Haug: "Kurallar Yeni Takımlara Uygun Olmalı"

yazar:

kategori:

2013 ve sonrası için kurallar görüşülmeye devam edilirken, Mercedes Motor Sporları Patronu Haug yapılacak herhangi bir değişikliğin küçük takımların yararına olması gerektiğini savundu.

“Şu anda en iyi takımlara sahip olduğumuzu düşünüyorum ve çok fazla aracın gridde olması güzel ama bağımsız üreticileri desteklememiz gerekiyor.”

“Bağımsız üreticilere ihtiyacımız var ve Ferrari’ye de. İyi bir çözüm bulmalıyız. Formula 1 teknik olarak idare edilmeli.”

“Ben süreç konusunda iyimserim ve birlikte bunu başarabiliriz. Geçmişte mümkün olmuştu ve u anda Jean Todt ve takımlar arasında oldukça yapıcı bir atmosfer var.”

Ayrıca Haug, daha küçük ve çevreci güç üniteleri görmeyi umduklarını belirtti.

“Formula 1 ile ilgili en ilgi çekici şey, hızı, gürültüsü, limitlerde oluşu. Çevreci olma konusunu tartışabiliriz ama F1’in teknik bir idareye ihtiyacı var. Eğer Avrupa’dan Japonya’ya bir 747 ile uçarsanız, Formula 1’de tüm sezonda kullanılandan daha fazla yakıt kullanmış olursunuz. Bunlara geniş bir perspektiften bakmak gerek.”

“Yapabileceğimiz en çevreci aracı yapmak konusunda düşünceli olmalıyız. 2013’te motorlar küçültülecek çünkü yakıt tüketiminin ve karbo emisyonunu azalması gerekiyor. Ama 700 beygirlik bir aracın dünyanın en çevreci aracı olacağını düşünemeyiz, çünkü değil.”


Yorumlar

  1. nba de draft seçmelerde ilk sıradan seçme hakları sonda kalan takımlara verilir. bu yeni gelen takımlara birçok konuda serbestiyet tanınmalı. yoksa komik durumlar çıkıyor ortaya. ortalıkta gezmekten başka pek birşey olmuyor. tur yemeler trafiği tıkamalar heyecan da vermiyor. arada şampiyonluğa oynayan bir takım veya pilotun birde ekmeğine kan doğrarsalar eyvah eyvah…

  2. teşekkür ederim arkadaşlar 🙂

  3. konuyla ilgili çok güzel tesbitler.zaten haug gerçekçi ve doğrucu hep. bu adamı bu yüzden seviyorum.
    Eğer Avrupa'dan Japonya'ya bir 747 ile uçarsanız, Formula 1'de tüm sezonda kullanılandan daha fazla yakıt kullanmış olursunuz. Bunlara geniş bir perspektiften bakmak gerek."
    buda çok güzel bi örnek olmuş.

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bence kerse geri dönülmeli ve kers sistemi en iyi şekilde geliştirilmeli. en çevreci çözüm kers ….

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    giderek küçülüyor motorlar

    speed trap'larda 290 lardan fazlasını göremeyiz heralde

  6. m-sc efsane avatarı

    bu sene yeni takımların katılabilmesi için kurallar değiştirilmişti.. ferrari yeni kurallara karşı çıkmıştı en çokta bütçe kısıtlamasına.. bu yüzden ferrari fıa yı f1 den ayrılmakla tehdit etmişti.. bu gelişmelerden ötürü haug yeni takımları f1 çekerken ferrari gibi takımları da küstürmemek gerektiğini söylemiş..

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    küçük takımlarada ihtiyacımız var büyüklerede vs demek.Haug efendi adamdır.Ron Dennis vs bu adamlar birbirlerine taş atmazlar.Anca saygı duyarlar.Güzel konuşmuş bence.Ama motoru küçülteceklerine şu ön kanadı küçültseler.

  8. DÜZELME
    "Bağımsız üreticilere ihtiyacımız var ve Ferrari'ye de"

    ne demek bu; acaba bir taşlamamı, yoksa bağımsız üretici olduğu için bir ÖRNEK mi?

    anlayan arkadaşlardan biri bana da anlatabilirmi? şimdiden teşekkürler…

  9. ferrari bahar diye birini 1.5 veya 1.8 turbo motorları geliştirmekle görevlendirmişti demekki turbo ve daha küçük olacaklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir