Haug: "Schumacher Avustralya'da Kazanabilirdi"

yazar:

kategori:

Haug, eğer ilk virajda Fernando Alonso ve Jenson Button’ın tetiklediği karışıklıktan kaçınmak zorunda kalmasaydı Schumacher’in o yarışta podyuma çıkabileceğine hatta yarışı kazanabileceğine bile inanıyordu. Schumacher yarışı 10. sırada tamamlamıştı.

Haug, ilk viraja girerken Schumacher’in yarışın galibi olan Jenson Button’ın önünde yer aldığını hatırlattı.

“Yarış galibinin önünde dördüncü sıradaydı, geriye düştü ve yine de onunculukla ayrıldı yarıştan. Onun zorlandığını söylüyorsunuz ama gerçek şu ki sezonun ikinci yarışını kazanabilecek durumdaydı.”

“Michael geri döndüğünde adil olmak zorundaydık çünkü otomobil olması gerektiği seviyede değil.”

Ayrıca Haug, Schumacher ve Rosberg arasındaki farkın sadece otomobilin karakteristiğine bağlanamayacağını belirtti.

“Nico’nun sadece otomobil bu şekilde olduğu için hızlı olduğunu söylemek adil olmaz. Belki de Nico dünyadaki en hızlı pilottur”

Mercedes, İspanya Grand Prix’si için bazı güncellemeler yapmayı planlıyor ve böylece öndekilerle arasındaki farkı kapatmaya çalışacak.


Yorumlar

  1. çekinme aga bildiğini söyle niye söylemiyon.yoksa sendemi karar aldın aga

  2. m-sc efsane avatarı

    kararını boduğunda konuşuruz bu konuyu:)

  3. m-sc-efsane senin varsa yaz kardeş bi engelin yok.
    ben yazamam kararımı bozamam şimdilik

  4. m-sc efsane avatarı

    merak ettim şimdi jet man:) benmde ilginç düşüncelerim var:)

  5. aslında çok ilginç düşüncelerim var yanlış anlaşılmasın schumiyi yermekle ilgili değil kesinlikle.schumi-mercedes-f1-diğer pilotlar sarmalıyla sadece schumiyi ilgilendirmeyen ona bağlı diğer durumlar vs.ilgili.belki kimsenin aklına gelmemiş yada yazamadığı bazı düşünceler ama yazamam.nedenini biliyorsunuz.

  6. schumi hakkında yorum yapamam tartımak istemiyorum.mercedes için hayırlısı olsun

  7. m-sc efsane avatarı

    jey man testler zamanındaki haberlere bir bak istersen.. bunu Ross Brawn söyledi..mercedes redbull ferrari ve mclarenden yavaş olabilir aracında problem yaşayan schumi rosberg değil bu arada..

  8. m-cs-efsane schumi testlerde rosberge nasıl baskındı test sonuçlarına bak istersen
    şayet araçta bi sorun varsa o zaman sorunsuz araçla rosberg neler yapar neler düşünebiliyormusunuz

  9. Schumahere gore arac yapmak istiyorlar ama bu tam tersi oldu.Kusurun %95 aracta.Schumiyi suclamayalim.Brawn Schumahere gore arac yapamasa neden F1-re Schumiyi cagirdi anlayamadim!

  10. m-sc efsane avatarı

    schuminin durumu çok ilginç. anlamak gerçekten çok zor.. sezon öncesi testlerde nicoya baskındı ama sezon başlayınca tam tersi oldu..akla gelen tek şey aracın istenileni verememesi.. başka mantıklı bir neden göremiyorum..

  11. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Yorum çok komik .
    Kaş yaparken göz çıkarıyor tobul hoggg.

  12. efendimayin  avatarı

    Nico gerçekten çok hızlı bir sürücü michalein şanssızlığı biraz da bu. Michael hırslıdır pes etmez.

  13. Haug'un söylemediği ama ima ettiği şey şu ana kadar Schumacher'in Nicodan yavaş olduğudur.Bunu biz de görebiliyorduk.Özellikle avusturalya yarışında arayı ciddi bir şekilde kapattığını da gördük ve kuru zemin performansı da fena gözükmüordu.Ne olduysa yağmurlu malezya sıralamalarında(daha önce yağmurda çok iyi olduğu için ben şahsen onun ilk üçe gireceğini düşünüyordum ne yazık ki bundan çok uzaktaydı ) ve Çin yarışında oldu.Aslında Çin yarışından önce Schumacherin demeçlerinden yarışın da kötü geçebileceğini duyduk belki de gerçekten sorunun büyük çoğunluğu araçtaydı;ama bir araç ne kadar sorunluysa bazen 2-3 sn kaybettirebilir mi ? Ben emin değilim.Bana göre yarışta hem lastikleri iyi kullanamadı hem de ayraçta kendini rahat hissedemiyordu. 13. turda Hamilton 1:42.061 Schumacher 1:45.101 Button 1:43.618 Nico 1:43.726 zamanı yapıyordu.Hamilton arayı bu kadar hızlı kapatırken ben gözlerime inanamadım bu adam niye bu kadar yavaş diye düşünüyordum.Hala da cevabını tam olarak bulmuş değilim.Bir pilot takım arkadaşına göre bu kadar yavaş olabilir mi ki hem de bir yarışta bu kadar fark atılabilir mi bilemiyorum ama herşeyi hesaba kataraktan bunun normal bir gün olmadığını biliyorum.Yarışta da pit stop kararlarını kendi mi verdi Ross mu verdi bilemiyorum ama ilk pit stop hariç diğerleri çok şahaneydi ve iki tanesiyle sıra kazandı.Bakalım avrupa yarışları ne getirecek.Hala beklentim avrupada iyi bir trend yakalayacağı…

  14. Kanımca Schumacher'in birincilik şansının bulunduğu fikri yanlış bir fikir değil. Keza o kaza olmasaydı Alonso'nun, lastik ile ilgili bir sorun olmasaydı Vettel'in, Mark Webber'in kontrolsüz geçiş hamlesi ve çarpışı olmasaydı Hamilton'un bile 1.lik şansı olacaktı.

    "Nico'nun sadece otomobil bu şekilde olduğu için hızlı olduğunu söylemek adil olmaz. Belki de Nico dünyadaki en hızlı pilottur"

    Olabilir, neden olmasın?

  15. şayet ihtimalleri sayıyorsak
    evet çin de yağmur ve güvenlik aracı periyodları olmasaydı rosberg 1 gidiyordu.galip gelebilirdi
    yada 2.kez güvenlik aracı girmese rosberg 2.olur hami ona yetişemezdi
    ihtimaller çok

  16. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Haug u severim ancak schuminin başarısızlığının sebeblerini bulmak yerine , daha çok ihtimaller üzerinde durması çok garibime gitti. henüz sebeb bulunamıyor sanırım , nasıl oluyor anlamıyorum.

  17. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    evet 7.sıradan başladı ilk virajı 4.dönüyordu ross brawn iyi bir stratejiyle ya podyum yada zafer kazandırabilirdi.

  18. teknik adamlar-başkanlar içinde en çok haug u severim.sana güveniyorum bize rekabetçi bi raba vereceksin ispanyadan itibaren.rosbergde o arabanın hakkını verecek hiç kuşkun olmasın

  19. Tolga Soydan avatarı

    bence en mantıklısı sutilin söyledikleri.yani lastikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir