WRC Pilotları Etaplarda Yapılan Değişikliklerden Şikayetçiydi

yazar:

kategori:

Bazı pilotlar keşif turları ile gerçek yarış arasında etaplarda değişiklikler yapıldığı için Türkiye Rallisi organizatörlerine kızgındı. Pilotlar Bozhane ve Riva’daki etapların yarış içerisinde değişikliğe uğratıldığından bahsettiler. Bu tarz işlemler kurallara aykırı ve organizatörler de yolda yer alan büyük kayaları el ile kaldırmaktan başka bir değişiklik yapmadıklarını belirttiler.

Sebastien Loeb, “Kesinlikle değişiklikler vardı. SS12’ye başladım ve ilk sağ virajı döndüm, 80 metre sonra dördüncü viteste bir sol viraj vardı. Ama oraya vardığımda viraj göremedim. Düzlüktü.”

“Bazı yerlerde de (taşları yoldan temizlemek için) kar küreyici tarzı şeyler kullanmışlar ve yolun kenarında yığıntılar vardı. Oysa keşif turunda bunları görememiştik. Bazen yollar fazla virajlı bazen de değildi.”

“Notlarımda bir virajı kesmem için bir ibare yer alıyordu. Bunu beşinci ya da altıncı viteste yapmam gerekiyordu ve virajın çıkışında bu yığıntılardan biriyle karşılaştım. Güm! Orada araca biraz hasar verdik.”

Loeb’ün yardımcı pilotu Daniel Elena da yapılan değişiklikler sorulduğunda, “Zor değildi, tehlikeliydi. Keşiften sonra sürüler taşlardan biraz şikayet etmişlerdi ve organizatörler de yolu temizlemek istemişler. ama bu sırada bazı virajları da değiştirmişler. Keşifte bir sol viraj vardı ama etaba gittiğimizde yok olmuştu. Kenarda yığıntılar vardı ve altıncı vitesle giderken onlardan birine çarptık. Çok tehlikeliydi.” dedi ancak rallinin olumlu yanlarından da bahsetti; “Etaplar bazı noktalarda oldukça hoştu ve bazılar da gerçekten eğlenceliydi. Bir yarıştı, sorun değil.”

Mikko Hirvonen; “Eğer organizatörler bir değişiklik yapılmadığını söylüyorlarsa resmen yalan söylüyorlar ve bu çok aptalca. Yolu kazıyorlardı ve bunu yapınca da yolun kenarında yığıntılar oluşturdular. Kahretsin ki çok fazla değişiklik vardı. Bunların ardından, yol notlarıma güvenemedim.”

“Organizatörler sadece taşları kaldırdıklarını söylüyorlar ama bundan daha fazlasını yaptıkları ortadaydı. Etabı değiştirmişler ve kimseye söylemediler.”

Bir değişiklik yapılıp yapılmadığı sorulduğunda organizatörlerden bir sözcü, “Etaplarda bir değişiklik yapmadık. Tek değişiklik, SS12 öncesi yakıt ikmal alanının değişikliğiydi ve SS13’ü de dolaşıp büyük taşları elimizle temizledik ama bunların dışında değişiklik olmadı.” diye cevapladı.

 

 

 

 


Yorumlar

  1. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    bunları öğrendiğimiz iyi oldu..yine bir tosfed klasiği..iyi yazmışsın sağol

  2. tofsed yine organizasyonu eline yüzüne bulaştırdı. her sene gelişecek diye bekliyoruz, yine aynı bilindik bize özgü şeyler..
    adamlar 10 dakika sonra başlayacak olan etab için uyarı levhalarını takmamışlar, o anda takıyorlardı, bi de bize veriyorlar sokun demiri yere diye. yanımda da bir ingiliz vardı, ne yapayım diyo, elindeki iphone telefonlamı çakayım dedi yıkıldık gülmekten. adamlar kırmızı şeritleri dahi germemişler. fia güvenlik aracı görünce güvenlik gerekçesiyle etabı iptal ettiler.

    yolların kenarlarında gerçekten birikintiler vardı. pilotlar söylediklerinde haklılar.

    tofsed in bu konuyu daha ciddiye alması gerekli. ayrıca biletix den aldık, ücretli seyirci etabı diyordu ücretli felan değildi. herkes girip çıkıyordu, kontrolör felan yoktu. transfer bileti aldık, adamlar bilgi sahibi değiller, yolları biz tarif ediyoruz adamlara, diğer etaba yetişeceksin, gitmiyor adam. bize talimat vermediler diyor. bir önceki gün adamları bırakıp geri dönmüş servisler. millet kendi imkanlarıyla döndü geriye. resmen eline yüzüne bulaştırmak diye buna denir. yabancılar yarış rehberinden memnun değiller, açıklayıcı değildi biz bile anlamadık pek.

    yarış bitti, kupa töreninde şampanya vermediler pilotlara, pilotlar birbilerine baktılar ne oluyo filan diye.

    tamam aksaklıklar olur, bunlar giderilir ama bu kesinlikle ciddiye almamak. yaptığın bir işi profesyonel yapacaksın. allah aşkına başka işle uğraşmıyor tofsed, bir organizayonun düzenini ayarlamaktan aciz. çok saol mümtaz tahincioğlu, ellerinden hüner akıyor, üzerine gram tualet giy, poz ver ancak basına. torpilli oğlunu al takıma, yetenekli insanların ayağını kes.

    lütfen yarış keyfimizin içine etme artık tofsed. uzaya roket fırlatmıyorsun, sadece düzen istiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir