika bir pilotsun,shumici olmama rağmen f1 kattığı zevkli sürüşten dolayı kutluyorum

  15. :)))

    bir yaptirimi yok sonucta ya. istediginizi yazin ne farkeder. ha + almissin ha – almissin tonla. odun vermemek gerek. kendi dogrularina uyuyorsa…

  16. Birileri at gözlüğü takarken birileri 'kör gözlüğü' takabiliyor.Körler – yada + ları ne zamandan beridir görmüşler…

  17. Dikkatimi çeken birşey var neredeyse aynı anlama gelen yorumlardan McLarenci olanın yorumu eksi (-) dolu diğerlerininki artı (+) dolu. buralara özellikle bu iş için gelenler var demek ki..örnek mi 20 sn önce yazdığım yorum anında -3 oldu :):):)

  18. EVET düşmeye başladılar :):):)

  19. "Bu kadar çabuk yerleşmesine şaşırmadım. Takıma gelirken yapacağı çok şey vardı ve bana ayrıcalık tanınabilirdi. Ama takım, pilotlarını kucakladı ve her ikimizin de kazanmasını istedi. Hıza ulaşması ve kendini rahat hissetmesi için takım her şeyi yaptı. Aynısını *2007'de bana da yapmışlardı"

    "Mühendislerimden bazılarını ona verdiler. Mümkün olduğunca denk durumdayız. Araç harika, çok iyi anlaşıyoruz. Herhangi bir sorun yok

    Hamilton: "Biraz galibiyet almak önemli. Onun şimdi 2 tane var ama sadece 11 puan gerisindeyim. Bazı şeyleri göz önünde bulundurursak iyi puanlar aldım"

    AARAnk dan: Asıl kaynayan kazan burası.Hele kazanın içi sementasyon derecesini bulsun bakalım ne sert çelik olacak.Unutmayın ki o çeliğin kılıçları çok sert olacak.
    McLaren saklı bir takımdır her şey ortaya çıkmaz ve iki İngiliz pilotdan dolayı daha çok içerde kaldığındandır hiçbişey belli olmuyor.Belli olduğunda herkess görecek.
    Zaman herşeyi gösterir…

    Hamilton haberlerinin altına yazmamak isterdim ama birileri Fernando haberlerine yazdıkça bende yazacağım.Unutmayın o artık Alonso değil Fernando dur.

  20. kerim sisman avatarı

    hamilton sonunda anladı çok geçiş yapmak yarışı kazanmakla eş değer değil. F1 yeni kurallardan sonra bu kadar kötü hale geldi işte.

  21. Haklısın forever-Mclaren.

  22. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    İspanya hiç birşey bitmez.Aksine başlar.

    Lewis in sakinleşmesimi?Gerek yok.Bu sene Yağmur ALonso ve Lewis zevk kattılar.

    En çok hoşuma giden şey ise Webber ona çarpınca sesini çıkarmadı ancak normal bir geçiş hamlesinde Webber hemen şikayet etti.

    Her neyse ben seni asla desteklemeyeceğim ancak her zaman için saygı duyacağım bir pilot olacaksın.Boşver sakinleşme.

  23. Lewis Senna avatarı

    Lewis'i Lewis yapan unsur agresifliği..
    takımın ve senin düzeltmen gereken şey sıralama performansı ve doğru lastik seçimi..daha yukarda başlarsa zaten agresiflik oranı azalacak.
    Tarih atak yapanları yazar..ör:prost un daha çok şampiyonluğu var ama herkes senna yı konuşur..

  24. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ''Mühendislerimden bazılarını ona verdiler. Mümkün olduğunca denk durumdayız. Araç harika, çok iyi anlaşıyoruz. Herhangi bir sorun yok"
    bu herşeyi açıklıyor zaten…

  25. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    F1ilyoF1 dediklerine katılıyorum ancak sana eksi verenleri anlamıyorum. sanırım bazıları bu tür şeyler için nöbet tutuyorlar:)))

  26. Bana sorarsan böyle devam et elbet birinci başlarsın o zaman kimse sana yetişemez zaten. Arkadakiler birbirini yer.

    McLaren bu sene hiç olmadığı kadar güçlü bana kalırsa. Takım uyumu ve hızımız şuan mükemmel. İspanyada bir iki problemi çözdük mü bu iş biter.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir