Brawn: "Ağırlık Dağılımında Yanlış Yaptık"

yazar:

kategori:

Geçen senenin şampiyon BrawnGP’si, W01 için İspanya’da büyük bir güncelleme pakedi planlıyor ve bunlardan biri de aracın dingil mesafesinin uzaltılması.

Takım patronu Ross Brawn, dingil mesafesinde değişiklik yapmalarının nedeni olarak 2010 lastiklerine uygun ağırlık dağılımı hesaplarının sezon öncesinde yanlış yapılmasını gösterdi.

Brawn: “Sorun tek başına dingil mesafesi değil, ağırlık dağılımı. Ağırlık dağılımını yanlış yaptık”

“Bu lastikleri denediğimizde doğru ağırlık dağılımına sahip olmadığımızı farkettik ve elimizdeki araçla mümkün olduğunca sınırlara dayandık. Aslında sorun dingil mesafesi değil, ağırlık dağılımı istediğimiz gibi olmadı”

“Lastikler çok değişti ve deneme fırsatımız olmadı. Ayrıca ne gerektiğini konusunda diğer takımların bazıları kadar iyi tahminde bulunamadık. Bu yüzden Barselona’da araçta bazı düzenlemeler yapacağız, bu da bize ağırlık dağılımda daha iyi bir aralık sunacak.”

Aracın genel hakimiyetinin yanı sıra ağırlık dağılımı, Michael Schumacher’in şimdiye kadar yaşadığı önden kayma sorunlarına da çözüm olabilir.

Brawn ayrıca Mercedes’in önümüzdeki yarışlarda F-kanalı hazırlayabileceğini belirtti.

Brawn: “Pilotun kontrol ettiği McLaren sistemini düzgün bir şekilde çalıştırmak çok karmaşık. McLaren, aracını bu sisteme uygun olacak şekilde tasarlamış ve bunu diğerlerine yerleştirmek kolay değil.

“Çin’de elimizde olan bir örnekti, pasif sistem. Pilot kontrolünde değil, bu yüzden McLaren sistemi kadar etkili olmuyor”

“Barselona veya İstanbul’da elimizde olacak düzgün bir sistem için hâlâ çalışıyoruz. Düzgün bir şekilde çalışması karmaşık ama aerodinamikçilerimiz bunun üzerine çalışıyor”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    eğer sorunu tespit etmemiş olsalardı kötü sonuçları açıklamak için bahanemiz olacaktı.

    şimdi sorunda tespit edildiyse ortada bahanede kalmayacak , hala kötü sonuçlar gelmeye devam ederse, takım çok farklı bir yön kazanacak. olumsuz anlamda.

  2. F1ilyoF1 Tarih: 24.04.2010 17:14:16 -Anlasalim ben takim taraftari degilim,ben pilot taraftari yim.Herzamanki gibi Schumaher taraftari yim.Ama sunu belirteyim ki Mclaren o zamanda Ferrari muhendisine para vermis ki o bilgileri Meclarene satsin.Unun icin zaten FIA 100 milyon dolarlik cezayi Mclarene kesti.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Schumiye öyle bir araç yapki gecen senekini aratsın hadiyin artık canlanın schumi ye rekabetci arac için elinden geleni yapıyordur bence umarım ispanyada cok güçlü olurlar hadiyin ross calışın su işi de bitirin.

  4. Yanlış yazmışım, Red bull ve Ferrari den değil Mercedes ve Ros Brawn dan korkuyorum demek istedim.

  5. McLaren zorla almadı ki Ferrari bilgilerini, takımını kızıp en büyük rakibine bilgileri veren bir Ferrari çalışanı sonuçta. Neyse eski konuları açmaya gerek yok sonuçta tartışma olmasın sadece boş laflar etmiyelim.

    Konuya gelirsek Mercedes ve Ross Brawn dan Red Bull ve Ferrari den çok korkuyorum sezonun ikinci yarısı. Çin GP sıralama turlarında ki ufak farklar daha da ufala bilir. (ilk dörtlü için)

  6. mercedes gp bu kadar büyük bi hata yapıyor ama şampiyonada 2.yiz rosberg 2.bence bu büyük başarı rosberg için
    sorun büyük umarım çözeriz çünkü artık rosbergten galibiyet bekliyoruz

  7. Hadi be Schumaher sampanyam hala ormanda bekliyor!

  8. hatirlayan varsa mclaren ferrarinin agirlik dagilimini eline gecirmisti ve cok hizli bir arac yapmisti hatta sampiyon olmustular , bu onemli bir muhendislik calismasi bunu cozduklerinde basariya ulasacaklardir

  9. Sorunun bulunması sevindirici bir olay. Ve bu çözülürse Schumi kendisine gelecektir.

  10. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    mercedes'in aracı ferrari ve mclaren'ların yanında zaten çok daha ufak duruyor. (kısa ve ince) gözle çok net seçilebilecek kadar farklı bir yapıda. demek bu sorun oldu.

  11. "McLaren, aracını bu sisteme uygun olacak şekilde tasarlamış ve bunu diğerlerine yerleştirmek kolay değil."

    Belki FIA'nın McLaren'in sistemini legal kabul etmesinin nedeni budur. Sistemin McLarenden çıkarılması için onaylanmış şasi üzerinde büyük değişiklikler yapmak gerekiyordur…

  12. geçen senenin en hızlı aracı nasıl oluyorda bu sene geride kalıyor neyse sorunu bulmuşlar galiba msc o zaman rekabetçi olur sanırım mclarenede helal olsun nasıl bulup yapmışlar sistemi ilginç kimse onlar gibi verim alamadı daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir