McLaren Pilotları: "Başarının Sırrı Sıkı Çalışma"

yazar:

kategori:

Şu anda Jenson Button pilotlar klasmanının zirvesinde yer alırken, McLaren takımı da markalar klasmanında lider durumda.

Jenson Button, McLaren’in sezona yaptığı bu başlangıcın sürpriz olmadığını belirtiyor.

“Hata yapmadan sıkı bir çalışma sonucu elde ettik bu başarıyı. Buradayız çünkü McLaren Mercedes takımındaki herkes bunun için her gün çalışıyor.”

“İlk kez şubat ayında araca oturdum ve o andan beri çalışmayı hiç bırakmadık. Testlerde yarışlarda, pist üzerinde ya da pist dışında, önde olabilmek için hepimiz deliler gibi çalıştık ve her iki şampiyonadaki pozisyonumuzun da çok iyi olduğunu ve fazlasıyla hak edildiğini düşünüyorum.”

“Her şeyi doğru yapmadık ama bunu kabul ettik ve yolumuza devam edip bunlardan ders çıkardık. Bunlar çok çok değerli deneyimler oldu. Ama şimdi rahatlamıyoruz. Barcelona öncesi araçları, ekipmanları ve personeli Avrupa’ya getirmekte zorluk yaşandı ama bunlar Avrupa’ya döndüğümüzde daha iyi yerlere gelmek için sarf edeceğimiz çabayı etkilemeyecek.”

Hamilton da zor bir başlangıç yapılan 2009’un ardından takım içindeki yeni çalışma etiğinin McLaren’ın başarısında büyük payı olduğunu

“Böyle sonuçlar alabilmek için ne kadar çalıştığımızı çok iyi biliyorum. Geçen sene, 2009’da kazandığımız galibiyetlerin bizi daha çok sevindirdiğini çünkü o galibiyetler için çok çok fazla çalıştığımızı söylüyorduk. Aynısı bu 1-2 sonuç için de geçerli. Geçen sezonun başlangıcından bu yana bunu inşaa etmeye çalışıyoruz.”

“Takım sanki fitili ateşlemiş gibi. Takımda herkes ama herkes bu sonuçları almamız için her zamankinden daha çok çalışıyor ve bunlar gerçekten de işe yaramaya başlıyor.”

“Takım içerisindeki atmosfer harika. Artık güçlü bir ekibiz ve daha fazla yarış kazanmamız için gerekli olanları biliyoruz. Zafere açız. Çin iyiydi ama bu sonuçlardan daha iyisini istiyoruz çünkü böyle olduğunda kendimizi çok iyi hissediyoruz.”

Button’ın iki zaferine karşılık Hamilton Henüz zafer kazanamamış olsa da, Hamilton birlikte McLaren’in başarısı için çalıştıklarını belirtiyor.

“Jenson harika bir pilot ve gerçekten birbirimizden bir şeyler öğrenebiliyoruz. Böylece bu aracı zirve için mücadele eden bir konuma getirmemize yardımcı oluyoruz. Her ikimiz de deneyimliyiz ama bir taraftan da öğrenmeye devam ediyoruz ve ben hâlâ bu aracın daha iyi olabileceğine inanıyorum.”

“Arka arkaya yapacağımız birçok güncelleme olacak, Barselona için bazı değişiklikler var ve iyi durumda olabileceğimizi düşünüyorum. Hâlâ sıralama performansına biraz daha fazla odaklanmamız gerekiyor. Çin’de bazı gelişimler kaydettik ama yine de önümüzde uzun bir yol var. Oraya ulaşacağız.”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    bariz şekilde aracı dolu depoya göre en iyi tasarlamış aracız.

    boş depo ile bu kadar fark yiyip, dolu depoyla bu kadar fark atan bir takım, aracın karakteristiği konusunda doğru karar vermiş demektir.

  2. ismail uçar avatarı

    ispanyada hangi aracın öne çıkmasını bekliyosunuz?kimin aracı daha uygun? kim avantaj sağlar,?

  3. Alakasız olarak şu alınan başarıları görünce Button şampiyonmu oluyor diye sormak geliyor.Bir pilotun bu kadar kolay puan almasından öte yarış kazanması bu olasılığı dile getirttiriyor.

  4. Mc laren çok iyi bir takım,ben alonso nun kazanmasını isterim,ama button kazansa üzülmem,hamilton kazanmasın yeter.niye?çönkü şimdiye kadar insan üstü bir varlıkmış gibi lanse edildi de ondan,kimse fanatiklikle suçlamasın benim düşüncem bu,mc larenin değil hamiltonun kazanmasını istemem.

  5. başarının sırrı sıkı çalışmadır inanmaktır o işe konsantre olmaktır yaptığın işi rüyanda görmektir geceni gündüzünü vermektir. fatih terim uefa kupasıyla taçlanan o muhteşem 4 yıllık şampiyonluk serisinde tesislerde yatarmış. 4 senenin bitiminde faruk sürene(gs başkanı)fulya hanım yalvarmış kocamı artık bana bırakın diye…bu örneği şu açıdan verdim. o neticeler alınmasaydı o emeklerin hiçbirisi konuşulmazdı göz önüne gelmezdi. hülas mclaren o yıllardır beklediği takımlar şampiyonluğu ve pilotlar şampiyonluğunu kazanırsa ancak bu haberlerin bir değeri olur. hayat neticedir. oda bizim irademizin dışındadır. o işe karar verende bellidir.

  6. Mclarenin bu özelliği zaten sadece bu sene olan bir şey degilki , 4-5 senedir devam eden bir çalışma , emeğin ürünü bunların hepsi .

  7. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    böyle sıkı çalışmaya devam… gerisi gelecektir. umarım bu ivme asla azalmaz…

  8. sen öyle diyorsan öyle olsun sanslı olalım…
    tur yiyecek kadar yavaşız ya şansımız da olmasa ne olurdu kimbilir 😀

    şaka bi yana takımlar birbirine yakın biri öne çıkacaksa bu en az hatayı yapan olacaktır o da mclaren oldu
    yeri geldiğinde bize objektif değilsiniz derler

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    akıllıca strateji desek daha doğru olur kanımca..
    yarışları en güçlü otomobile sahip olup en iyi sürüşü yapnalar kazanmıyor malesef,eğer öyle olsaydı son 3 yarışı hamiltonun kazanması gerekiyordu çünkü..ama biz memenunuz diğer faktörler işin içine girdiğinde button un kazanmasından,en azından biri olmasa öteki kazanıyor,kazanamayanlar da böyle kıskanıyor işte hayat böyle:D

  10. haha fotoğrafa bayıldım 🙂

  11. "cok degil, verimli calistim."

    – dereceye giren final dersanesi ogrencisi

    😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir