Brundle: "Vettel, Hamilton ve Button Ceza Almalıydı"

yazar:

kategori:

2010’da şimdiye kadar deneyimli eski pilotlardan Alain Prost, Johnny Herbert ve Alex Wurz gibi isimler yarış komiserliği yaptı.

Brundle eski zamanların daha sert ve sınırsız cezalarının artık verilmediğini, yarış komiserlerinin artık çok hoşgörülü davrandığını düşünüyor.

1996 yılından bu yana BBC’de yorumculuk yapan McLaren’in eski pilotu Brundle, BBC sitesindeki köşesinde Sebastien Vettel ve Lewis Hamilton’un Çin GP’si pit alanındaki mücadeleleri nedeniyle ceza alması gerektiğini düşündüğünü yazdı. 

“Her ikisi de kınama aldı ama bunun ne anlamı var ki? Bir kınamanın etkisi nedir, kaç tane kınama alınca gerçek bir cezaya maruz kalırsınız?”

“Ben hafta sonunda yarış komiseri olmadığım için şanslılar. Çünkü ben olsaydım Barselona yarışında gridde geride olmaları için zorlardım.”

Brundle ayrıca yarışın galibi Jenson Button’ın da güvenlik aracı arkasında yarışa yeniden start verildiği sırada aşırı bir sürüş gerçekleştirdiği için ceza alması gerektiğini düşünüyor.

“Eski takımım McLaren için pek makbul bir yarış komiseri olmazdım herhalde ama bu iş gözde olma yarışması değil.”


Yorumlar

  1. "Eski takımım McLaren için pek makbul bir yarış komiseri olmazdım herhalde ama bu iş gözde olma yarışması değil."

    bence sevgili brundle bu yorumunu "bakın ne kadar tarafsızım mclarene bile acımam beni de komiser yapın" diyemediği için söylemiş yoksa kariyerine lafımız yok söyledikleri hoşunuza gitmiş ki hemen şakşaklar gelmiş beyefendiye bi de alonso massa olayı çin konuşsaydı hapı yutmuştu sanırım

  2. elif çivici avatarı

    Açıkçası bende öyle düşünüyordum,tıpkı Brundle gibi,heyecan denilen şey güvenlikten daha mı önemlidir ? Formula1 sadece Tv başındaki seyircilerden ve reytinglerden ibaret değil ne yazık ki.Ama bir gün o da olacak.

  3. "Berkhan Oğulcan Akçay"
    sende bizim görüşümze saygı duy bir zahmet..

  4. "bu adam" "herif" veya "kim la bu puhahaha" diye dalga gectiginiz adam eski bir pilot, evet. hem de oyle yabana atilmayacak bir pilottur. galibiyeti yok hatirladigim kadariyla ama bircok podyumu var; ayrica m. schumacher ile -acik ara gerisinde kalmis olsa da- bir donem takim arkadasi olma tecrubesi var.

    eh, cok iyi bir "yorumcu" ve sunucu oldugunu da bilmeyen yoktur heralde…

    soylediklerine de katiliyorum. kinama nedir ki? 2008'de sanirim valencia'da (avrupa gp) massa ile bir force india pitte benzer bir sey yasamisti. en azindan para cezasi verilmisti.

    "kiniyorum. kin kin kin…"

    motor sporlarinin zirvesinde bunlar olmamali. komik kaciyor biraz kusura bakmayin. brundle sonuna kadar hakli.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ayrıca pilotlara yarışın ardından verilen cezalar yarışın heyecanına etki etmez zaten. Adam yarıştan sonra verilmesi gereken cezalardan bahsediyor. Kendi görüşü. Saygı duyun.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu adam F1'in en önemli yüzlerinden biri saçmalamayın.

  7. kim la bu brundle? haa eski bi pilotmuş ne işimize yaradı şimdi bu bilgi? amcam zamanında ben çok çektim onlarda çeksin demenin başka yolunu bulmuş! her yarış sonrası birileri beyanatlar savuruyor ya neyse… bende fia başkanı olsaydın brundle yi konuser yapmazdım… olsaydımda olsaydım..tamam sen ol biz geliyozzz…

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Mesela 2008 spa da Lewis e verilen ceza.Skandaldır.Vereceksen yarış içinde ver.Yada hiç verme.Ne yani Button a da ceza gelirse artık yuh demek lazım.Olur böyle şeyler.

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Her ikisi de kınama aldı ama bunun ne anlamı var ki? Bir kınamanın etkisi nedir, kaç tane kınama alınca gerçek bir cezaya maruz kalırsınız?"

    kerim şişman…brundle… yok artık:D:D:D

    bi daha ki yarışta uslu olsunlar diye kınıyorlar brundle amca, bi dahakine kulak çekeriz niyetine;)

  10. efendimayin  avatarı

    Abartmış buda.

  11. Bunun gibi herifler yüzünden bi ara F1 izlenemeyecek hal almıştı ancak şimdi her yarışta tecrübeli bir f1 plotunun komiserler arasında yer alması bu problemi çözdü. Hem o yarış esnasında neler yaşanabilecegi objektif bir şekilde ele alınıyor hemde izleniş açısından ve görüntü açısından harika yarışlar oluyor .

  12. Bu arada para cezası her zaman daha mantıklı gelmiştir bana. Kınama harbiden saçma. Ama ortada ceza yada yarıştan sonra değerlendirilecek bir durum da yoktu bana kalırsa.

  13. Çok boş konuşmuşsun. Yarışın belki en heyecanlı anlarıydı söylediklerin. Senin hakemlik yaptığın GP de (inşallah olmaz) Bahrain den daha sıkıcı yarış izleriz artık.

  14. Bari şöyle adamakıllı bir para cezası verin de iki kere düşünsünler. kınama cidden etkisiz. hayır f1 futbol gibi değil ki 3 kınama 10 sıra grid cezasına yol açmıyor zannedersem. bir de bu yarışa heyecan katıyor diyenlerin yüzde 99'u benzer hareket kendi pilotuna ya da takımına yapılınca ceza verilmesini savunmaya başlıyor. ilginç yani psikoloji deneyi olabilir bundan. Conformity,social role, social norms, normative social influence ve obedience konularını kapsayan bir deney yapılabilir. evet.

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    bu kınama gerçekten saçmalık.Hayır yarıştan sonra değerlendirecek ne demek.Sözde etkili kararlar alınması için pilotlar toplandı.Oldu adamlar çıksın podyuma sonra bir bakalımki +25 sn..30 tur var önünde karar vermek için joker hakkınımı kullacancaksın.Ya verirsin ya vermessin.Bari pilotları cuma antremanlarından önce tek ayak üstünde imza verme cezasına çarptırın.Kınamaymış peh..

  16. Hakkaten güvenlik aracı arkasında button nasıl bir start verdi öyle sanki araba çöplüğüydü 🙂

  17. brundle amcanız sert çıktı mclaren ci arkadaşlara duyurulur:)))

  18. Brundle için buraya "yaşlı bunak, kimdir Brundle" yazacaklar mutlaka…

    "Brundle eski zamanların daha sert ve sınırsız cezalarının artık verilmediğini, yarış komiserlerinin artık çok hoşgörülü davrandığını düşünüyor."

    Brundle 90'Lı yılların başlarındaki bir pilot doğal olarak eski zamanları biliyor.

    Ayrıca bu siteden bir arkadaşımız kınama nedir ki diyerek bir yorum yapmıştı benzeri Brundle'dan geldi…

  19. yiyosa yapında yarışlara tek heyecan katan adamları bastırın
    böyle olması iyi oldu
    brundle komiser olmasın kanımca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir