Montezemolo: "Pilotlarımız Arasında Anlaşmazlık Yok"

yazar:

kategori:

Çin Grand Prix’si pit girişi sırasındaki olay iddiaları alevlendirmişti.

Di Montezemolo da yaptığı açıklamada pilotlar ve diğer Ferrari  yöneticileri gibi olayın önemsenmediğini söyledi.

“Alonso ve Massa arasında bir anlaşmazlık yok. Ne yapmaları gerektiğini ve bu şekilde devam etmeleri gerektiğini çok iyi biliyorlar çünkü kendileri için değil Ferrari için yarıştıklarının farkındalar.”

Ayrıca başkanı, son üç yarıştaki hayal kırıklığının ardından takımının en kısa süre içerisinden yeniden yarış kazanacağını umuyor.

“Kısa zaman içinde kazanan günlerimize geri döneceğimizi umalım. Pazar gününde durum iyiydi. İlk beş virajda harika bir Alonso görmüştüm ama küçük bir detay vardı; erken start almıştı.”


Yorumlar

  1. Alonsothebest_Massa
    verdiğin örnekten emin misin?
    Ben o sözü başka bir yarışta söylediğini sanıyordum Schumi'nin.

  2. Bu adamlar birbirleriylede yarışırken ne söylenebilirki.Aslında herşey normal düzeyin de olmasına rağmen… Hamilton cu McLaren taraftarlarının hala içlerine yediremedikleri Alonso ve ona karşı olan hiddetlerinin daim olması ile ortalıkda dolaşan bir tavırdır.Karı-koca bile her zaman sevişmezler ki arada dövüşeceklerde…

  3. Anlasmazsizlik olsada Ferrari bunu aciklamaz!

  4. salamon kalos avatarı
    salamon kalos

    Montezemelo'nun müdahelesiyle fırtına dindi, ama inanın Alonso'nun benzer bir eylemi olursa (umarım olmaz) bazı şeyleri başkan bile önleyemez. Bu durum Massa'nın gelecek yıl Ferrari'den uçmasına kadar da gider. (Tahminim öyle olacak.)

    Abartılı davranışlar genellikle sahtedir; profesyonellerin dünyasında ise gerçek çoğu zaman olduğu gibi gösterilmez, nasıl algılanmasını istiyorlarsa öyle sunarlar gerçeği.

    Ta ki o gerçek örtü ve boya ile kapatılamayacak kadar büyüdüğünde kimse onun görünmesini önleyemez. Montezemelo bile. (Umarım böyle olmaz, yoksa Ferrari çok şey kaybeder.)

  5. Button telsizden "Alonso must have jumped the start" diyene kadar hayretler icerisindeydim, herhalde tarihin en iyi startlarindan biridir diye dusunuyordum 🙂

  6. Janus, evet açıkça ortada. Sağol link için.

  7. kerim şişman sen kendini kanddırıyorsun problem yok diye.massa diyor alonso ile konuşacağım.falan.başkan montezemeleo durum ayyuka çıkınca konuşuyor.politik olarak tabi.
    dediğim gibi durum örtbas edilecek ediliyorda ama bir kez daha sorun olursa ikili arasında eyvaahki ne eyvah küçük kıyamet kopacak.

  8. Katafalk, o zaman sana eskilerden bir start göstereyim.

    http://www.youtube.com/watch?v=Xv8zzLVRF9g&feature=related

    Startın hemen öncesine dikkat, hafif bir kalkışın ardından başlıyor yarışa. F1 oyununda çok fazla sayıda erken start almış biri olarak ( motor gücünü yüzde 120 ye çıkarınca, normal startla 7-8 pilot geçiyordu beni) farketmedim, olabilir .

  9. Farkı algılamak için yüksek teknolojiye gerek yok.Buyrun link
    http://www.youtube.com/watch?v=TfZbHv2E1RA
    Pek görmesek de olabilecek bi hata.Bu bize sadece alonso nun ne kadar hırslı bir pilot olduğunu gösterir.Ancak işin birde başka bir boyutu var.Tuttuğumuz pilot hırsına yenik düşüp hata yapınca körü körüne savunuyoruz da rakip pilot hırsına yenik düşüp hata yapınca deli gibi saldırıyoruz.Rakibin hatasını cezalandırmak için kendi aramızda fia dan daha fazla didikliyoruz kuralları veya boşlukları.Halbuki diğer taraftan da kuralların f1 i ne kadar sıkıcı hale getirdiğinden yakınıyoruz.Her yarışı tüm pilotlar aynı anda kazanamaz.Barış Manço abimiz gibi hepsine 10 veremeyiz.O yüzden kaybetmeyi de bilmeliyiz.Bir tek ben ve birkaç arkadaş mı pist üstünde kendinin ve aracının limitlerini zorlayan pilotlar görmek istiyoruz?Hayır.Hepimiz bunu istiyoruz.Alonso yu sevmem ama bu sene aracını motorunu patlatana kadar zorlamasını,massa yı pit yolunda zorlamasını,Red-Bulları geçmek uğruna erken start almayı göze almasını izlemek zevk veriyor.Yanlış anlaşılmasın zararlı çıktığı için değil.Mücadele ettiği için.Geçen sene İtalya da Lewis son tur dahil zorlayıp yarış dışı kaldığında herkes yerden yere vurmuştu ama ben takdir etmiştim azmini.Şimdi de Alonso yu takdir ediyorum.

  10. @minardi

    aslinda o kadar zor degil bence 🙂 ilk charlie whiting mi serhan acar mi farketti bilmiyorum ama ben hepsinden once farketmistim. whiting de parmagiyla gostermisti hatta ki o yasli basli adam biz genciz farkederiz 😀

    komik gelebilir ama ozellikle *** f1 oyunlari oynayanlarin gozunden kacmamistir. oyunlarda bol bol jump start yapan biri olarak soyluyorum :))

    bu arada 0.13 sn mi bilmiyorum ama eger oyleyse de bence o kadar kucumsenecek bir sure degil bu. hele start icin. of. cok buyuk aslinda biraz dusunursek.

  11. ferrari forewer hiç bi yere sallanayım deme… iki gün gelmediniz de hak hatır sorduğumuz yorum yazılarımızı dahi negatif puanlarla doldurdular.Ben bunlara Klan da iki sene laf anlatamadım sen ve başkaları iki kelimeyle hiçbişey anlatamaz.
    Mc Laren de Alonso vardı Malonso dediler çünkü Mallık oldu sayelerinde.Oysa şimdi tam kendisi… Ferrari deki Nando– Fernando.
    Artık Alonso yazmayalım sadece Fernado diyelim belki o zaman uzaklaşırlar bizim haberlerden.

  12. Thy arkadaşım, erken startla ilgili bir yerde 0.13 saniye erken çıktığını okumuştum ki bu farkı gözle algılamak zor gibi. Ben de izlerken farketmedim ama bunu ortaya çıkartabilecek teknoloji var Fia'nın elinde. Ayrıca Alonso da erken çıktığını kabul etmişti, zaten şaibeli bir durum olsa en önce Ferrari itiraz ederdi duruma daha yarış devam ederken, Ferrari ile mutlaka paylaşmışlardır erken çıktığına dair veriyi.

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ya sende dostum.Ammada kavga seviyorsunuz.Eskiden bbg vardı yayınlasada izleseniz keşke.

  14. kerim sisman avatarı

    hala problem olduğunu düşünenler kendi düşündükleriyle başbaşa kaldılar. tamamen hayal ürünü yaratıcı bi düşünce bu. bende şöyle bi hayal kurayım. ham ile but arasıda çok açık. hamilton bence çok sinirli ve içine yediremiyo but'a geçilmiş olmayı. çünkü 2 yarıştada but pitstop stratejisi ile kazandı. ve ham hoşnutsuzluğunu açık açık söyledi. araları şu anda çok kötü. birbirleriyle kamera arkasında hiç konuşmuyolar. bu düşüncemi hangi baba yiğit çürütebilir. ferrariden üst üste açıklamalar gelio olumlu olarak. bunlara değer vermiyosunuz, yok görüyosunuz. ama ham açık açık söylüyor bunlardan bahseden yok. hemde ham ile but arasındaki soğukluğa takımın kendisi neden oluyor.

  15. Abuzer Kadayıf bey kardeşim… Benim nikimin A larından ilki Abuzer diğeri Ahmet dir.Bu kadar çok sevdiğim bir ismin bu kadar fesatı temsil etmesi üzücü.

  16. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    artık yorum yasmıcm bu siteye f1den soğuttunuz adamı ya ne cok derdinz varmış alonsyla demekki zamanında cookkkkkkkkkkkkkkk …. muş:(

  17. THY bey kardeşim… biliyorum ben defalarca izledim hatta ilk yorumumda ben erken kararı vermem bile demiştim.Belki mili saniyeler boyutunda bir değer var.Birileri geç kalıyor ve geç kalkıyor dolaysıyla Alonso nun çıkışı daha çok ön plana çıkıyor.
    İnan… o çıkış bir nizami oluverse bu gün buralara yazıp duranların ne okuduklarını ve nasıl yorum yazacaklarını da biliyorum.

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    2005 Monaco gp sinde son turlarda Schumi resmen çarpacak şekilde Rubens e atak yapmıştı.Rubens her zamanki gibi bozulmuş ve hayatıma kast etti bu çılgınlık gibisinden yorumlar yapmıştı.
    2005 yılındaki araç resmen sürünüyordu.

    Schumi şöyle cevap verdi:Buraya pazar gezintisi yapmaya gelmedik.

    Sene 2010.Alonso ve Massa şampiyonluk mücadelelrinde çekişiyorlar ve Alonso geçiyor kıyamet kopuyor.Halbuki ondan 2 dk önce Hamilton ve Vettel giriş-çıkıç ve pit yolu çizgisi üzerinde bundan çok daha ciddi bir mücadeleye tutuşmuş

    Mclarenciler cevap veriyor:Araçların renkleri farklı onlar rakip.

    F1de en büyük rakibin takım arkadaşındır.Kim inanıyorki Hamilton'ın Button ın kazandığına sevinmesine?

    Her Button kazandıktan sonra takımla olan gerilim lastik kararı yanlıştı demeçleri?Gülermisin ağlarmısın.

  19. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ''Abuzer Kadayıf '' paylaşımın çok harika tebrikler.:)))

  20. AARank,evet alonso diğer pilotlara göre erken start aldı ama ben defalarca izledim ışıklar söndükten sonra hareket ediyor,link verecem ama rakip site ayıp olur.

  21. Folyo bey kardedeşim… sana yakıştıramadım böyle bir yorumu.Hamilton ve Martin senenin başında hata yaptıklarını kendileri açıklamalarına rağmen siz taraftarlar suçun hala Alonso da olduğunu sanıyorsunuz.Unutmayın artık McLaren de yok McLAren deki Alonso da yok.Ferrari ve Ferrari deki Fernando var.

  22. burak bocek avatarı

    Cidden insanların büyük bir Ferrari ve Alonso düşmanlığı var.Ama biliniz ki kin tutmak,insanlara abuk subuk nedenlerden ötürü düşman olup sürekli geçmişiyle yargılamak hiçte iyi bir özellik değildir.Ferrari de kötü bir hava olduğuna inanmıyorum.Bu diğer takımlarında başına gelebilirdi f1 mne olaylar görmüştür bugün ise bizim takımımız pit stoplar nedeniyle sürekli gündemde.Basın çok acımasızdır bunu hepiniz biliyorsunuz özellikle rakip takımlar doğal olarak rakip ülke basınları psikolojik savaş veriyor.Bizim insanımızı ben anlamıyorum cidden biz bu kadar fesat olmamlıyız.Bu bir sitemdir buradaki arkadaşlara.Evvela hepimiz içimizi temizleyelim bir aynada kendimize bakalım.Şu anlamsız kinimizden bir arınalım.Her Ferrari ve Alonso haberinin altında tartışma çıkması bizim ne kadar olaya düşmanca yaklaştığımızı gösteriyor.Kimsete bizleri zorla sevdiremeyiz ancak en azından bizim rakip takımlara yapmadığımız türde davranışlarında bize karşı yapılmamasını istememiz çok değil.Burda artık haberi okuyup yorumdan çok yoruma yorum yapar hale geldim.Buda beni üzüyor.Her haberde ortalık karışacak daha yeni başladı falan bilmem ne tarzı açıklamalarıda ayrıca gereksiz buluyorum.Ne diyelim Allah akılfikir versin.Demekki millet işi gücü bıraktı 4 bir koldan cıngar çıksın diye bekliyor ancak o insnalar başlarına bir üzücü duurm geldiğinde en çok sızlanan insanlardır

  23. Yahu zaten böyle bir durum olmasa, sen de açıklama yapma ihtiyacı hissetmezsin. Anlaşmazlık var ki çıkıp açıklama yapıyorsun. Bu çernobil'den sonra bizim bakanın çıkıp çay içmesine benzedi.

  24. beklenen açıklama.
    bizde yedik di montezemelo

  25. burak bocek avatarı

    Sen Alonsoya söyledin de birşey oldu mu F1ilyoF1

  26. Bu adam TV de daha genç ve dinç gözüküyor.RAI 1 de TeleThon ile ilgili programda izlemişdim.Gayet dinamik birisi.
    Araç iyi durumda pilotlarda iyi sadece şansızlıkları yenseler yetecek.Fernando nun o kadar basit hatalı bir start çıkışı yapacağı kimin aklına gelir.

  27. "kendileri için değil Ferrari için yarıştıklarının farkındalar."

    bunu sen bir Alonso ya söyle bakalım ne oluyor?

  28. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    evvel zaman içinde kalbur saman içinde…
    http://i.imagehost.org/0548/ferrari_7.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir