Ferrari: "Yeni Kurallar, Teknolojiyi Zorlamalı"

yazar:

kategori:

Takımlar, 2013’ten itibaren uygulamaya geçmesi için 670 beygirlik 1.5 litre turbo motorlar üzerine planlar yapıyor.

Felisa, kuralları hazırlarken takımların daha cesur olması, GDI (Doğrudan Benzin Püskürtme) konusunda daha ekonomik çalışmalara yönelmesi gerektiğini düşünüyor.

Cuma günü Pekin Motor Gösterisi’nde konuşan Felisa, Formula 1’in yol araçları ile daha ilişkili olması gerektiğine inanıyor.

Felisa: “Eğer F1, gerçek sürüş sartlarına yardımcı olacak bir şey geliştirmek zorunda ise, motorlar için en iyi çözüm turbo besleme ve GDI’dır. İşte bunu destekleriz”

“Sürüş verimliliği ve motor kullanımını olumlu yönde geliştirmenin en iyi çözümü bu”

Bu hafta başlarında Mercedes-Benz motor sporları sorumlusu Norbert Haug, çok daha küçük motorların benimsenmesini beklediğini söyledi ama sporun daha çevreci olacağını düşünenleri de uyardı.

Haug: “Formula 1 ile ilgili büyüleyici olan şey hızlı, gürültülü ve sınırlarda olmasıdır. Çecreci girişimleri tartışabiliriz ama Formula 1, teknik açıdan tetiklenmelidir. Eğer Avrupa’dan Japonya’ya bir 747 ile uçarsanız, bütün F1 sezonundan kullanılandan daha fazla yakıt harcarsınız. Bütün resmi görmeliyiz.”

“Yapabileceğimiz en temiz araçları ürettiğimizi unutmamalıyız. Motorlar 2013’de küçülecek, çünkü yakıt harcaması aşağı çekilmeli ve karbon salınımını azaltmalıyız. Ama bir 700 beygirlik aracın şimdiye kadarki en çevreci araç olacağını düşünemeyiz”


Yorumlar

  1. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    kers falan da gelcek ve kersin ürettiği enerji arttırılacak hız açısından kayıp yaşanacağını sanmıyorum. 2009 da aero etkisini düşürmelerine rağmen 2008 in tur zamanlarını geçiyorlardı. F1 araçalrı yine hızlı olur.

  2. Şu anki motor sesini ve araçların hızını düşürmeden yapabiliyorlarsa yapsınlar, ben f1 araçlarının motor sesine ve hızlarına hayranım, ikisi olmazsa f1 in anlamı kalmaz benim için.

  3. çevreci araçlar yakıt tüketimi karbon salınımı vs. bunların bu spora heyecan kattığına inanmıyorum. fanlar ve taraftarlar heyecan arıyor. neye faydası olsa bile o muhteşem motor sesinin ortadan kalkmasını kaç taraftar kabullenebilir. nasıl muhteşem güçlü bir ses yaşamak lazım start anında orada canlı olarak. kulaklar rahatsız olmasın diye paddockta kulak tıkaçı dağıtıyorlardı. buna rağmen takmadan yaşayayım dedim. tek kelime muhteşem. yani demem o ki daha çok hız daha çok atak daha çok heyecan daha çok strateji olması lazımki rating artsın. zevk sporu bu ona göre düşünmek lazım. bazen çok anlamayan birileriyle seyrediyorum. bendeki heyecanı görünce şaşırıyor yahu ne zevk alıyorsun bu kadar diye…bende anlamayanları anlamıyorum. her zaman heryerde en büyük f1…:)

  4. MagicAlonso avatarı

    turbo motorlarla o harika sesli makinalara elveda diyeceğiz malesef ve artık sınırlandırmasalar bile 18.000 deviri asla göremeyecekler.Ama güzel gelişimler sağlanabilirse değişime razıyız yeterki öünün kesmesinler ve gelişimi serbest bıraksınlar

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    öncekine oranla daha büyük bir küçülme pakedine geçiş yapılacağını düşünüyorum, hele birde benzin ikmali yasağı devam ederse f1 araçları dahada hantal hale gelecektir. gdı ve turbo beslemenin ne gibi bir artısı olur onu görmeden bilemeyiz, kers'te çok büyük vaad ile geldi ama pek verimli olamadı. ancak kers'in tekrar dönüşünden umutluyum, son yıllarda düşünülen en akıllı çözümlerden biri.

  6. Merak etme Hitay. Şu an Albert Park'ın rekoru 2010 model bir aracın elinde.

    Ben F1'in düşündüğü direkt püskürtme ve aşırı besleme sistemlerine yönelmenin çevresel konularda çok yararlı olacağını düşünüyorum.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    bu da demek oluyorki,o eski rekorlar bir daha asla kırılamayacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir